En vecka i 130 km/h...

Hallå ute i stugorna, kvällarna börjar kännas kyliga nu, är sommaren verkligen redan över. Tyvärr verkar det ju som det för inte fan lutar det åt att värmen ska hitta tillbaka. Just nu är det ju bara kaos på väderfronten. Det kan va riktigt schtekigt ena sekunden men innan man vet ordet av det öser regnet ner. Och så böljar det fram och tillbaka tills kvällen kommer, då blir det bara kallt istället. Men men, livet är inte bättre. Hösten är på väg med sina stora steg men det hindrar ändå inte mig från att va med om mycket inom loppet av en vecka. Nu när jag sitter här och tänker på vad jag ska fylla inlägget med så känns det som att det finns en hel del att plocka av. Så om jag inte misstar mig helt så försvinner flera timmars nattlig kyla av att jag ska knåpa ihop en text med upplevelser från veckan. Det blir lite allt möjligt. Precis som vanligt.

Men jag hatar att jag aldrig vet var jag ska börja. Man måste ju laborera lite där så man verkligen orkar få med allt. Egentligen borde jag ha bloggat i morse. Hade känslan uppe då med rätt sinnesstämning och allt. Nu vet jag inte riktigt hur det blir. Men jag börjar med lite bittra tankar om gårdagen, mest för att få det överstökat. Egentligen borde jag skita i att nämna det ens. Men frustrationen har inte lämnat min sinnesvärld riktigt än så fan det får bli några rader ändå.

För er som inte riktigt fattar vad jag pratar om så kan jag ju berätta att det va cupsemi för Bajens del. Allt va ju upplagt för en skön fest på Söderstadion. Det fanns liksom inget som skulle stoppa vår väg mot guldet. Men sen så påmindes man att det finns något jävligt inom svensk fotboll. Kort och gott stavas det bönder. Vill man strö ännu mera salt i såren så uttalar man det Kalmar. Jag tror jag aldrig känt en sån avsky för ett svenskt så kallat fotbollslag som jag kände för det där irriterande brofästet igår. Så fort jag ens tänker på det så bubblar det upp en ilska i kroppen. Det känns som att jag inte ens kan formulera rätt meningar för att beskriva det jag kände igår. För jag har aldrig känt så. Jag vet inte egentligen varför jag kände så. Jag borde ju egentligen inte ens va förvånad. Men jag tror Nicke och Flemman lättare kan beskriva känslan jag hade än vad jag själv kan.

Men hur som helst så tycker jag det är rent ut sagt fruktansvärt att man går ut på en fotbollsplan med inställningen att man bara ska förstöra allt. Man ska förstöra tempo, man ska förstöra underhållning, och man ska dessutom försöka förstöra kärleken till en sport man förutsättningslöst vigt en del av sitt liv till. Och det värsta med det hela att den inställningen vinner man på. Det är pinsamt. Det är fan en skam. Men tyvärr har ju svensk fotboll utvecklat sig så att tråkfotbollen alltid segrar. Man ser det ju överallt. Det ska löna sig att spela fotboll, men istället lönar det sig att förstöra fotboll.

Jag har sett en del av Kalmar i år och jag höll nästan på att sudda ut deras tråkstämpel. Men det jag såg igår visade bara att jag levt i en lögn ett bra tag nu. Fyfan för destruktivitet. Men jag orkar inte vara arg för det här längre. Det va ändä bara cupen. Visserligen hade jag verkligen velat se att Bajen tog sig till final och kanske även vunnit men det är trots allt bara ointressanta cupen. Och i längden så försvinner det bort som nånting väldigt obetydligt. Det är bara synd att vi ska förlora på det sättet. Det ska inte få finnas men tyvärr gör det ju det. Men skitsamma nu. Det är historia. Nu jävlar ska det bli vinst mot Gnaget på måndag och jag tror inte jag har känt mig så här revanschsugen sen höstderbyt 06. Ni som hänger med med hur läget va då och ni såg resultatet. Jag hoppas för mitt liv att det kan bli nåt liknade igen. Och även om vi skulle förlora så hoppas jag vi gör det för att AIK vill spela fotboll och vinner därefter. Den förlusten kan jag så småningom ta. Min kärlek till Bajen dör aldrig. Men min kärlek till svensk fotboll dog lite igår. Jag hoppas verkligen derbyt på måndag kan ge mig gnistan tillbaka. KROSSA GNAGET!

