2006

2006 närmar sig sitt slut med stormsteg och trots att kvällen återstår så tänker jag börja skriva min så kallade årskrönika. Jag ska försöka sammanfatta det här händelserika året på ett så roligt och trevligt sätt som möjligt.

Året började bra. Det nya året invigdes på Hagvägen. Jag minns hur jag och Crille fick ut till planen efter tolvslaget och använde upp det sista av våra pyrotekniska prylar. En gammal utsliten plånbok fick sätta livet till när vi eldade för fullt.  

Annars var jullovet förvånansvärt lugnt. Jag slappade mest hela tiden och ägnade istället nätterna åt att kolla på OC och käka toast. Jag hann med 52 avsnitt och säkert lika många toast på tio dagar.

Jag försökte hålla mig inomhus så mycket som möjligt under jullovets sista dagar. Kylan utomhus var inte nådig. Någon gång ibland trotsade man väl vädret och spelade lite bandy på planen. Måste förövrigt säga att bandy på is utan skridskor verkligen är underskattat.

Skolan började igen och det var först nu man insåg att man verkligen inte ska gå ut i tio minusgrader. Det var inte kul att gå nerför backen på morronen ner till tåget eller att vänta på bussarna som aldrig tycktes komma. Nej det var ingen rolig vinter. Lång var den också. Det kändes som om den aldrig tog slut. Men man ska väl inte klaga. Man får helt enkelt göra det bästa av situationen. Man kan ju liksom alltid åka skridskor på Sollentunavallen vilket jag också gjorde ett par gånger. Trots numerärt underläge lyckades jag och Linus så när rubba GLJ-arna men förlorade till slut med uddamålet.

Februari kom och det var först nu det började hända grejer. Först ut var Royal League matchen mot Start. På grund av kylan lirades matchen på konstgräset i Södertälje. Såklart så åkta jag dit med mina vänner och skådade när Bajen krossade IK Start med 4-0. Trots den ständiga kylan så lämnade man arenan med värme i hela kroppen. Så fungerar jag. En Bajenseger gör mig alltid glad. Oavsett i vilket läge det händer.

Sen var det dags att testa skidlyckan igen. Skolan anordnade en skidresa till Romme och jag var inte sen med att anmäla mig dit. Jag hade en underbar dag i backarna utanför Borlänge. Förutom själva skidåkningen så minns jag flera roliga situationer. Såklart alla vurpor men även snöbollskastningen i full fart på skidor eller Linus och Minis annorlunda taktik att ta sig ner för en svart backe. Ja det var en rolig dag, det måste jag säga.

Sportlovet kom och det visade sig att jag hade klarat MVG i både spanska och engelska vilket naturligtvis gav självförtroendet en push. Jag ägnade mitt lov på två ställen. Hemma i soffan och i London. London var en mäktig upplevelse som gjorde ett starkt intryck på mig. Att bara knalla runt på gatorna runt Piccadilly var häftigt. London är en stad jag alltid velat se och jag har inte varit där för sista gången. Det lovar jag. Det var även under den här resan jag för första gången tillbringade en natt på en flygplats. Till en början var det lite kul men efter ett tag vart det lite drygt att lyssna på tjatiga meddelanden i högtalarna om att man inte ska lämna bagage stående utan uppsikt eller att det är förbjudet att röka.

Mars blev lite av en mellanmånad. Jag gjorde inte speciellt mycket. Okej någon bio blev det väl. Bland annat ett besök på Cosmonova där vi såg en film om Nilen. Den var rätt häftig måste jag säga. Det var även nu som Hammarby så när slog ut FC Köpenhamn i Royal League och med lite bättre straffskyttar så hade semifinalen varit ett faktum. Men inga stora händelser inträffade i mars månad. Istället blir mars ihågkommen som månaden då Väsbyligan såg sitt första ljus. Den tionde öppnade portarna till den klassiska ligan och den historiska första mästaren blev Ludde Zetterman med sitt Runby Warriors. Sen dess har ligan växt och genomgått förändringar och är idag en liga med mycket prestige.

I april tog det fart igen. Mycket tack vare att Allsvenskan började igen. Hammarby ställdes mot Helsingborg i premiären och med säsongskortet i plånboken åkte jag in till Medis för att gå i tåget längs Götgatan, över bron och bort mot legendariska Söderstadion. Väl framme ekade Just idag är jag stark och äntligen blev man av med abstinensen man burit på hela vintern. Hammarby vann dessutom med 4-2 bland annat efter två mål av Paulinho. En perfekt start på Allsvenskan.

Några dagar senare så blev det dags att gå på någon annan sport än fotboll. SM-finalen i Innebandy stundade och jag hade genom Innebandylaget fått biljett. AIK mötte Pixbo i Globen och jag var nog ganska ensam om att högljutt stödja Pixbo bland alla AIK-fans. Tyvärr hjälpte inte mitt stöd. AIK vann med 6-2 och bärgade guldet. Men jag har alltid tyckt att Innebandy är en tjejsport. Det är ju i Handboll man ska vara bäst och där vann ju självklart Bajen. Bajen var också nära guldet i Bandy men istället fick man sitt femte silver på sju år. Den gamla frasen ”Hammarby kan inte vinna” har gått från myt till sanning i Bandysverige.

Dags för lov igen. Den här gången var det påsklov. Det inleddes med ännu en fotbollsmatch. Det var årets första Råsundaderby. Jag minns att vi hade så bra platser den matchen. Längst ner på mellan med en perfekt sikt över planen och ändå nära hjärtat av klacken. Jag kommer ihåg hur vi skötte tifot genom att hålla flaggan med det numera klassiska uttrycket ”Bananas Are For Monkeys” och hur vi alla hoppade till den nya White Stripes-ramsan. Matchen i sig var väl ingen höjdare. Vi vart stora delar av matchen utspelade av Djurgården och trots spel med en man mer i 35 minuter så slutade det 0-0. Men jag va nöjd. Oavgjort borta mot svenska mästarna måste ändå ses som godkänt.

Annars var påsklovet ett riktigt biolov. Jag avverkade hela fyra filmer under lovet. Jag blev positiv överraskad av V for Vendetta, väntad besviken av Scary Movie 4, road av Ice Age 2 och glad över Inside Man. Eller glad kanske inte är rätt ordet men filmen var riktigt bra. Lätt en av årets bästa filmer.

Sista dagen innan skolan började igen fick jag för första gången träffa Josefine och Sandra. Sandra hade någon danstävling i Eriksdalshallen så Josefine följde med för att få träffa Crille igen. Jag hängde med till Eriksdal som moraliskt stöd och vi satt där en eftermiddag och hade det trevligt.

I slutet på april syndade jag. Jag åkte till Råsunda för att se AIK-Djurgården. Och om inte det vore nog så ställde jag mig i AIK-klacken. Men trots att det var underbart att se Djurgården bli så förnedrade så kände jag mig inte hemma. Jag älskar fotboll men det är bara när Bajen lirar som jag verkligen känner mig taggad. Jag vet inte vad Hammarby gör med mig men känslan innan en match på Söderstadion är oslagbar. De dagarna är man verkligen stark och då mår man verkligen bra. Det är också kärleken till Hammarby som gör att jag kan ställa mig mitt på norra stå bland gnagarna utan att skämmas. Jag är och kommer alltid att vara bajare och ingenting kan ändra på det. Fotboll är en del av mitt liv och Hammarby är min livsstil. Så är det bara.

Nej det riktiga derbyt spelades några dagar senare på Söderstadion. Det var då Bajen visade nykomlingarna från Solna vilket lag som regerar i Stockholm. I 90 minuter förnedrade vi allt vad AIK står för både på planen och på läktaren. En sanslöst härlig dag.

Det blev nu hög tid för mig att göra comeback på fotbollsplanen. Jag började träna med Bollstanäs men det tog inte lång tid för mig att inse att jag inte orkade satsa på fotboll en gång till. Så när jag fyllde sjutton år så var min fotbollskarriär i BSK över. Istället började jag lägga fokus på sommarlovet som inte var alltför långt borta. Jag fick en massa pengar när jag fyllde år och nu gällde det att hitta saker att göra av dem på. Det pratades om fotbollsresor till olika delar av landet och att kanske en resa till Grekland.

Men än va det nästan en månad kvar till sommarlovet och det fanns dagar att fylla med roligheter då också. En helg blev lite händelserik. Först var jag med mamma i stan en hel dag när vi strosade runt och shoppade lite och va inte på några museer. Vi åkte också en sightseeingbåt runt Stockholms öar. Det var en trevlig dag och kul att göra någonting med mamma också.

På söndagen var det dags för den årliga bortaresan till Gävle. Nicke och Mackan följde med och vi fick se Paulinho skjuta Bajen till serieledning under sommaruppehållet. I nästan två månader kunde man nu njuta av den allsvenska tabellen.

En onsdagseftermiddag tillbringade jag på skansen med Linus och Usman. Vi gick runt där och tittade på alla roliga djur. Bland annat en varg som joggade runt i sin hage. Han tog samma väg hela tiden och det såg rätt roligt ut efter några varv. Det va också lite roligt att studera Linus som bestämt skulle ta kort på alla djur eller att Usman var livrädd för björnarna.

Vi såg Da Vinci-koden på premiären. Trots att jag var sjuk så åkte jag med grabbarna in till Saga och såg filmen som faktiskt var riktigt bra. Jag tror alla tyckte det även om Tobbe såg lite sömning ut fram mot slutet.

Precis innan sommarlovet skulle börja så drog vi med klassen ut och bushen. Någonstans utanför Åkersberga började vi knalla in i skogen. Vi skulle gå cirka en mil med packning och samtidigt orientera fyra-fem kontroller. Det va riktigt jobbigt faktiskt men samtidigt riktigt roligt. Det roligaste av allt var väl att Linus hade någon sorts dödslängtan så att man knappt fick prata med honom. Vi kom i alla fram till någon form av tältplats och vi slog läger för natten. Sen så hade vi en trevlig kväll. Vi badade, hade kottkrig eller satt och myste kring lägerelden. Morgonen efter blev det väckning tidigt. Vi skulle den här gången paddla tillbaka stället vi började på. Men när vi skulle gå till kanoterna så gick vi lite vilse och fick korsa en bäck och flera stora åkrar. Bara det var ett litet äventyr. Paddlingen gick väl förövrigt sådär. Det tog ett tag innan vi fick kontroll ordentligt så vi slapp åka sick sack. Vi klarade oss från att välta kanoten i alla fall. Det va inte alla som klarade det ska jag säga. Vi nådde slutmålet efter kanske tre timmars paddling och begav oss hemåt med roslagsbanan. Sammanfattat var det en perfekt avslutning på skolåret och även om det var jobbigt emellanåt så är det allt roligt man kommer att minnas.

På avslutningen var jag med Tobbe och Linus och vi drog runt i Sollentuna. Vi testade bland annat hinderbanan vid Sofielundsskolan och käkade på Flasses. Vi bestämde oss sen för att åka till Rosersberg av någon konstig anledning. Linus kände inte för att följa med så jag tog hans keps som gisslan så att han inte skulle gå av i Rotebro. Han gick av i alla fall så kepsen behöll jag resten av sommarlovet.