Men bortsett från den lilla plumpen i protokollet så känns den här veckan som en strålande sol på himlen. Och det började ju bra redan i lördags när det var fest i grimsta som ett sista avsked innan Natta och Carro drar på äventyr down under. Som ni (förhoppningsvis) läst här så var min taggning inte riktigt så som jag ville att den skulle va men när den närmade sig så bestämde jag mig ändå för att gå och jag kan inte riktigt fatta att jag ens tvekade med resultatet i hand. Flemman dundrade efter lite övertalning in hos mig vid 8-tiden och vi började ladda upp. Festen skulle tydligen hållas på Grimbogården vilket jag var övertygad om låg vid Grimstaskolan. Så vi tog 33:an till Nordanvägen. Nu var det ju tydligen så att vi inte alls borde ha gått av där då det låg på ett helt annat ställe. Men det va nog ändå lika bra för jag behövde till varje pris vattna en buske och jag vet int hur många hållplatser till jag hade klarat mig.

Med behoven uträttade styrde vi i alla fall stegen i rätt riktning och en givande promenad senare så fick vi syn på folket. Och jag som faktiskt trodde att jag inte skulle känna så många på festen fick direkt se mig motbevisad. För den ena kändisen efter den andra stormade ut för att hälsa och redan då kände jag att det här kunde nog bli lyckat. Flemman försvann såklart direkt som en avlöning så fort han kände närheten av Natta men nu gjorde det faktiskt inte så mycket. Jag hade en hel del att ta igen hos andra sköna individer.

Minnet bleknar sen över allt som hände den där kvällen. Visst kan alkoholen spela en viss roll men jag tror mest det handlade om att det var en riktigt rolig kväll. Jag hade i alla fall riktigt riktigt kul och det va ju absolut tack vare alla underbara människor. Det var verkligen i det läget man önskade att skolan skulle pågå ett år till. Jag är ganska övertygad om att jag hade klarat ett år till med lärare som Anna Wiberg och Jörgen Olsson om jag bara fått haft detta sköna sällskap i min närvoro. Istället artade kvällen sig som att det kändes som sista kvällen med gänget. På ett sätt var det ju lite så eftersom många drar iväg till olika delar av världen och även om det fortfarande finns många kvar här hemma så känns det ju alltid lite vemodigt. Men det blev i alla fall en värdig avslutning och när jag sömningt vinglade mot nattbussen vid tvåtiden var det mest glädje jag kände inom mig. Det är faktiskt svårt att förklara varför jag gillar det här gänget så mycket. Men jag tror jag skrev någon gång om att jag gillade skånefolket så mycket för att jag alltid kunde va mig själv i det sällskapet. Och nu har jag verkligen hittat ett sånt umgänge här på hemmaplan och det är nog det som gör det så härligt. För ingenting kan bli pinsamt i det här gänget, det går inte att göra bort sig. Så är i alla fall känslan och det gör att man istället alltid kan släppa loss på allvar och ha det jävligt kul. Det är riktigt riktigt skönt måste jag säga.

Förövrigt så var det rätt kul när jag kom hem för inte helt förvånansvärt så däckade jag ganska snabbt i soffan så fort jag la huvudet på kudden. Men ett par timmar senare ringde nicke som vart ute på krogen. Han ville sova hos mig men det roliga i det hela va att han hade ringt säkert tio gånger utan att jag vaknade. Och då hade han hört min signal utanför nere på gården. Men grejen var att jag hörde att det ringde men trodde att det va i drömmen och då pallade jag inte försöka svara. Men till slut blev jag så irriterad att jag svarade. Och då insåg jag att det va på riktigt så slängde mig efter telefonen. Och kanske var det tur att jag märkte det för Nicke började ställa in sig på att löpa hela vägen till Sättra. Den sjuka idén får inte en vanlig människa klockan halv sex efter en utekväll. Och till och med för en bonde som honom verkar det lite overkill. Nu fick han istället njuta av sömnen i min säng, det var nog bäst för oss alla.