Nästa dag slutade alla i Runby så jag åkte först upp och kollade skolavslutningen där Crille stämde upp i sång och sjöng Nationalsången med resten av Boysen som kör. Sen blev den en avslutningslunch på Ullis innan det var dags att bänka sig hos Erwin för premiären i Fotbolls-VM. Tyskland vann med 4-2 mot Costa Rica och efter matchen drog vi ut på en runda runt Väsby. Vi satt på Express ett tag och snackade lite och drog sedan med buss bort till Bollstanäs. På bussen så skrålade vi massa sånger för full hals och Ludde underhöll oss genom att ge alla cyklister och bilister massa roliga namn.

Bollstanäs var ingen höjdare. Bara en massa civilpoliser så vi drog tillbaka till station. Sen stog vi där ett tag innan kvällen avslutades vid Runby Torg via en tur förbi skolan. En lyckad avslutning och jag fick ju uppleva två.

Första delen av lovet var rätt hetsig. Jag satt inte inne mycket utan var ute mycket och då såklart med Boysen. Varje gång Sverige spelade så var det samling hos Crille. Annars spelade vi fotboll uppe vid skolan eller badade vid Kairo.

En kväll bestämde vi oss för att grilla vid Tegeludden. Så där satt vi en hel kväll och garvade åt det mesta och gjorde en brasa. En riktigt rolig kväll. Ibland kanske man saknar att det inte är några tjejer med i vårt gäng men för det mesta är det skönt. Det är så skön stämning bland Boysen och man har sällan tråkigt. Roligt va också att Ludde drog iväg in i skogen i några timmar och satt där och filosoferade om gud vet vad. Sen blev vi tvungna att gå hela vägen hem eftersom bussarna slutat gå för länge sen. Jag och Ludde gick och analyserade allt på xpertelvan och gick igenom varenda spelare vi någonsin hade coachat.

Jag valde att hoppa över sovandet den natten. På morgonen skulle jag nämligen bege mig till Arlanda med mamma för att åka till Grekland. Trött men förväntansfull var jag när jag gick ombord planet. Väl i Grekland njöt jag i två veckor över allt som fanns där. Värmen, poolen, VM i baren på kvällarna, maten på Piramis och bara slappandet i solstolen varje dag. En underbart skön semester där man verkligen vilade upp sig på bästa sätt. En sån resa är svår att helt och hållet uppskatta direkt när man kommit tillbaka hem. Varför slösade jag två veckor i en solstol istället för att göra nåt men nu när man fått lite distans på det så är jag verkligen nöjd med de två veckorna på Kreta. Man behöver inte göra saker hela tiden för att få ut nånting av en semester. Ibland är det skönt att bara slappa och detta var den resan.

När jag kom tillbaka till Sverige var jag hemma i ungefär en vecka innan det var dags att packa väskan igen men innan det hann jag med årets kanske knasigaste resa. Jag, Crille, Viktor och Jocke träffades utanför mig och sen cyklade vi till Globen. Nej jag skojar inte. Varifrån vi fick idén vet jag inte men det var ett roligt äventyr. Någonstans efter Helenelund hamnade vi vilse och kom in i någon stor skog men vi hittade ut. Fast vi cyklade kanske tre mil den dagen så var det aldrig jobbigt. Vi tog det lugnt och hetsade inte. Det fick ta den tid det tog. Och vi hade kul. Det var coolt när vi väl var inne i stan och vi cyklade runt ett tag och trampade sen bort till Globen och käkade på Donken. Sen tog vi tåget tillbaka till Väsby. Ibland måste man göra saker som känns konstiga. Det är på det sättet man upplever nya roliga saker och det va precis vad vi gjorde. Jag hoppas det blir en ny cykeltur i sommar. Så om ni vill cykla till globen eller någon annanstans i Stockholm så säg till för då hänger jag med.

Nu var det dags att åka ut till Arlanda igen. Jag och crille skulle till Skåne för att bo hos Jossan. Vi tillbringade fem dagar ner i södra Sverige och det var helt underbart. När man kommer utanför Stockholm så märker man att det inte bara finns fjortisar överallt. Det finns även underbara människor som man lätt kan bli vän med utan att behöva vara på ett visst sätt. Så mina dagar i Helsingborg och Påarp fick mig verkligen att inse vad vänner egentligen är. Jag säger inte att jag inte har några vänner här upp i Väsby. Såklart att det finns underbara människor här också men det kändes så otroligt bra när man umgicks med folket där nere. Fast man knappt kände någon så kände man sig som en i gänget direkt och det är nåt som aldrig skulle hända i Stockholm.

Sen följde några veckor med lite blandade aktiviteter. Lite filmkväller med Boysen, G-salen, Bio, Fotboll och så vidare. Vi gjorde även en utflykt till Vilda Vanadis där vi bland annat retade upp badvakten av olika anledningar. Jag spelade även Nattfotboll på Hipen med Tobbe och Martin efter att ha cyklat hela vägen från Väsby. Också en liten upplevelse att spela fotboll i soluppgången

Sandra, Jenny och Jossan kom hit från Skåne och vi hade ett par mysiga dagar med bland annat besök på Grönan och lite filmkvällar. Sen var det dags att bege sig till skolan igen. Jag tror aldrig jag varit så aktiv under ett sommarlov. Jag kände verkligen att jag fick ut allt jag ville av lovet så det var inte alltför jobbigt att börja skolan igen.

Det omtalade skandalderbyt ägde rum i slutet av augusti. Jag orkar inte kommentera någonting om det här och nu. Har pratat för mycket om det men eftersom händelsen va en del av året måste det finnas med i denna text. Nej det är roligare att snacka om nästa Bajen-derby där vi återigen krossade Gnaget. Den här gången på deras hemmaplan. Gnagarna trodde att SM-guldet var bärgat och firade med Guld-tifo. Gnagarna var även tre gånger så många som Bajarna men blev överröstade i 90 minuter. På planen spelade Hammarby sin bästa fotboll på mycket länge och Kung Eguren sänkte AIK med sina två mål. Det var nog ett av mina största ögonblick som Bajensupporter. Bajen var så uträknade och så går vi in och gör en så fantastisk insats, både på planen och på läktaren. Mitt hjärta dunkade av stolthet och det var underbart att gå till skolan kommande dagar.

Hösten kom och det var återigen dags att försöka satsa lite på Fotbollen. Den här gången på en lite lugnare nivå. Tillsammans med några från Rubban och några till så grundade vi korplaget Black Snappers och vi debuterade mot Övfre Töjnan den 22:a oktober. Tyvärr blev det förlust men jag själv stog för det första målet i Black Snappers historia. Det är något jag fortfarande skryter om. Har inte så mycket annat att skryta över nämligen eftersom jag missat hela fyra matcher av olika anledningar.

I slutet på oktober fick jag även uppleva nånting nytt som grönvit supporter. Hammarby spelade Champions League i handboll mot Barcelona och Globen blev för en dag en grönvit borg. En riktigt mäktig stämning. Barcelona vann men matchen var jämn och Hammarby visade att man är ett av Europas bästa handbollslag.

Den allsvenska säsongen började närma sitt slut och Hammarby lyfte sig ur sin långa svacka och slutade till slut på tredje plats. Fullt godkänt känner jag trots att vi fick se oss besegrade av AIK som chockartat slutade tvåa.

Sista delen av året har jag inte gjort så mycket. Det var även nu jag på allvar började skriva i bloggen så det finns inte så mycket att säga som jag inte redan sagt. Bajens äventyr i Royal League var ingen höjdare. Efter fem matcher har man fortfarande inte vunnit någon match och lär ju inte göra det mot FC Köpenhamn borta i februari heller.

Om jag ska sammanfatta året kort så har det varit ett underbart år. Om 2007 bara blir hälften så händelserikt kommer jag se det som ett lyckat år. Jag ser fram emot mycket inför året och hoppas att jag får uppleva massa nya saker. Nu ska jag ut och smälla upp lite prylar. Ha en underbar nyårskväll så kanske vi syns. Jag återkommer med nya inlägg om vad som händer i mitt liv.

PEACE!  


Jerres Äventyr 3 - Idre

Hallå där ute igen. Jag gissar att ni har väntat länge på del tre i Jerres Äventyr. Jag kan då glädja er med nyheten att den är släppt. Den här gången så tänker jag dela med mig ett av mina mest underbara minnen. För nästa två år sen så åkte jag tillsammans med dåvarande 9A till Idre. Denna klassresa som skulle bli något utöver det vanliga.

Resan jag ska ta med er på började egentligen för många år sen. Jag hade börjat 7:an och det börjades redan nu snackas om att vi skulle samla in pengar till en klassresa som en fin avslutning i 9:an. Man kan väl inte säga att projektet fick någon drömstart. Det kan väl i och för sig ha berott på att det nog inte var många som kunde se den här resan framför sig eller så var det helt enkelt för lång tid kvar för att folk orkade tänka på det.

Föräldrarna fixade i alla fal ihop några möten och vår insamling startade. Till en början väldigt trevande. Vi kanske hade något litet disko ibland för lågstadiebarnen men mycket mer var det inte. Det tog ungefär ett år innan det tog fart på allvar. Föräldrarna hade kommit fram till att man skulle sätta in 100:- varje månad i tretton omgångar. Det skulle på så sätt ge oss en klasskassa på lite drygt 32 000. Detta gjorde väl också att det blev lite mer aktivitet nu när vi visste att det skulle finnas lite pengar. De började nu kännas att en klassresa skulle bli av även om det fortfarande var lång tid kvar. Lite senare fick vi en sponsring på 10 000 från en förälder i klassen. Anledningen var att eleven i fråga jobbade hemma på fritiden och denna förälder ville at han skulle avstå från att till exempel sälja saker och istället så sponsrade han oss med dessa pengar. Nu började pengarna trilla in kändes det som och det var dags att starta operation klassresa med alla dess innebörder. Vi började sälja blommor men det gick väl sådär. Kanske berodde på bristande engagemang eller nåt liknade men jag tror inte vi gick så mycket plus på det där. Vi satsade sedan på Salamikorvar och det gav bättre resultat.

Sista året i grundskolan kom med alla dess fördelar och det var nu dags att bestämma hur resan skulle bli. Vart skulle vi åka?, När skulle vi åka? Hur länge skulle vi va borta? På ett möte togs det fram tre olika förslag. Idre, Gotland och Danmark. Efter diskussioner så kom vi fram till att Idre skulle bli vår destination. Då dök istället nästa fråga upp. Hur skulle vi bo. Jag tror dom flesta antog att småstugor skulle va det bästa alternativet och kanske även det billigaste så till vidare så var det småstugor i Idre som gällde.

Efter att knappt halva höstterminen hade gått så kom det fram ett nytt förslag. Vi skulle bo på hotell. Vi hittade ett fint hotell i Idre By som inte alls var så dyrt. Alla var nöjda och nu var det bara att samla in de sista pengarna.

Men så en kväll när jag satt uppe och kollade runt på Idres Hemsida så fick jag reda på att från detta hotell så skulle man få ta en buss varje gång man skulle till backarna. Och det var nåt som i alla fall jag inte ville. Nej hotellet kändes inte som en bra idé trots allt. Så jag började kolla runt på andra alternativ som jag kanske kunde presentera för klassen. Jag fick upp en sida om Dähliehyttan och jag fastnade direkt. "Fjällvärdens mest exklusiva boende" klingade underbart i mina öron. Och det huset skulle innebära att alla skulle få plats på samma ställe. I småstugor hade det varit smågrupper som knappt hade sett varandra men här kunde alla bo ihop. Det var också uppdelat med sovrum så att det var 3-4 bäddar i varje rum. Jag tyckte som sagt det lät underbart men jag fasade över priset. Jag gick in på en prislista och såg att huset faktiskt bara skulle kosta 47 000 för en hel vecka. Jag vet att det lät mycket men vi hade ju praktisk taget redan dom pengarna. Vi hade fått in nästan 60 000 och än var vi inte klara. Jag kanske var lie väl naiv vid det tillfället men just då fanns det inget annat i min hjärna. Dähliehyttan var stället för oss.

När jag tog upp förslaget på nästa möte möttes jag direkt av kritik. Såklart. Föräldrar ska alltid vara så försiktiga jämt. Fan man måste våga chansa lite grann. Så ser jag. Vi hade gått nio år tillsammans och jag ville ha en fantastisk avslutning på det och det skulle vi få i detta hus. Det uppstod vilda diskussioner men efter ett tag så kunde man skymta några ljusglimtar. Vi kanske kunde fixa det och bo där men i så fall skulle det inte vara en hel vecka. Kanske en helg eller max en långhelg. Jag var fortfarande övertygad om att vi skulle klara även en vecka men jag fick ge mig på den punkten än så länge. Man märkte i alla fall att det började uppstå positiva tongångar i klassen och ett hopp infann sig hos många, även hos föräldrarna. Och vid nästa möte kom det stora genombrottet. Min egen kära mor var en av dom som beslöt sig för att ta tag i det här på allvar och styra upp det så att allt blev som det skulle va. Tillsammans med en annan mamma i klassen så började hon kolla upp de olika alternativen. Som tur va såg dessa kvinnor också positivt på Dähliehyttan men var lite tveksamma på om en vecka verkligen var möjligt med klassens dåvarande ekonomi.

Samma kväll ringde de och skulle preliminärboka en långhelg i Dähliehyttan i början på februari. Tyvärr så kunde man inte boka bara en långhelg. Varför vet jag inte. Vanliga klassföräldrar hade i det här läget uppkallat ett till möte och se vad som kunde göras men inte dessa. Man bokade istället Dähliehyttan för en hel vecka. Eller preliminärbokade ska jag väl säga. Detta är vad jag kallar chansning. Ibland måste man våga förlora för att kunna vinna och detta var ett sånt tillfälle.

Nu började kritiken strömma in på allvar. Mamma och Susanne (som den andra föräldern då hette) tog detta på ett oerhört bra och försökte att få folk att se positivt på det istället. Vi hade fram till mitten på december på oss att få ihop alla pengar. Annars fick vi avboka. Det värsta som skulle hända var ju liksom en avbokning men då hade vi fortfarande haft pengar att resa någon annanstans. Majoriteten av eleverna var i alla fall beredda att ta den risken.

Nu var det dags att håva in pengar. Vi sålde kakor och kalendrar och trots att det gick trögt så lyckades vi sälja en hel del. Vi anordnade tre-fyra loppisar där vi försökte sälja så mycket skräp som möjligt. Vi hade flera diskon för småbarnen som kanske var vår starkaste inkomstkälla. Vi satte även igång en andra omgång av salamiförsäljningen. När december då närmade sig så såg vi att det fanns en chans. Vi hade kommit överens om en viss summa som vi skulle ha in för att inte avboka och vi var några tusenlappar ifrån när det då var dags. Alla elever lade då 150:- var så länge so vi skulle försöka få tillbaka på kanske ett disko i januari. Dähliehyttan bokades nu definitivt och nu kunde vi bara sätta oss ner och längta. Vi hade fått in över 100 000 svenska kronor och jag är nog inte den enda som tycker det va riktigt strongt av oss att fixa det. För dessa pengar var förutom huset även liftkorten, skidhyran och bussresan betald. Allt detta för att vi vågade chansa. Sammanhållningen under denna arbetstunga tid hade också stärkts otroligt. Vi hade verkligen blivit som et kompisgäng där jag inte tror någon kände sig utanför.

Och sen den sista dagen i januari 2005 så vandrade jag bort till Runby Torg där vår buss väntade. Jag hade packat en stor väska och det var nästan så att jag inte fick plats med någonting mer. Jag gick på bussen och satte mig på nedervåningen tillsammans med mina vänner Nicke, Timothy och Jimmy. Framför oss väntade en åtta timmars lång resa men inte klagade vi. Nu var vi äntligen på väg. Efter en tur in till centralen där andra passagerare skulle hämtas upp så styrde bussen upp mot dalarna. Under resans gång hann vi där på nedervåningen igenom flera filmer på den lilla teven i taket. Vi hann väl också ett antal omgångar Yatzy eller några olika kortspel. Det blev även en massa godis och läsk och det kändes redan nu som att det skulle bli en riktigt rolig resa.

Vi kom fram till Idre Fjäll ganska sent på eftermiddagen och bussen rullade upp för backen och fram till vårt hus. Dähliehyttan låg längst upp i en liten stugby med perfekt utsikt över byn och en del backar. Precis bredvid huset fanns även en lift och en backe. Detta var mer en perfekt. När jag kom in i huset kunde jag inte annat än häpna. Vad stort det va! Och va fint dessutom. Direkt när man kom in genom den upplysta entrén så fanns det en liten hall. Till höger fanns ett litet mysigt vardagsrum med en liten TV. Längre in låg det stora badrummet som innehöll både en trevlig liten bastu och en jacuzzi. På andra sidan hallen låg en del sovrum vilket tillhörde dom flesta grabbarna denna vecka. Framför hallen fanns en upplyst trappa som ledde upp till övervåningen. Väl uppe fanns det fler sovrum som låg längst den ena väggen. Det fanns ett vardagsrum här också med en öppen spis. Bredvid detta låg den stora matsalen och längst in ett enormt kök. Det tog inte långt id innan man fattade att detta hus var någonting extra. Och här skulle vi då va denna vecka. Mäktigt!

Detta var då resan till våra drömmars mål. Nu skulle de roliga börja. Från och med nu kommer jag att skriva utan kronologisk ordning. Istället försöker jag dela med mig av en massa minnen jag har från tiden i backarna och i huset. Läs och njut!

Jag vet inte riktigt var jag ska börja men mitt starkaste minne från Idre-resan var ändå en dag i en av sittliftarna. En del i klassen hade gått runt och nynnat på Hey Jude lite då och då och just denna dag så började några av oss sjunga den i sittliften. Ju fler åk vi åkte desto fler stämde upp i sången och efter ett tag så var det fyra-fem säten i rad som skrålade för full hals. När vi sedan nådde toppen möttes vi av en mängd applåder. Riktigt ballt om jag får säga det själv.

Erfarenheten säger också att det som händer händer i liftarna. Jag vet inte hur mycket roliga grejer som hände kring dessa transportmedel. När vi ändå är inne på sång kan jag till exempel ta upp den gången när jag och Martin åkte en av sittliftarna. Vi hade kvällen innan varit på Afterski där några göteborgare hade sjungit karaoke på låten "Inget stoppar oss nu". När vi sedan satt i liften så såg vi några av dessa killar under oss som åkte lite offpist. Vi tog tillfället i akt till att börja sjunga på denna lilla låt och när dom hörde våra röste så stannade dom upp, tittade förvånat upp mot oss och sa på klockren göteborgska: "Det där är ju våran låt". Haha säger jag bara. Så klockrent de kändes.

En annan gång när jag, Martin och Nicke åkte lift så hade vi sällskap av en dansk. I just den sittliften kunde man välja att gå av i mitten på backen eller åka hela vägen upp. Martin frågade då snällt dansken om han skulle åka högst upp. Dansken blev då plötsligt pratglad och svarade: "Jä jä schka ti toppn, Schka ni ti toppn". Vi tyckte detta lät så otroligt roligt så resten av veckan så frågade vi varenda liten kotte som delade lift med oss om dom "schkulle ti toppn" 

Om man inte sitter i själva liften kan man ju alltid skoja lite med dom som gör det. Vi satt till exempel och käkade på en restaurang precis under den stora sittliften. Vi hade käkat klart och Martin bestämde sig för att kasta lite snöbollar på dem som satt i liften. Han träffade först en i bakhuvudet som genast kollade ner mot oss. Vi var ju självklart så smarta som låtsades att inget hade hänt. Nästa kille som blev träffade var däremot inte speciellt smart av sig. Efter träffen började han kolla upp mot himlen som om han hade träffats uppifrån. Rolig snubbe asså. Vi garvade som fan där nere åt hans dumhet.

Det hände ju lite grejer i de andra liftarna också. En gång i ankarliften skulle jag åka med Johanna. När vi precis hade kommit till den delen där backen var som brantast så stannade liften. Anledningen var att våra kära vänner hade ramlat lite längre bak. Detta var väl inget större problem men plötsligt började vi glida bakåt. Liften som vi åkte med släppte och av det oväntade så ramlade i omkull vi också. Jag själv hamnade i ungefär en meter hög lössnö vid sidan om liftspåret. Till råga på allt åkte några göteborgare (Varför alltid göteborgare kan man ju undra) förbi och garvade åt oss och sa att så går det om man tränger sig i liftkön vilket vi naturligtvis inte hade gjort. Men ibland ramlar man så är det bara. Det är ju bara att resa sig och försöka igen.

Emma i vår klass hade haft lite olyckor med liftarna så när jag och Sofia skulle åka ankarlift så blev jag tvungen att tillsammans med henne att "kliva av" långt innan toppen. Vi höll istället i oss i själva liften och det kanske inte heller va så bra eftersom det blev rätt jobbigt att hålla i sig efter ett tag. Ändå klarade vi av det utan allt för stora problem. Jag hade inte orkat ramla i den liften en gång till och jag slapp det ju också so tur va.

En annan trevlig grej vi höll på med i sittliftarna var att skrika åt folk att dom gjorde fel. "Varför åker du på en skida för?" till alla snowboardåkare och "Vaför ligger du ner för?" till alla som ramlat. En gång satt vi och kritiserade en kille för att han hade rosa spännen på sina pjäxor och en lila overall. Han satt i en annan sittlift och vi märkte att vi skulle komma till toppen nästan samtidigt. Martin var rädd att killen skulle slå han eller nåt så när vi kom av liften satte han av i väldig fart för att hinna undan. Killen med de rosa spännena verkade i sin tur inte alls arg utan gled bara i lugn och ro ner för backen.