Det känns som att alla delar av det som numera är mitt liv fått tagit plats den här veckan. Förutom festandet med sköna människor och matcher på Söderstadion så fick jag ett par timmar på jobbet i måndags. Visserligen var det bara en kort kvällstid men det gör ju sitt för lönen det också. Och på tal om lön så fick jag beskedet för Juli månad nu i veckan och med förtjusning såg jag att jag skrapat ihop min första femsiffriga lön. Nästan elva papp rullar in på kontot på måndag och det tackar jag för. Nu är det slut på fattigdom, det säger jag bara.

Och sen fick jag lite skön avkoppling med Tobbe också när jag följde med ut till hans land i tisdags för att vila upp mig lite. Vi var där i lite drygt ett dygn och jag måste säga att det va riktigt härligt att bara ta det lungt med en av sina bästa vänner och bara ha det mysigt. Och dessutom är jag ju inte ofta ute på landet och det va också en upplevelse. Jag gillar verkligen det där med att inte ha saker som internet eller fungerade telefoner att tänka på för att istället umgås som man borde göra oftare. Vi tog verkligen vara på tiden också så ni inte tror att vi bara latade oss. Nej vi smög in på Mackans tomt och kastade pil. Något som visade sig vara Tobbes lilla specialgren. Han var i alla fall överlägsen när det gällde att träffa mitten.

Vi hoppade även runt en del på en studsmatta som fanns i området. Men sporten att hoppa och samtidigt undvika fotbollar är min specialitet. Jag minns det alla gånger vi körde det hos Frankfeldtarna på den gamla goda tiden. Och det visade sig att den gyllene formen höll i sig även denna gång. Framåt kvällen blev det lite sällsakspel på verandan till levande ljus och mysig musik. Vi körde vår egna variant av ett flaggspel som rätt och slätt gick ut på att man skulle gissa vilket land flaggan tillhörde. Missade vi båda så la vi den bara sist och så skulle vi köra tills någon av oss klarade alla flaggor. Det visade sig vara nästan en omöjlighet. Jag tror det va lite drygt 24 flaggor som vi hade grova problem med. Till slut lyckades vi i alla fall lösa problemet och med det kan jag säga att vi nu officiellt utsett Grenada till att inneha Världens svåraste flagga att komma ihåg. Det fanns en del andra flaggor som också spökade för oss. Men vi har i alla fall lärt oss att nian finns på Vanuatu. Jag tror bara det är jag och Tobbe som fattar. Men har ni tråkigt nån kväll kan ni försöka lista ut vilket land just dom här 24 flaggorna tillhör:



Som avslutning på kvällen spelade vi ett par omgångar av den stora diamanten eller va det nu heter. Klassiker är det i alla fall och ganska kul va det. Men jag måste nog säga att det är lite för enkelt att vinna skiten. Tyvärr för mig, kul för Tobbe.

Och eftersom vi hade det så skönt där på kvällen så slutade kvällen, eller rättare sagt natten med att  inta varsin skön stol och bara snacka om allt vi kunde komma på. Det är alltid så givande att bara sitta och snacka ur sig allt man har på huvet. Och det känns ju ännu bättre när man har en sån som Tobbe där man verkligen kan snacka om allt. Det är riktigt skönt måste jag säga. Jag vet inte exakt hur mycket klockan hann bli innan vi intog sängarna men natten var till synes över och ljuset började lägga sig över tillvaron. Men det var värt varenda sekund måste jag säga.

Dagen därpå gjorde vi inte mycket alls. Tobbe jagade mest getingar och jag strökollade lite på OS medan jag försökte bygga ihop nåt slags pussel som till slut skulle bli en kub. Så kul hade jag det. Men vi beslöt oss för att åka hem så vi kunde hinna se Usain Bolts magiska 200-meterslopp på hemmaplan. Och jag vill med det än en gång tacka dig Tobbe för att jag fick komma ut dit. Det va verkligen vad jag behövde och verkligen nåt jag uppskattar. Jag hoppas såklart det blir flera gånger men det va i alla fall riktigt härligt och riktigt kul hela tiden. Underbart!