Såklart hände det lite roliga grejer vid sidan av liftarna också. Jag minns såklart kvällen då vi var ute och åkte Stjärtlapp i en av backarna. Sofia visste inte riktigt hur man styr så hon brakade med full fart in i min rygg. Nästa gång vi åkte sa jag till henne att inte åka i närheten av mig. När jag sedan åkt ner och ramlat av min stjärtlapp låg jag där och spottade snö. Tror ni inte att hon kom där igen farandes rätt in i min rygg. Som tur va så är jag en så glad människa så jag garvade bara trots att det värkte i ryggen.

När vi hämtade ut liftkorten visade det sig att vi hade fått någon slags rabatt. Det gjorde ju att vi hade pengar kvar i kassan. De pengarna spenderade på en god tacobuffé med underhållning och en kväll med discobowling. Bowlingen gick väl inte allt för bra ska jag erkänna men tacosen var god. Riktigt god.

Jag minns också våra otroliga busringningar på kvällarna. Jag kommer aldrig att glömma när Timothy ringde en av lärarna på skolan och låtsades vara Ibo (som också jobbade där). Det roliga var att läraren gick på det fullt ut. Och vart förtvivlad när "Ibo" inte visste när han började nästa morgon och sa att scheman inte fanns i hans hemland Gambia. Oj oj oj vad kul vi hade asså.

Ja, Jag har så mycket roliga och härliga minnen från den där resan så det inte är sant. Jag vet inte om jag har fått med allt, Det hände ju så mycket under den veckan.  

Allt roligt har ett slut, så även denna resa och tillslut fick vi lämna detta underbara hus och påbörja resan tillbaka till Runby. När jag kom hem så kände jag en grym tomhet. Var de här verkligen värt över 100 000 kronor. Var det värt allt jobb vi lade ner på alla dessa kakor och salamis som skulle säljas. Just då var jag tveksam men ju mer tid som gått efter den veckan, ju mer inser jag att det var värt varenda litet öre och varenda liten svettdroppe. Om jag fick chansen skulle jag fan slita lika hårt igen för att få göra om den resan. Helt fantastiskt. Den resan kommer nog alltid vara den bästa resan i mitt liv och det finns inte en möjlighet att jag kommer att glömma alla dessa händelser. Såhär i efterhand så känner jag verkligen att under hela den veckan uppe i Idre så hade jag inte tråkigt en enda sekund. Allt var bara underbart. Skidåkningen, Liftåkningen, Kortspelen på kvällarna, Bubbelbaden, you name it. Och bäst av allt var att jag fick göra denna resa med den mest underbara klass som funnits. Jag kanske inte insåg det då men idag så saknar jag er otroligt mycket. Den klassen, speciellt i nian, är helt oförglömlig. Och resan var höjdpunkten med stort H.

Jag hoppas att ni orkade med att läsa detta. Jag förstår om ni som inte var med inte hittar så mycket läsvärt i det hela. Men hoppas ändå att ni gillade det. För detta är någonting som ligger mig varmt om hjärtat och jag vill verkligen dela med mig av detta fantastiska minne. Ha en underbar fortsättning och hoppas att vi ses till nyår!

PEACE!

Bland bandyrävar och mängder av julklappar

En vecka har återigen gått och vi är nu inte i den absolut sista veckan år 2006. Jag vet att jag skulle skrivit detta igår kväll men i all uppståndelse efter julklappar och mat så blev det inte av. Istället kommer veckans händelser nu.

Veckans Lista!


Veckans Happening: Julafton, Vad annars?
Veckans Bästa: Alla Julkappar såklart
Veckans Sämsta: Bandypubliken, Fan jag trodde det var några som ville se Bajen Bandy, och var va klacken?
Veckans Jobbigaste: Tipset. Fan nu sackar jag i tabellen
Veckans Citat: "Var det den minsta osten du kunde hitta eller? - Per-Arne Tebrand 24/12-06
Veckans Film: Sällskapsresan
Veckans Låt: Gnaget Gnaget Gamle Vän - Stefan Demert
Veckans Bajen: Krisen i bandy och hockey fortsätter. Men Charlie Davies och Erland Hellström är klara i fotbollen. Underbart!

Ja egentligen borda man ägna hela detta inlägg till att beskriva julklappar och annat kul som hände igår men eftersom det inte finns någon begränsning av hur mycket man kan skriva så kommer det senare. Början ägnas åt veckans andra händelser.

Ni slipper i alla fall höra om min lördag igen. Jag hoppas ni läste min otroligt spännande promenad runt Runby. Om inte så säger jag redan nu att läsa det. Ni blir inte besvikna. Men men det hr ju hänt lite annat också.

I onsdags så var det så att Bajen Fans uppmanade varenda bajare att sluta upp på antingen Zinken eller Hovet för att stötta Bajen ur sin ekonomiska kris. Jag snackade med Nicke och vi kom fram till att det skulle va roligare på bandyn eftersom man inte går på det så ofta. Vi gissade också att det skulle bli mycket publik och det är ju roligare att se Bajen vinna än att se dom torska med minst 6 puckar. Så vi satte oss på tåget in mot Södra och gick av. Vi passade på att svänga förbi supporterbutiken så att Nicke kunde införskaffa sig sitt säsongskort. Heliga Trippeln på Sös nästa år också. Underbart! Sen så drog vi via Donken bort till Zinken och vandrade in genom grindarna. Vi började med att köpa oss varsin boll som stöd åt Bajen och gick sen bort till huvudläktaren. Vi märkte att vi va lite tidiga men vi satte oss ner medan ismaskinerna rullade in på isen. Vi följde sedan dessa maskiner i en dryg halvtimme och med facit i hand var det det roligaste på hela kvällen. För när matchen började hade vi hasat oss över till "klackläktaren" men problemet var att det inte fanns någon klack. Bara en gäng glöggdrickande bandyrävar och en tioårig trummis. Matchen var i och för sig rätt rolig. Bajen ledde liksom med 3-0 efter 6 minuter och Motala hade inte mycket framåt. Men när kylan började tugga sig igenom kläderna samtidigt som glöggfolket gled in på vem som visat kuken flest gånger orkade vi inte vara kvar så vi lämnade Bajenland redan i halvtid. Kalla mig motgångssuporter om ni vill men sån är jag. Vi åkte sedan hem och det va den onsdagen det. Bajen vann förövrigt med 13-2

Skolan är slut nu också som ni kanske förstått. Eller slut ska man väl inte säga. Så kul ska vi inte ha det. Men det är i alla fall uppehåll i drygt två veckor.  Än så länge har jag inte hunnit med så mycket eftersom lovet kom så tätt in på julen. Hoppas det händer lite saker nu i veckan och sen toppas det med ett underbart nyår.

I fredagskväll satt jag uppe som vanligt och snackade med mina vänner och plötsligt fick jag höra av Tobbe att han hade laddat ner och skulle kolla på Sällskapsresan. Han hade även tvingat Anders att kolla och efter ett tag vart jag sugen också. Så Tobbe skickade över filmen och vi synkade dom och så satt vi där på helt olika platser och umgicks genom dataskärmen. Halva rutan togs upp av filmen och den andra delen av en MSN-ruta där kommentarer om filmen haglade. Mäktigt! Filmen var förövrigt också mäktig och som jag skrev i mitt förra inlägg så går det inte att tröttna på dessa filmer om Stig H.

Nu vet jag inte om det är så mycket roligt att skriva om. Kanske ska börja med det viktiga nu istället. Ja det får det bli.

Julafton alltså. Denna underbara dag som tyvärr bara infinner sig en gång om året. Igår va den alltså här igen. Och vi i familjen hade bestämt att vi skulle börja lite senare i år. Och så här i efterhand var det en riktigt bra idé. Förut har det alltid varit så att vi käkat vi tolv och sen efter det har det varit Kalle och så vidare. Men i år så sa vi att vi skulle äta efter Kalle istället. Och det var ju bra för då kunde jag ta en skön sovmorron. Jag vaknade ändå vid elva eller nåt sånt men jag gick upp och satte på teven. I brist på annat började jag kolla på Madicken och efter ett tag var jag fast. Jag har aldrig gett den en chans men jag måste säga att den är rätt bra. Okej den är gammal och egentligen för barn men faktiskt är den rätt bra. Kul att se en del skådisar när dom är unga också.

Sen var det dags att hjälpa till i lite förberedelser.. Jag fick bli springpojke genom att hämta potatis hos mormor och slänga massa skräp. Men det gick rätt fort och sen tog jag en varm dusch och gjorde mig i ordning. Strax innan tre kom pappa och mormor också och Ingvar Oldsberg kunde önska oss en god jul.

Sen vart det en timme nostalgi med Kalle och hans vänner. Fan vad jag diggar de programmet alltså. Man ser det ju verkligen bara en gång om året och då är det så kul när det är dags. När timmen hade tickat förbi var det äntligen dags med mat. När man äter så här sent så känner man verkligen hungern. Och jag tror faktiskt aldrig jag käkat så mycket på ett julbord. Jag verkligen frossade mat men fan det är så det ska va. Sen tog vi det lungt en stund och till slut var vi framme vid själva julklapparna som legat där under granen i snart en vecka. Fyra timmar senare var det över och hade jag inte tagit foton på det så hade jag aldrig kommit ihåg allt jag fick. Jag diggar det med mina föräldrar. Dom har inte mycket pengar över men när det är jul så spenderar dom järnet. Och såklart får jag det mesta. Jag vet att jag är lite bortskämd men vem klagar liksom. Ajja här kommer en liten lista på vad jag fick detta år. 

> 12 par strumpor, 3 vardera av färgerna marinblå, vit, svart och grå.
> 3 Kalsonger med Hälgemotiv
> 3 Kalsonger med kamouflagemotiv
> Paket med parfym, Deo och Schampo
> Dubbeldusch Power Schampo
> Fotbollspump
> Pizza-slicer
> En massa dvd-fodral (fungerade som inslagningspaket så det var väl därför)
> 3 paket grekiska tuggummin
> En karta över Londons Tunnelbana
> Presentkort 500:- på Stadium
> Presentkort 300:- på Bokia
> En skjorta (lila-vit)
> 2 Tio-kronor
> 3 Tennisbollar
> 5 Studsbollar
> 3 Skumgummibollar
> 2 Kinderägg
> Bajen Fans 25 Bast (Bok)
> 2 Mössor
> Häftmassa (behövde det och av någon anledning slog farsan in det i ett paket)
> Vantar
> Halsduk
> Presentkort 2 filmer på Astoria
> Prison Break säsong 1
> OC Säsong 3
> 300:-
> Julens Hjältar (Allt med Bajen måste man ju ha)
> Skiva med 80-talslåtar (Farsan gillar att bränna skivor)
> Skiva med AIK-trubaduren (Haha vissa AIK-prylar är fan värt att skaffa)
> GENI Sport
> Backpacker 3 Box
> Pro Evolution Soccer 6
> Sagan om Konungens Återkomst (Spel)(Köpte det själv och slog in det)
> Presentkort 800:- på MQ
> Kalle Ankas Pocket
> Winegum x2
> Kofta

Ja som ni ser är det en jävla massa. Jag nedvärderar ingen av mina julklappar och är tacksam för allt men ni förstår kanske att många av klapparna är sånt som inte är så jättenödvändiga att få. Men tack vare att föräldrarna gillar det här med julklappar så får man ju mycket paket. Och jag klagar inte. Inte ett dugg. Om ni förövrigt undrar varför jag får lite konstiga grejer som studsbollar och pizza-slicer så vet jag inte det heller. Sån är min far och det finns inget att göra åt.

Själv var man inte alltför köpglad. Jag gav ändå lite. Min far fick lite blandade grejer. Till exempel en energisnål glödlampa som han har tjatat om en månad. Sen lite ätbart som korvar och ostar. Jag hade till exempel köpt ett paket med miniostar men i rastlösheten på morgonen hade jag slagit in varje ost i varsitt paket. SÅ när P-A fick sin mest önskade julklapp var det den minsta osten som jag gav bort. Därav den lilla roliga kommentaren so den här veckan är "citatet". Han fick lite större ostar senare och sen lite korvar och dylik. Och sen även en affisch på Beatles. Detta låter väl inte speciellt givmilt men min far önskar sig inget annat än mat typ. Mamma fick ett presentkort så hon kan frossa böcker vilket väl är hennes favoritsysselsättning och mormor fick en kalender med mina egna bilder. Och den vart hon riktigt glad av. Så på det hela taget en väldigt lyckad julafton trots att det framåt midnatt blev lite mycket alkohol hos de vuxna.

Idag har jag då försökt att utforska min julklappar lite närmare men kom inte längre än att starta PES6. Jag fastnade sen vid det hela dan och mer har jag faktiskt inte gjort idag. Nu ska jag lägga mig och kolla lite Prison Break tror jag. Jag hoppas alla hade en underbar jul. Och hittar ni på nåt kul så ring mig så hänger jag med. Och med kul menar jag inte tennis Martin om du mot förmodan råkar läsa det här.

PEACE!

Jerres Äventyr 2 - Rundvandringen

Jag hoppas att ni läste om mitt läskiga äventyr på Vångavallen som jag skrev för några dar sen. Nu har säkert också märkt att jag börjat skriva inlägg varje söndag istället för utspritt och så. Men jag känner ibland att jag vill skriva mitt i veckorna och när jag tänkte efter så kan jag använda dom tillfällen till att skriva om saker jag minns och som jag vill dela med mig av. Så här kommer alltså del två i Jerres Äventyr.
Den här gången tänker jag skriva om nåt som hände nyligen. Till och med för några ynka timmar sen. Man kanske inte ska kalla det äventyr men en rolig dag med en rolig rundvandring måste ju bara få plats i denna underbara blogg. Läs och njut!

Som ni alla vet så ägnas lördagarna åt att följa stryktipset på TV. Ryktet om att jag har Canal+ hade spridit sig så Anders, Tobbe och Sebbe gästade kungliga Runby såhär dan före dopparedan. Val av match var enkel. Arsenal - Blackburn var det enda alternativet för alla som faktiskt förstår vad fotboll handlar om. Så fyra förväntansfulla vänner satte sig ner för att avnjuta en trevlig fotbollsmatch men man fick mer än så.

Allt började med att Blackburn får en straff. Så här i efterhand så kan man väl inte klaga på domslutet. Det va en rätt solklar straff. Och lika solklart var målet från elva meter av Shabani Nonda. Jaha tänkte vi nog alla. Ska de bli ytterligare en match där Arsenal pressar i 85 minuter och lyckas få in en kvittering runt den 60:e minuten men inget mer. Svaret på det kom bara nio minuter senare då Gilberto Silva snyggt nickar in en hörna. 1-1. Man såg också att det här var Arsenals dag och tio minuter senare hade man gjort både 2-1 och 3-1. Hleb tvåfotade sig förbi en back och rullade in tvåan och Adebayor satte en straff stensäkert i det högra hörnet. Det var också halvtidsresultatet. I den andra avtog tempot även om Arsenal fortsatte att ha bollen. Blackburn stack emellan och efter lite slarv i hemmaförsvaret så kunde Nonda göra sitt andra mål för kvällen. Men återigen fick man se att det var Arsenals dag för när man ökade tempot hängde inte Blackburn med. Van Persie gjort två riktigt snygga mål innan Flamini kunde sätta spiken i kistan till 6-2. Snacka om underbar match.

Tipset i övrigt gick käpprätt åt helvete. Åtta rätt är inte godkänt. Så är det bara. Men men, inga sura miner här inte. Nej vi satte istället igång en film. Sällskapsresan 2 fick det bli. Ibland undrar jag varför de är så bra de där filmerna. Asså dom är ju gjorda innan jag föddes för fan. Men ändå garvar jag varje gång. Så otroligt sköna filmer.

Efter filmen så vart det rätt tröttsamt att bara glo på TV så vi bestämde oss för att ta en liten promenad. Och det är egentligen här "det stora äventyret" börjar. Boysen bangade på G-salen idag också så då tänkte jag att jag kunde dra dit dessa herrar istället. Så vi begav oss ut i den mörka natten och styrde kosan mot nedre Runby Hills. Jag själv guidade gänget med glädje och man fick veta vilken väg jag tagit varje dag till skolan i Runby. Jag vet inte om dom tyckte det va så intressant men det var i alla fall kul att berätta. Vi närmade oss skolan och såklart så skulle vi gå genom ”mörkan”. Trots att Anders var livrädd så tog sig alla igenom utan större problem. Men när vi äntligen nådde dörren in till G-salen så var den låst. Ja jag vet att jag har nyckel men överlåset var låst och den nyckeln har bara Väsbyhem. Jaha tänkte vi alla igen. Vad händer nu då? Såklart kom jag då på den storslagna idén att visa dessa grabbar fina delar av Sverige genom att visa dom runt på kända platser i Runby. Så vi började gå uppåt mot Runby Hills norra delar och nådde efter ett tag Vattentornet. Denna välkända symbol för såväl Runby Hills som för hela Runby. Sebbe lyckades efter flera försök att träffa tratten med en liten sten och hans dag var gjord. Anders hade inte samma flyt och nådde knappt halvvägs. Men efter ett tag så bestämde vi oss för att fortsätta. Grabbarna ville se Runbys slott men jag förklarade att de närmaste man kommer ett slott i Runby är Lövsta Gård och grusvägen dit är inte alltför roligt så här års. Så istället vandrade vi upp mot Bromsbodavägen där jag en gång i livet varit bosatt. Jag visade flera minnesvärda platser som "Stupet", "Stentrollet" och "Torget" och berättade sen ivrigt historierna bakom. Det var inte utan nostalgikänslor i kroppen som jag mindes alla stunder jag tillbringat i den lilla dungen på gården eller i skogen bakom. Nej det var en härlig känsla så här i juletider. När vi gått ett varv så bad jag dom välja mellan den stora vägen tillbaka till skolan eller den läskiga mörka vägen nerför Teknikbacken. Till min stora glädje blev det den mörka vägen. Anders mobil kom väl till användning när vi tände en lampa på den som gjorde att vi såg var vi gick. Färden ner var lugn och sansad och jag insåg faktiskt att den här backen verkligen var en häftig pulkabacke. Har det alltid varit en glipa här eller har man huggit ner skog för att göra en pulkabacke eller nåt sånt. Aja att ta reda på det får jag göra någon annan gång.

Vi fortsatte på stigen över åkern och vi gled in på ett samtal om typ Sagan om Ringen. Som jag tidigare alltid tänkt så skulle denna åker vara platsen för det stora slaget om Runby. Det är faktiskt lite roligt det där att man går och tänker sig hur en typ av film skulle ha sett ut om den spelats in i Runby.

Vi började närma oss de allra nedersta delarna av Runby men istället för att vika in mot alla hus så fortsatte vi över åkern, över den lilla bron över Väsbyån och bort mot Barockparken. Vi gick igenom tunneln under järnvägen och började gå mot Stora Wäsby. Tyvärr kunde man inte bara gå utan att se sig för. Här vimlar det nämligen högar av hästskit så vi gick så snabbt vi kunde samtidigt som vi aktade oss för högarna. Det gick väl sådär. Jag får nog själv ta och erkänna att jag råka trampa i en liten trevlig brun hög.

Men även den vägen tog slut och vi stod igen på asfalterad väg. Vi styrde nu stegen tillbaka mot Runby. Den här gången över järnvägen. Uppe på bron så tog jag fram min innebandyklubba och en boll. Ja jag hade släpat på den hela vägen. Det va faktiskt inte så jobbigt. Tänkte knappt på det. I alla fall. Jag skulle ju såklart visa att jag kunde det här med innebandy så jag började skjuta mot räcket på bron. Till en början gick det bra när jag sköt mot nedersta delen men när jag försökte på en list lite högre upp gick det åt skogen. Bollen seglade ner i ett buskage under oss men än var inte bollen förlorad. Anders och jag satte fart nerför kullen trots att alla små lösa stenar gjorde en nervös. Väl nere så insåg vi att bollen hade fastnat i taggbuskar. Men vi gav inte upp. Med hjälp av klubban (från och med nu blir det alltid klubba när jag går ut eftersom den alltid kommer till användning) så fick jag fram bollen och så sprang vi upp igen. Om ni tror att jag skulle bli mer försiktig efter det där så känner ni inte mig. Och efter ett tag så tabbade jag mig igen men den här gången så blev konsekvenserna värre. Bollen hamnade mitt emellan två järnvägsspår och vi hade varken ork eller mod för att hämta den. Så istället så började vi avrunda vår vandring och gick långsamt mot stationen så att grabbarna kunde åka hem.

Men med bara hundra meter kvar så hittade vi en ingång genom planket som avgränsade tågspåren med bilvägen. Såklart så smet vi in och Anders demonstrerade hur han som full lätt skulle kunna somna med huvudet på rälsen. Anders var förövrigt väldigt angelägen om att hitta det bästa sättet att ta självmord denna kväll. Jag ska inte säga att jag vet varför men samtidigt vet vi ju att Anders är lite speciell. Sen så tänkte vi vara lite busiga så vi genade in på station genom att mellan spåren springa upp på perrongen. Så här i efterhand va det ganska smart för annars hade nog inte grabbarna hunnit med sitt tåg. Jag själv vände hemåt där ett ensamt litet paket låg och väntade på mig. Ett paket winegum blev årets första julklapp och det är underbart att min underbara far vet vad jag vill ha.

Så där såg alltså min dan före dopparedan ut år 2006. Hoppas ni gillade mitt lilla äventyr. Fler kommer. Det lovar jag er. Nu ska jag nog sätta på en film. Winegumen är slut sen länge men julafton har bara börjat.

God Jul och PEACE!


Bland tipsvinster och härliga minnen

Ännu en vecka har rullat förbi och jävligt fort har det gått känns det som. Jag vet inte om jag gjort så mycket den här veckan heller. Det brukar inte bli så mycket när det är kallt ute och så vidare. Men lite har jag nog fyllt dagarna med. Här kommer i alla fall veckans roligaste läsning.
Veckans Lista!