Jag hann knappt smälta Bolts utklassning föränn det var dags att återigen klä sig i den underbara klassiska Snapperströjan igen. Efter det långa uppehållet var jag sjukt spelsugen igen. Något jag verkligen inte kände efter korpiaden och slutet på vårsäsongen. Då kändes det nästan inte alls värt att fortsätta men nu efter uppehållet förstår jag verkligen varför korpen och framförallt Snappers är så sjukt roligt. Och det verkar ju som vi klarar att hålla ihop laget trots att vi inte går på Rubban nåt mer och det är otroligt glädjande. Och snart firar vi två år. Det är fan starkt i mina ögon och verkligen inget jag trodde på när vi startade allt. Och matchen i sig var också en ren njutning. Jag visste ju att min dagsform var långt ifrån optimal men jag tror inställningen jag hade gjorde det lätt att springa ändå. Och jag fick dessutom kröna allt med två delikatesser som betydde att jag återigen är någon att räkna med i målprotokollet. Dessutom smällde Tobbe dit en riktig pärla i Petter Andersson-klass och Sebbe och Rasmus fick stänka dit varsin. Vi hade inga svårigheter att vinna matchen och slutresultatet skrevs till 5-1. Men det bästa med hela matchen var ju att glädjen för Snappers finns igen och lever mer än någonsin. Fan vad jag älskar det här. MÄKTIGA SNAPPERS!

Och sen då? Jo tro inte att det slutar här. Då tror ni långt ifrån rätt. I torsdags var det nämligen dags att besöka Rubban igen. Ström känner sig tydligen lite ensam där utan alla oss så vi bestämde oss för att hälsa på honom och samtidigt testa den nya matsalen. Det va på ett sätt riktigt trevligt och på ett sätt riktigt besarrt att va tillbaka. Inte nog med att det kändes sjukt orättvist att vi aldrig fick ta del av den hyperfräscha matsalen så kände man sig så ovälkommen. Och då har man ändå gått där i tre år.

Och på något sätt kunde jag inte slita mig riktigt. Så jag ställde mig vid en dator för att kanske vänta på att några kändisar skulle dyka upp. Men jag undrar verkligen om det är samma skola för inte fan såg jag många jag kände igen. Var va alla dessa nya treor och tvåor förra året? De enda som jag faktiskt träffade på var Annika och Carro som också gick ut förra året. Dom hade tydligen också fått samma idé för sig att få sig lite gratis lunch. Vi stod och garvade lite åt att vi faktiskt inte kunde hålla oss borta från skolan nu när vi äntligen gått ut. Lite sjukt måste jag säga ändå.

Som sista grej måste jag bara berätta att Hemköp blivit rånade. Jag kan inte säga att jag vet så mycket om det men jag såg avspärrningarna när jag kom hem från Hipen nu ikväll och ja, det är ju lite sjukt det också. Jag ska ju jobba imorn så vi får se hur snacket går och så vidare. Hoppas bara det inte va någon som skadade sig eller så. Det hade ju bara vart otroligt tråkigt.

Men nu ska jag nog bestämt sluta skriva. Som sagt blir det jobb imorn och dessuom lite festligheter hos Martin på kvällen. Lång dag med andra ord och jag vill nog hinna med en film innan jag somnar. Jag hör av mig snart igen. Ha det gött allesammans!

PEACE!

I just need to write...

Asså, jag måste bara blogga nu. Jag vet inte om jag har nåt att skriva om som verkligen är värt att lägga tid på men jag är bara så otroligt skrivsugen just nu. Dessutom så har jag inget annat att göra då det vägrar komma ut nya sevärda filmer att tanka och jag pallar inte sova än. Visserligen borde det bara vara nyttigt att gå att lägga sig nu då jag jobbar från tio imorn. Men fan jag sov tretton timmar igår så jag behöver nog trots allt inte någon överdriven lång sömn nu inatt för att orka sju timmar på jobbet imorn.


Nej bloggen får det bli någon timme framöver. Men jag måste bara få det klart den här gången. Har börjat på två inlägg tidigare i veckan som jag inte orkat skriva klart. Så jag får försöka laborera lite där och se hur mycket jag orkar skriva. Jag får väl helt enkelt försöka hitta något som är kul att skriva om och sen inte sväva iväg för mycket på annat. Men nu har ju i och för sig Tobbe fattat tycke för spontana inlägg där jag bara skriver det jag har i tankarna, så vi får se lite hur det blir. Men nåt läsvärt ska jag väl få ihop. Men jag saknar lite kommentarer nu på sistone. Är det så att bloggen tappar klass i form av mitt skrivande eller orkar folk inte läsa mina långa texter längre. För det är ju oftast kommentarerna som gör att det är kul att fortsätta skriva. Men samtidigt är det ju som vanligt så att Flemman som nog var den som kommenterade mest sen länge bortprioriterar allt som inte stavas Natta så det kan ju också va en faktor. Tobbe pratar i alla fall om att ha läst min blogg. Och Usman dyker upp ibland med en liten kommentar och bara det är ju nästan värt det.