Veckans Happening: Rudbecks"skandalen"! Kul att ens skola är på löpsedeln :)
Veckans Bästa: 10 rätt, Vann omgången och första pengavinsten inkasserad
Veckans Sämsta: Ingen G-Sal. Palla att alla bangade
Veckans Jobbigaste: Hur ska jag göra? Skåne eller inte? 
Veckans Citat: "Men hur jävla mycket korv äter du?" - Viktor Eriksson 15/12-06
Veckans Film: Pablo Fransisco Live
Veckans Låt: Keep It Coming - D-block & S-Te-Fan feat. McVillian
Veckans Bajen: Kris i handbollen, hockeyn och Bandyn. I fotbollen ryktas det om en amerikan som är på väg. Så keeper kvar sen har vi guldlaget.

Ja vad har jag då att fylla detta inlägg med. Kan väl börja med att säga att skolveckan såg ut att bli jävligt jobbig när jag vaknade i måndags. Jag var ju rätt sliten också efter kanske tre timmars sömn. Men så här i efterhand så var det en ganska lugn vecka. Okej jag hade tre prov men det kändes ändå inte så jobbigt som det borde känts. Och jag avgudar mitt eget schema just nu. Jag vet inte om jag nämnt det tidigare men med sånt schema skulle jag lätt kunna dela upp gymnasiet på fyra år. För egentligen är det ju rätt kul i skolan. Man har sina kompisar där och så vidare. Det är ju bara det att det är så jobbigt när man har mycket att göra och man ska lämna in skrivningar om personer eller böcker man knappt visste fanns eller skriva prov om någonting som känns totalt onödigt. Självklart tycker jag fortfarande att själva skolarbetet helst kunde försvinna men har man fyra ämnen och går max fyra timmar varje dag så blir det aldrig jobbigt. Jag känner också nu att det ett av dom bästa valen jag gjort i mitt liv hittills var att välja Rubban. Jag har gått där snart ett och ett halvt år och jag har inte ångrat mig en ända gång. Jag kan verkligen inte komma på nåt som jag kan klaga över. Lärarna håller väldigt hög nivå och folket man har lärt känna får en verkligen att klara skolarbetet. Fast det väntar nästan en halvtimme resa med tåg och buss som man måste passa så känns det aldrig jobbigt. Man har jävligt kul i Rudbeck. Okej jag har hamnat i ett gäng jag verkligen trivs med och man har sällan tråkigt med er. Det ska ni veta. Rubbans egna järngäng är liksom speciella. Så skön stämning. Det är verkligen underbart att man träffat så sköna människor. Och varför vet jag inte men jag har verkligen haft tur med skolan hela tiden. Klassen i Runby som ansågs som den bästa klassen på länge och bara det att vi samlade in över 100 000 till en klassresa var mäktigt. Jag kan helt ärligt säga att mitt sista år i Runby aldrig kommer att glömmas. Vi växte verkligen som klass och blev till slut mer som ett stort kompisgäng med både tjejer och killar och allt kröntes med Idre-resan som helt klart var den bästa resan jag någonsin gjort. Man hade verkligen inte tråkigt en enda sekund och jag minns verkligen när vi satt där i liften och skrålade till Hey Jude och möttes av applåder när vi gick av högst upp. Eller bara det att vi bodde i det mest exklusiva huset i hela svenska fjällen. Otroligt asså. Ja det var verkligen perfekt och när vi gick ut nian så kändes det verkligen tomt. Jag trodde aldrig att jag skulle sakna Runby så mycket som jag egentligen gör. Men livet på rubban har ändå gjort det enklare för även om stämningen inte är densamma som i Runby så är skolan inte alls så jobbig när man har alla dessa sköna människor omkring sig.

Ja just det jag skulle prata om den otroligt jobbiga veckan som inte var så jobbig. Men jag vet inte var jag ska börja. Gillar inte att bara skriva i kronologisk ordning. Det är inget kul att läsa så jag försöker undvika det. Men okej vi kan snacka lite om proven. Matte först och fan va skönt att bli av med Andragradsfunktionerna nu. Har vart tufft asså. Provet kändes faktiskt riktigt bra men det visade sig att det bara va ett G. Men skit samma nu kommer enklare grejer så jag fixar nog VG där. Sen hade jag geografiprov i torsdags. Det var tänkt att det skulle va i fredags men sen fick man tydligen välja dag och såklart valde jag torsdagen eftersom det innebar sovmorgon i fredags. Provet var rätt lätt även om det var rätt skumma grejer vi hade prov på. Eller skumt och skumt men det här med väder och vind är rätt svårt att förstå. Men jag tror det gick ganska bra. Får tillbaka det på tisdag och har jag tur så kan det nog bli ett MVG där. Fast sen vet man ju aldrig. Det kan ju lika gärna vara ett G för när jag skrev provet så kändes det som att jag bara babblade på. Men det funkade ju förra gången så. Sista lektionen i fredags var det då dags för årets sista prov. Marknadsföring. Jag hade verkligen pluggat till ett prov för en gångs skull och så kommer det enklaste provet jag gjort på Rudbeck. Två sidor var det och frågorna var verkligen bara att skriva svar. Inget man behövde tänka igenom. en okej jag bangante. Får jag MVG så spelar det ingen roll men det är lite surt när man för en gång skull pluggat ordentligt.

Nu återstår bara en kort vecka och sen är det jullov. Och även om det alltid är skönt med lov så är jag för första gången i mitt liv inte speciellt skoltrött när det vankas jullov. Jag minns hur man verkligen känner sig lättad efter sista provet varje år men i år så kändes det aldrig jobbigt. Men som jag sa tidigare så beror det mycket på schemat. Blockschema måste va den bästa lösningen på en skola någonsin. Fattar inte riktigt varför inte alla har så. Istället för att läsa typ 16 ämnen under ett års tid så läser man kanske 5-6 ämnen under 11 veckor och sen byter man. Det är ju skitskönt att man slipper tänka på så mycket och istället kan man koncentrera sig på dom få ämnena man har. Och jag har hellre Matte fyra gånger i veckan under 2½ månad än 1 gång i veckan jämt.

Aja nu får jag fan sluta snacka om skolan. Folk kan ju tro att man är besatt av den. Men den här veckan har det varit rätt tyst på fritiden. Helgen var riktigt lugn. Okej jag vet att den brukar va det men ändå. Det e fan så det ska va. Fett skönt att bara va hemma och chilla. Kanske bjuda över några kompisar och kolla någon rulle eller dra till G-salen eller Bio eller nåt annat kul. Okej jag ska inte fortsätta snacka om det här heller för då kommer jag säkert in på fester och fjortisar och sånt och det pallar jag inte. Ni vet min åsikt om det ås ni behöver inte få läsa en upprepning.

10 rätt på stryktipset igår. Helt otroligt. Hela 29 kronor van jag också och även om det är en rätt liten summa så är det kul att man tagit sin första spelvinst. Jag har ju egentligen aldrig varit så mycket för tippning men nu är det verkligen kul. Det är mycket roligare att följa matcherna på lördagarna när man nervöst sitter och väntar på varje "pling i rutan". Och nu har det som sagt börjat gå bra också. Jag gick ikapp Flemman fast jag tippat en omgång mindre. Det är starkt även om Flemman inte har visat så starka kunskaper om engelsk fotboll. Ta inte illa upp Flemman men Stoke är inget bra lag och självklart vinner Bolton mot Aston Villa borta. Speed är ju skitsäker på straffar.

I onsdags så handlade jag dom sista julklapparna och jag hoppas alla blir nöjda. Det tror jag nog dom blir också. Har försökt följa deras önskemål så mycket som möjligt. Hoppas bara att dom följt mina. Okej jag har inte önskat mig så mycket roligt i år. Mest kläder och pengar och så men ändå. Får jag det så blir jag riktigt glad.

Som ni ser så händer det inte så mycket i mitt liv för tillfället. Faktiskt ganska skönt ändå. Man måste ju inte vara igång jämt liksom. Och än har jag inte planerat in nåt på jullovet. Okej skånefolket tjatar som fan på att jag ska komma ner men ärligt talat så vet jag inte om det är där jag vill vara just nu. Visst fan är det kul att träffa alla men det känns som att livet är hemma lockar mer just nu.

Så det blir nog nyår på hemmaplan i år också. Vad jag gör vet jag inte en det lutar väl åt Boysen. Har inget emot det i och för sig. Man brukar ha rätt kul med dom också. Bara det inte blir någon lökig film någonstans. En vanlig helg är det skönt men på nyår vill man ju träffa lite folk. Typ som skolavslutningen. Det va riktigt kul. Även om vi egentligen inte gjorde något så var det kul att bara åka runt till olika ställen i Väsby och samtidigt garva åt allt från "Cykel-Margot" till Pommes Frites på Express. Så vi får hoppas att det blir nåt sånt på nyår också. Kanske man kan få träffa lite folk också som man inte ser så ofta. Det är en del jag inte sett på ett jävla bra tag. Beror väl i och för sig mycket på mig som inte väljer att supa varje helg men ändå. Skulle inte banga att få återse lite gamla vänner från förr i tiden.

Men jag tror inte det finns så mycket mer att snacka om. Okej jag tänker inte gå och lägga mig än på ett tag så egentligen kan jag väl skriva lite mer men känns ju lie onödigt bara skriva för skrivandets skull.

Nej jag slutar nu. Det kommer nya inlägg där jag kan "prata ut" om annat som hjärtat känner. Så vi säger väl god natt här. Och som alltid:

P+Fruset Vatten :-)


Jerres Äventyr 1 - Vångavallen

Önskemål har nu kommit in från flera håll att jag ska berätta om min sommar 2004 när jag besökte fotbollssveriges utedass, Vångavallen. Så långt söderut man kan komma i detta avlånga land huserar jojjolaget Trelleborg på landets mest ökända arena. Anledningen till detta är att Trelleborg är kända för sitt defensiva spel på hemmaplan där man bara slår ifrån sig. Arenan har då i folkmun fått namnet Tjongavallen.

Sommarlovet kom med all dess glans och det var dags att planera in semestern för året. Det pratades om solresa till Spanien eller kanske en vecka i London. Men av någon anledning ville jag spendera sommaren på hemmaplan så efter övervägande så fick Sverige bli spelrummet för årets resa. Vad kan man då göra i Svea Rike om somrarna. Göteborg?, Gotland?, Skärgården? Nej det har man ju sett redan. Något nytt måste göras. Skåne då? ja varför inte? Någon gång måste man ju besöka halvdanmark också. Men man kan ju inte bara åka till Sveriges södra breddgrader och bara glo på bron till Danmark eller ägna en vecka till att lönlöst försökt förstå vad invånarna pratar om. Men när spelschemat för Hammarby hamnade under luppen och granskades noga så såg vi att Bajen hade två bortamatcher på en vecka i södra Sverige. Halmstad away och Trelleborg away. Det var som upplagt för fotbollsfest och inte tänkte vi hålla oss borta. Så väskorna packades och bilen hyrdes. Sen satte vi fart längs E4:an till ljudet av underbar grönvit musik.

Första anhalten blev alltså Halmstad. Match på Örjans Vall inför stor bortapublik. Det var seriefinal och stämningen lyrisk. Ändå gick det åt helvete efter att Ingelsten och Rosenberg nätat för hemmalaget och släckt lite av gulddrömmarna hos de grönvita hjältarna. Inte blev det bättre när hyrbilens batteri av någon anledning laddats ur totalt och inte rörde sig en meter ens med startkablar. Nej bärgningsbil fick det bli och timmar ägnades på nån central byrå som fixade oss en ny bil medan verkstaden tog hand om den andra. Vi bar oss av söderut till ett litet fint hus vid Mellbystrands långa sanddyner. Efter ett par dagar med avslappning med oräkneligt många omgångar kortspel och frågesporter så var det dags att röra på sig. Matchen mot Trelleborg var fortfarande dagar bort men att tillbringa för många dagar i ingenmansland Halmstad ska ingen behöva uppleva. Istället våldgästade vi ett annat allsvenskt lag hemort, Landskrona. Utflykter till Danmark och besök på några tivolin där stod på dagordningen och på det hela taget var det ett par riktigt roliga dagar vi upplevde där på gränsen till Öresunds lugna vatten.

Men sen kom då dagen. Dagen då det skulle ske. Jag, Jesper Tebrand skulle om bara några timmar bänka mig på Vångavallens fallfärdiga läktare så långt ifrån hem jag kunde komma. Nervositeten började kännas i magen när vi lämnade Landskrona. Vi anlände till Trelleborg några timmar före match och tog en tur genom stan. Jag skulle inte vilja säga att det var med leende på läpparna jag åkte längs gatorna med hela Sverige i ryggen.

Humöret kändes avsevärt mycket bättre när jag ringde min underbara vän Niklas Kihlman som enligt rykten var på rundresa med familjen i närheten av oss. Jag fick reda på att dom också planerat på att gå på denna långt ifrån hoppfulla tillställning. Ibland blir man rätt mörkrädd. Världen verkar ofta så fruktansvärt stor men när två väsbybor från olika håll träffas i Trelleborg av alla platser på jorden börjar man undra. Hur som helst var det hög tid att skaffa biljett. Man ville ju inte riskera att det blir fullsatt nu när man åkt så långt. Anledningen att vi inte skaffat biljett tidigare var helt enkelt att det inte gick. Trelleborg var det enda laget i Allsvenskan som inte sålde biljetter över ticnet. Så vi fick glatt bege oss till den fruktade arenan redan timmar innan avspark. Kansliet låg på arenans baksida och efter en tids köande kom vi fram och betalade. Biljetten var inget mer än en sunkig blå papperslapp med lite text på. Hade det inte varit Trelleborg hade jag undrat varför folk inte gör biljetterna själva hemma.

Klockan tickade framåt och närmade sig sju. Vi gick igenom spärrarna och upp på läktaren. Om jag ska va helt ärlig så blev jag rätt chockad. Jag hade hört så många spökhistorier om denna plats innan men när jag väl upplevde den med egna ögon så tycke jag den var rätt vacker. En liten kompakt arena som kändes perfekt för ett lag med så pass lite publik som Trelleborg ändå har.

Innan matchen kändes allt perfekt. Jag satt här med min pappa och en av mina bästa vänner och väntade på att mina grönvita idoler skulle äntra den grönvita gräsmattan. Solen sken och den varma korven sköljdes ner med en iskall Cola. Sen kom avsparken och inget va sig längre likt.

Trelleborg spelade fotboll. Bara det fick mig att glömma allt jag hade gjort på resan hittills och istället satt jag bara och glodde rakt ut. Jag tror att Bajen kände lite samma sak för vips hade Trelleborg tagit ledningen. Hammarby började sakta hämta sig från chocken innan nästa kom. Denna chock blev emellertid positiv då Aluspah Brewah dyker upp från ingenstans och krutar in kvitteringen. Sen när började ett nyförvärv prestera direkt i Bajen? Halvtid susade förbi och när domaren blåste igång igen så hade jag verkligen insett att detta inte var en vanlig dag. Hammarby började pressa tillbaka Trelleborg som utnyttjade det genom att kontra in 2-1. Hammarbys press avtog och spelarna började hänga med huvudena. Men en man vägrade förlora. Petter Andersson. På ett inspel från Runa på kanten möter han perfekt och pressar in bollen i röran av blåklädda spelare. Kvitteringen var ett faktum och trots att vi mötte tabelljumbon var ag glad att vi klarat oss undan med en poäng. Trelleborg är ett läskigt lag och att dom utan förvarning börjar spela kortpassningspel är för mycket. Med lättnad hörde jag slutsignalen ljuda och jag styrde stegen mot utgången. Väl ute så blev det farväl till Nicke och Company som skulle vidare mot nya äventyr. För min del tog äventyret slut här. Nu väntade den långa resan tillbaka upp mot Väsby och när jag väl satt mig i bilen svepte nattens mörker in över mig och jag somnade snabbt. När jag slog upp ögonen slog jag på parkeringen utanför långbågens tegelröd fasad. Jag var hemma igen. Jag rusade upp för trapporna och slängde mig på sängen. Jag kom på mig själv tänka på vad jag hade gjort, vad jag hade upplevt, och med ett leende på läpparna drog jag upp täcket över öronen och somnade in i en stilla sömnTHE END

Bland skönsång och skolarbeten

Söndag natt och ändå så sover jag inte. Jag måste fan bli bättre på det här med att gå och lägga mig i skaplig tid efter helgen så att jag inte är så trött varenda vecka. Men vafan jag känner mig pigg och det är ändå jullov snart så palla sova liksom. Bloggen måste ju uppdateras också.
Veckans Lista!

Veckans Happening: Hammarby - FC Köpenhamn 1-2
Veckans Bästa: G-Salen, Så underbart att va tillbaka
Veckans Sämsta: Tanten i Badmintonhallen. Fan vi vill ju lira!!!!
Veckans Jobbigaste: Att man måste läsa någon skruttig bok på engelskan. Jag är ju fett taggad på Gåtornas Palats men nu får den vänta
Veckans Citat: "Jimmy Tamandi, Klapp-Klapp-Klapp-Klapp-Klapp"
Veckans Film: Beck - Flickan I Jordkällaren
Veckans Låt: Kommer Ifrån - Snook
Veckans Bajen: Torsk mot FCK men spelade väldigt bra. Annars rätt tyst om Bajen.

Ja vad har jag då gjort den här veckan. I skolan så har det varit lugnt den här veckan. Okej jag ska inte säga att det är hetsigt nå annan vecka eftersom jag bara har 4 ämnen men ändå. På matten har an försökt begripa dessa andragradsfunktioner och med hjälp av Tobbe har jag fått kläm på det där. Engelskan då? Ja vi skulle väl ha jobbat med projekt om Sydafrika men timmarna i Språkstudion ägnades mest åt YouTube-filmer och annat kul på Internet. Företagsekonomin rullar på som vanligt. Prov på fredag om marknadsföring. Det ska nog inte va så stora problem. Och så geografin. Nu har vi börjat med väder och vind och lite skumma grejer är det. Men jag ska nog fatta det där också till slut. Förövrigt så känns det som jag jobbat upp till et MVG snart. Mitt VG+ på Ayers Rock kändes bra iaf så får jag MVG på provet på fredag så är jag nog där jag vill va.

Aja nog om skolarbetet när det finns så mycket annat att prata om. Idag till exempel så var jag på Söderstadion och såg sista hemmamatchen för året. Bajen tog sig an FCK som ställde upp med sitt bästa lag vilket Bajen inte gjorde. Jag räknar i alla fall inte Kleber, Isak Dahlin och Castro-Tello till det ordinarie laget. Hur som helst så spelade Bajen riktigt bra. Utan att överdriva så spelade vi ut FCK. Ändå så förlorar vi. Det skyller jag på två saker. Bajens ineffektivitet och Benny Lekström. Asså det är ju bara att ha bollen i närheten av Benny och han tabbar sig. Men men. 1-2 var väl okej med tanke på att motståndet krossat Celtic för några dar sedan. RL-äventyret är slut men jag ser positivt på det. Bajen kan nu vila upp sig ordentligt och få tillbaka spelare från skador och så vidare. Det behövs. Sen vill jag se 3 värvningar.

1. En Målvakt, gärna erfaren och lugn målvakt (Shaaban?)
2. En Anfallare, Snabb, teknisk, målfarlig (Sjöhage?)
3. En Ytterback, Vi behöver kraft och vilja i backlinjen (Östlund?)

Roligaste på matchen idag var annars måljublet i 92:a minuten. Vi var tvungna och vinna och målet gav oss ingen större chans. Men ändå fick Söderstadion extas. Riktigt roligt att få jubla ordentligt. Skönt att se att supportrarna gläds åt minsta ljustglimt i vinter(?)mörkret. Halvtidstifot var fint också. Ett 20-tal bengaler och en banderoll. "God Jul önskar Tomten" Fint Bajen, Fint! Globen var grönvit upplyst också. Jävligt vackert! Sen en annan sak. Jag har ju klagat ett tag på stämningen på Norra. Att det är för många fågelholkar och så vidare. Men idag så kände jag mig ändå stolt. Vi är så gott som ute i RL redan när matchen startar, Vi får två tunga baklängesmål rätt tidigt och Erkan blir skadad. Ändå så hör man sången eka över Söderstadion. Vi kanske inte låter så högt, speciellt inte om vi ligger under. Men sången tystar aldrig. Den tappar i volym för en kort stund och kommer sedan tillbaka som en explosion. Därför är jag stolt över "min" klack. Vi sjunger alltid i 90 minuter. Och vi sjunger spontant. Man känner det verkligen. Man sjunger för att det är så underbart att stå där i klacken med all den gemenskap som finns där. Det är spontaniteten som gör att stämningen hos Bajen är så fin. Man behöver inte känna sig tvingad att sjunga a la Djurgården. Här kommer sången ändå. Visst finns det klackledare som eldar på men inte fan behövs det 4-5 stycken med mikrofoner som hotar folk till sång. Det är så underbart att få uppleva trots att vi bara var 4200 idag. JAG ÄLSKAR HAMMARBY!

Men trots att jag är så äckligt förälskad i Hammarby så åkte jag till Råsunda i torsdags med Tobbe. Gratis inträde och en helt okej fotbollsmatch tackar jag inte nej till. Skönt att se när AIK tappar poäng igen i slutminuterna. Det känns alltid bra. Kul att få uppleva fotboll från Västra på Råsunda också. Det va nåt nytt för mig och det va lite kul även om jag föredrar klackar.

Tippningen den här veckan var inte bra. Stryktipset var väl okej med 8 rätt men Europatipset i veckan var ju bedrövligt. 5 rätt. Det ska ju inte gå seriöst. Och inget blir ju bättre av att Martin kammar hem 11 rätt och en ganska stor slant pengar. Nä nu får det fan bli ändring. Nästa vecka ska det fan bli pengavinst.

Helgen har varit lugn även om jag gjort lite grejer. Igår var vi i G-salen till exempel. Jävligt kul att va där igen. Det va ju ett tag sen. Att vi var 8 stycken gjorde inte saken sämre och härligt att få springa av sig lite nu när foten är fullt frisk igen. I fredags var jag med Boysen hos crille. Vi kollade på Hipp Hipp. Seriöst. Så jävla bra. Så torr humor men underbart roligt. Morgan Pålsson är ju bara för bra! 