Ajja, nog om svammel. Jag tänkte i det förra inlägget skriva en del om Bajen eftersom jag känner att jag inte skrivit så mycket om det på ett tag. Men jag vet inte. Det flyter på så bra med Bajen just nu att jag egentligen inte behöver skriva så mycket. Det är mycket enklare när det går dåligt och man behöver något att avreagera sig på. Men det är match imorn mot GAIS som av någon anledning brukar vara en av dom roligaste hemmamatcherna varje år. Jag vet inte varför men jag får alltid en speciell taggning i kroppen när det är dags för GAIS. Det är ju inte så att dom är ett topplag man verkligen verkligen vill vinna mot men det är något speciellt med dom. Tyvärr kan jag inte sätta fingret på vad det är. Men det ska bli underbart att få GGGAAAIIISS HATA GAIS imorn på Söderstadion. Nu är ju Flemman tillbaka i gänget också vilket stärker känslan ytterliggare. Och sen hoppas jag vi får se Charlies comeback också. Jag vet inte om jag var den enda som såg hans galna inhopp i OS men såg man det som Bajare så kan man inte annat än att sakna honom. Så jag hoppas dom petar bort det nya träbenet (eller väggen) Paulse tills han piggnar till och låter Charlie dundra fram över mattan imorn. Och en Charlie med jetlag måste ju vara bättre än Guterstams tafatta löpsteg. Eller har jag fel?


Men men, skit i det nu. För en gångs skull tror jag på vinst imorn. Givetvis kommer vi nog säkert torska bara för det. Men då är det så det är liksom. Nu släpper jag den matchen för ett tag, kan inte haussa för mycket redan för då kommer jag inte kunna sova något alls i natt och det hade blivit lite för jobbigt med tanke på jobbet imorn. På tal om jobbet så känns det alltid så skönt när man vet att man ska vara ledig ett par dagar men sen när man väl är ledig vill man nästan bara jobba igen för att ha något att göra på dagarna. Fan de här senaste dagarna har jag bara slösat bort på att dega liksom. Visserligen har jag varit lite med Ligan på kvällarna men det hinner man med även när man jobbar. Så det ska faktiskt bli skönt att jobba imorn igen. Dessutom är det bara sju timmar. Skulle väl jobbat åtta men fixade så jag kunde gå lite tidigare. Måste ju hinna till Söderstadion också.


Så kommer vi till den här insikten man får typ fem gånger per år att man måste börja satsa lite på träning igen. Men asså fan jag kan inte låta det gå utför så här mycket som det gjort den här sommaren. Förutom några pass på Hipen har jag inte tränat ordentligt på över två månader och det håller inte. Så jag måste nog försöka ta tag i det där omgående. Men jag känner att jag skulle behöva styrketräna lite. Behöver bli lite explosivare i musklerna känner jag. Och såklart behöver konditionen förbättras avsevärt. Återuppstarten med Snappers närmar sig och i det här läget hade jag knappt orkat vara avbytare. Det är nästan lite skrämmande. Men jag hoppas jag kan komma ut på en joggingtur snart och kanske även dra loss ett par matcher uppe i G-Salen. Det är fan den bästa träningen man kan få som samtidigt är underbart kul.


Jag tänkte på skolan för första gången på allvar sen studenten idag. Jag vet inte riktigt varför men jag antar att det är för att i vanliga fall hade man börjat lägga tankarna däråt vid den här tiden för att hinna ställa om och kunna fokusera på att man skulle tillbaka till Rudbeck. Nu är det ju inte så men jag satt ändå och tänkte på det en del idag och på nåt sätt kände jag ändå en saknad. Det hade varit underbart att bara för ett par dagar komma tillbaka och träffa alla igen, sitta där i matsalen och bara snacka om allt möjligt, ha sina dryga lektioner och få känna det där vanliga tempot kring tillvaron igen. Men det hade räckt med ett par dagar, för sen vet jag att jag bara hade längtat till höstlovet. Och jag tycker verkligen det är oerhört skönt att slippa tänka på prov och läxor för en gångs skull. Det är bara alla vänner och det jag saknar. Det känns lite vemodigt ibland. Det blir inte samma sak utan skolan, så är det bara. Man kan försöka intyga sig själv att det blir vad man gör det till men det blir ändå så otroligt annorlunda. Men det är så här livet är nu och det får man leva med. Och jag tror ändå jag kommer klara det bra. Det blir nog inga större problem. Men ibland måste man få tänka tillbaka och sakna också. Då är det alltid lättare att köra vidare med framtiden i blickfång.