Annars har det som sagt varit lugnt och jag har försökt sova rätt mycket.

Jag vet inte riktigt om det finns så mycket mer att prata om. Veckan har inte varit så händelserik. Men vi hörs om en vecka igen. Då med nya äventyr i mitt fantastiska liv.

PEACE!


 

Bland torra skämt och envisa dörrvakter

Dags att redovisa lite ur veckan som varit. Det har varit en ganska händelserik vecka och det måste jag naturligtvis skriva om.
Veckans Lista!

Veckans Happening: NT-Showen
Veckans Bästa: NBC - TeaFire Allstars 0-1
Veckans Sämsta: Att foten fortfarande inte är helt läkt
Veckans Jobbigaste: Vatten-debatten, även om jag inte gjorde så mycket så kändes det tungt att ha i tankarna
Veckans Citat: "Varför får du springa när Al Gore?"
Veckans Film: Pirates of The Caribbean 2
Veckans Låt: But it's better if you do - Panic! At The Disco
Veckans Bajen: Förlust mot bröndby och spelare lämnar. Ingen rolig tid för en bajare


Till en början kan jag nu säga att min fot börjar läka ordentligt. Jag kan röra mig helt fritt och känner bara en liten smärta ifall jag vrider foten allt för snabbt. Det e skönt för jag är inte den som kan sitta still. Men nu är jag fit for fight på allvar igen.

I onsdags så var det då dags att söka sig till skolan igen efter et kortare uppehåll. Bloggskrivningen ända in på småtimmarna gjorde att jag kände mig lite smått sliten i onsdags men det var bara att bita ihop. På Febben (Företagsekonomi B) så satt vi och bokförde. Eftersom jag är så grym så lyckades jag klara uppgiften ganska klockrent. Så det kändes helt okej. Men sen vare dags för Matte igen. Asså jag fattar vissa saker men så fort jag lärt mig en grej så dyker ett nytt problem upp. Ajja vi får se hur jag löser det. Det är prov nästa måndag så jag hinner nog plugga in det mesta. På lunchen så var det dags att testa om foten höll. Vi spelade lite fotboll i Badmintonhallen och det kändes helt okej. Det var i och för sig inga långa rusher men ändå. Foten höll så det va underbart.

På engelskan så fick vi nåt megaprojekt i två delar. Första som ska va inlämnat imorgon handlar om att vi ska skriva om en stad i USA. Jag och Usman fick Philadelphia. Om det ska vi sen redovisa i halvklass i 5-10 minuter. Inte nog med det så är det lite småuppgifter som ska göras och dessutom ska vi skriva en "Reading Journal" på någon skum bok. Ajja jag får ta tag i det där ikväll.

På eftermiddagen så skulle vi på någon företagsgrejj i Turebergshuset. Högst upp finns det tydligen någon stor sal med en läktare och där skulle vi lyssna på några som snackade och hur det va och driva företag osv. Utsikten var i alla fall magnifik och man såg ju nästan till Väsby.

Jag pallade inte va kvar hela tiden utan drog i "halvtid". Det va ungefär så som min onsdag va. Kanske ingenting märkvärdigt eller så men ändå.

Torsdagen då. Ja till en början så hade jag ju sovmorgon. Det utnyttjade till fullo genom att sova 14 timmar den natten. Det gjorde gott så jag var ordentligt utvilad när jag kom till skolan. Engelska stog på schemat men det blev inte så mycket gjort. Fördrev tiden med lite Youtube-filmer och så vidare. Sen hade jag håltimme som jag självklart ägnade i datasalen med Tobbe. Dags att finslipa kvällens laguppställning mot NBC. Sen var jag tvungen att söka mig till Geggan(Geografi) för en debatt om vatten. Eftersom det märktes att Johan kan det här med debatter så lät jag honom sköta snacket. Och det räckte sånär till att vinna pengarna. Men vi rösta inte tillräckligt taktiskt så tyvärr fick vi nöja oss med en andraplats.

Efter skolan så var det väl dags at åka hem eller? Nej inte idag för det va bestämt att vi skulle se "En Obekväm Sanning" som Al Gore har gjort. Anledningen till detta var att den handlade om klimathotet osv. Jag och Linkan begav oss till S-Tuna Centrum där vi mötte upp Mini på Donken. Eftersom jag kände mig hungrig passade jag på att käka lite grann. Plånboken var inte alltför tjock så jag kunde inte storsatsa som jag brukar. Det fick bli en Big Mac plusmeny men det dög utmärkt. Ärligt talat så fattar jag inte varför jag köper Big Mac oftare. Det e ju fan gott asså. Ajja sen blev det Ica och lite godisinköp. Sen var det dags för bio. Eftersom vi hade lite bråttom så sa jag åt grabbarna att vi skulle springa men självklart kom mini med en snabb kommentar: "Varför ska du springa när Al Gore?" Haha vilket torrt skämt men ändå så klockrent. Ajja bion var väl rätt intressant även om det kändes som att jag hört allt förut. Men samtidigt tror jag att filmen mest var gjord för alla dumma amerikaner som inte förstår vad som håller på att hända med jorden. Sen drog jag hem och vidare till mormor för Pannkakor. Jag vet inte riktigt varför jag inte käkade där i onsdags men det spelade mindre roll så länge det är gott. Och det var det. Som alltid.
Sen blev det inte mycket mer gjort den kvällen. Gonatt

Fredag kom och vi var nu framme vid den stora dagen. Dagen för NT-show. Men det var ju trots allt ett antal timmar kvar men jag hade i alla fall ingen skola att åka till. På grund av dagsshowerna så hade jag ingen Engelska och matte och Krister skulle bort på nåt så där rök Febben också. På geggan fick vi komp för bion så absolut ingen skola för min del. Ändå gick jag upp vid elva och åkte just till skolan. Anledningen var att vi skulle spela fotboll på Hipen och några av grabbarna va i skolan på morgonen. Jag och Linkan bestämde oss därför att åka till plugget och käka och sen dra till Hipen därifrån. Någon timme och några fiskburgare senare satte vi oss på 607:an. Tyvärr skulle just den bussen bara gå till Station så vi hoppade av vid OK/Q8 för att fixa Martins NT-biljett. Vi fick låna en polygrip och problemet var ur världen. Vi åkte sen med nästa buss hela vägen till Kummelby och knatade sen upp till Hipen. Sen blev de några timmar där men eftersom jag fortfarande hade lite känningar i foten så kunde jag inte gå för fullt. Det gjorde att jag mesta tiden fick försöka övertala någon annan att stå i mål istället för mig. Till slut så orkade vi inte längre så alla drog hem till sitt. Jag själv drog hem till min mor och tog ett härligt bad. Det blev sen lite käk innan det var dags att bege sig söderut igen. Denna gång hoppade jag tillsammans med linkan av i Norrviken och vi knallade upp för backen till herr Stockelds hus. Jag måste erkänna att det utifrån såg ut som en bondgård. Haha men insidan var däremot bättre och det är ju liksom insidan som räknas. Efter ett tag så anslöt Usman också och vi satt där och snackade lite och lyssnade på musik. Martin hade fixat lite dricka till oss men så här i efterhand kanske det hade varit bättre att låta Usman vara utan. Av någon anledning blev han deppig och helt lugn och va så resten av kvällen.

Ajja nu ska vi inte bekymra oss över Usman en sån här kväll. Det var nu dags att bege sig till skolan och NT-showen. När vi kom dit var kön redan oändligt lång så vi letade upp resten av grabbarna lite längre fram. Tyvärr så fanns det "kövakter" som såg till att folk inte trängde sig men till slut lyckades vi smita fram i alla fall. Detta var verkligen tur annars hade vi aldrig kommit in. Men än var inte problemen över. Till en början höll man på att bli mosad när kön plötsligt fick för sig att pressas ihop så det blev några minuter där man försökte hålla reda på sig själv. Ajja vi kom fram till insläppet men där tog det stopp. Anledningen var att jag hade klippt av änden på mitt band(biljetten) och vakterna mena på att jag kanske hade klippt itu banden och gett det andra till en kompis. Linus och Flemman råkade ut för samma missöde. Vi försökte snacka med dom men det ända dom sa var att vi fick vänta. Aulan var sånär full trots att det fanns lika många i kön utanför så var de nära att stänga dörrarna. Vi lyckades då på flera olika sätt övertala dom att vi inte hade fuskat och dom föste in oss. Resten av grabbarna hade hållit platser till oss så vi bänkade oss för att avnjuta showen.

Hur ska jag då sammanfatta showen då. Ja till en början märker man ju att dom släpper loss ordentligt på kvällen. Flera går ju mer eller mindre runt nakna och det är hets överallt. Det kanske är det som gör showen att det verkligen är hetsigt och alla skriker osv. Själva showen var grym som alltid och även i år var det N-showen som drog det längsta strået. Jag vet inte riktigt varför men dom hade några sketcher som var riktigt träffsäkra och jag tänker inte minst på Matköreglerna. Redan klassiskt. En annan anledning är väl ganska uppenbart. Det finns fler tjejer på Natur och det höjer ju betyget avsevärt. Även om strippen i år känns snäppet sämre än förra året så bangar man ju liksom inte. Helhetsintrycket var i alla fall bra och jag känner verkligen att det var värt 150 spänn för detta.

Efter showen så blev det till att gå till Häggvik för att hinna med sista tåget. Det gjorde i och för sig inget eftersom det var så skönt med frisk luft. En lugn tågfärd hem och sen blev det sängfärd rätt fort. En lyckad kväll till slut trots missödet vid insläppet.

Lördagen blev riktigt lugn för min del. Jag sov länge och gjorde egentligen ingenting. Jag hade ju tippat den här lördagen också men tyvärr blev det bara 8 rätt. Martin den jäveln skramlade ihop 12. Han skulle ha lyssnat på mig och spikat krysset på Ipswich-Burnley så hade han fått sina 13 rätt. Ajja jag får fortsätta kriga.

På kvällen blev det i alla fall lite umgänge med Boysen. Vi gick till filmkedjan och hyrde Poseidon. Egentligen visste vi att den inte skulle va någon höjdare men vi kände för att mest sitta och löka och snacka lite. Efter filmen var jag riktigt trött av någon anledning så jag drog hem. Jag fick sedan orken tillbaka så jag satt vid datorn ett tag och gick sen och la mig vid 4.

Och nu är vi framme vid söndagen som har varit lika slö som igår. Jag behöver plugga engelska men jag har inte kommit igång. Ska ta tag i det där nu. Jag skiter i om det blir lite sömn. Jag överlever alltid så.
Ellis har vart här idag och för en gångs skull passade det bra eftersom jag hela dan har varit otroligt sugen på Donken-mat. Så vi lånade hennes bil och begav oss till Rondellen. Även idag fick det bli en Big Mac men den här gången för att jag var sugen på den. Jag måste säga att den satt riktigt bra och sen dess har jag bara tagit det lugnt här vid datorn och småsneglat på lite fotboll.


Ajja nu måste jag nog sätta igång med engelskan. Jag återkommer om en vecka med mer äventyr.

PEACE!