Annars vet jag inte riktigt vad jag känner och tänker på just nu. Livet känns ganska enkelt just nu och flyter på i sin milda takt. Men samtidigt är det ändå nåt som fattas. Jag kan inte fatta vad det är bara och det är faktiskt lite irriterande. Det är på något sätt som att veckorna flyter på utan att egentligen leda till något. Det känns på något sätt som jag måste få någonting att se fram emot och längta till och just finns det inte riktigt något sånt. Det kan va det som gnager, den där ovissheten som finns nu när livet öppnat sig för en. Men som med allt annat så löser det väl sig. Det hoppas jag i alla fall. Men det börjar bli dags att träffa lite folk igen. Visserligen är det underbart att umgås med Ligan men jag vill träffa lite annat folk också. En stor fest med många "gamla" ansikten skulle inte alls sitta fel. Eller det behöver egentligen inte vara en fest men det är ju oftast då många samlas för att umgås liksom. Nej men jag måste ta tag i det, försöka komma ut lite och träffa en del folk jag inte sett på ett tag. Det får bli ett av målen till nästa vecka när det till synes inte verkar bli så mycket jobb för mig.


Nu när jag tänker på det så är det ju en potentiell fest på Lördag då Natta och Carro skulle ha sin avskedsfest och med tanke på att jag inte jobbar på söndag så kanske det är nåt jag borde titta närmare på. Men jag vet inte ändå asså. Jag har inte känt mig så taggad på den festen än så länge även om jag vetat om den ett tag. Men vafan, jag får se hur jag känner mig på lördag kväll. Är jag sugen då så drar jag dit. Det brukar alltid va kul när man är där så. Och då får jag ju träffa folk också. Men vi får se hur det blir. Jag ska precis som förra helgen i alla fall försöka ta vara på kvällarna. Det är fan då det blir som mest lyckat.


Jag börjar dessutom bli taggad på att åka utomlands igen. Mättnaden efter den mäktiga Eurotripen börjar lägga sig och jag är ruskigt taggad på att åka till värmen igen. Sommaren här hemma verkar ju aldrig återkomma och jag vill fan hinna bättra på brännan igen innan höstens mörker lägger sig över tillvaron. Nicke och jag har i alla fall pratat om att åka nånstans i September och antagligen blir det väl så också. Men det skulle samtidigt va jävligt kul om vi fick med oss fler. Jag tycker ändå det känns som att många skippar plugget i höst och det borde ju öppna upp lite tycker man. Men det är som jag sa tidigare. Vi får se hur det blir. Samma sak gäller med en kryssning. Det börjar också bli hög tid att köra ett dygn till Åbo och tillbaka eller så. Men då hoppas jag vi får ihop minst lika många om inte fler än senast. Skulle verkligen inte banga på att få iväg ett gäng på typ 20 pers ett dygn på Ålands hav. Det skulle fan vara nåt det. Får kolla upp lite vilka som är taggade och så. Det borde i alla fall inte vara omöjligt.


Men nog om framtidsutsikter. Det blir som det blir och det blir säkert jättebra. Jag får hoppas att lönen jag får nu är tillräckligt för att hitta på nåt oförglömligt. Det borde den nästan göra så då blir det nog inga problem.


Vänta lite, hade jag inte en påse Ahlgrens med mig hem efter kvällens lilla utflykt med Niffää. Jo du det ska jag fan ha. Fett gott. Älskar när man kommer på att man har godis liggande nånstans hemma. Hoppas farsan gömt läsk i kylen också. Bara så ni vet det så brukar man kunna hitta en colaburk bakom ketchupflaskan eller nåt annat fyndigt ställe. Lugna er lite så ska jag kolla efter...


...JAAAAA! Farsan är fan underbar ibland. Hur kan han veta att jag kommer bli sugen på en iskall cola så här mitt i natten. Han måste ha ett sjätte sinne eller nåt. Kan förövrigt avslöja att han försökte kamouflera burken genom att ställa den bland mina ölburkar men jag hittar den alltid. Helt underbart. Nu kan jag nog hitta inre energi till att få ihop mer text till det här inlägget. Vad glad jag blev. Hihi.


Just det. Jag måste berätta om min vågade förvandling igår. Jag började verkligen känna att det var dags att göra nåt åt håret. Och Niffää låg ju på mig lite att jag skulle snagga mig och jag har varit lite nyfiken ett bra tag nu. Tänkte göra det innan resan men vågade inte göra det när jag klippte mig innan studenten och sen hann jag inte göra det efteråt. Men igår så tog jag ändå beslutet att göra det så jag åkte ut till Niffää och lät honom snagga ner håret till ungefär 6 mm. Så nu ser jag långt ifrån ut som samma person som för ett par dagar sen. Men jag blev riktigt nöjd måste jag säga. Det såg inte så sjukt ut som jag trodde det skulle göra. Dessutom är det ju otroligt skönt att vara kortklippt. Nu slipper jag liksom föna håret i tjugo minuter varje gång jag ska iväg någonstans. Men jag kan inte låta bli att stanna framför spegeln varje gång och kolla. Jag är liksom inte van att se mig själv såhär. Men va gör man inte. Jag vill, jag törs, jag kan - LIGAN! Haha!


Det är faktiskt sjukt kul förövrigt när det gäller jobbet för jag får beröm hela tiden. Senast idag då farsan va inne då jag inte ens vad med så fick jag komplimanger från Wiktor (som förövrigt är den skönaste att jobba med där nere). Nej men farsan frågade bara om Wiktor tyckte det fungerade bra med mig därnere och tydligen hade han sagt att han tyckte det fungerade skitbra och att han gillade att jag var så framåt. Han sa att tyckte att fler borde va det därnere. Och i måndags eller när det va så hade Anna varit uppe hos butikschefen och berömt mig. Så det är klart det känns skönt att höra det. Men jag är ändå smått förvånad för jag tycker inte jag sticker ut så mycket. Jag försöker bara göra mitt jobb liksom. Men tydligen så gillar folket där nere vad jag gör så det är självklart positivt. Hoppas bara jag kan få lite fler tider nu framöver så jag kan jobba kvar där. För än så länge trivs jag skitbra därnere. Det är ett perfekt jobb för i höst så får jag ta en funderare i vår sen och se vad jag ska göra.


Asså The Unforgiven II måste ju vara den skönaste rockballaden. Jag har typ lyssnat på den typ sex gånger i rad nu men jag kan inte tröttna på den. Den är bara så otroligt skön att lyssna på. Man känner verkligen ett lugn sprida sig i hela kroppen när man lyssnar på den. Dessutom gillar jag texten på den som fan. Flemman har ju påstått att texten är helt och hållet skitsamma så länge musiken är bra men jag tycker det fan är minst lika viktigt med en skön text. Och den här låten har fan båda.  "... or are you unforgiven too?" Underbart. Och när vi ändå är inne på det så ska jag fan skriva en lista på låtar som verkligen är grymt sköna just nu. Om ni undrar så är det typ dessa låtar som dundrar ur mina högtalare i bilen varje gång jag måste ut till Sjövillan eller när jag jagar ställen att käka på runt om i Väsby.


Så förutom den jag redan pratat om så borde ni lyssna på dessa:


Johanna (Shut Up) - Crazy Loop - Jag vet inte riktigt varför men jag blir verkligen glad när jag hör den här låten. Det är verkligen en låt jag skulle vilja höra ute på en klubb. Man kan visserligen ha åsikter om killens röst men låten är underbar.


Infinity - Guru Josh Project - Samma sak gäller lite här. Hade varit underbart på dansgolvet. Man blir verkligen danssugen när man hör den här låten. Perfekt om man drar en cruise i stan också. Den funkar rätt bra i de flesta lägen.


Cutting Deep - Darren Styles - Det här är en sån låt vi i Ligan kallar för Bonkers. Visserligen ingen direkt ny låt men den är underbar att hetsa till, att liksom bara gå loss på och perfekt när man är taggad liksom.


Stick To The Status Quo - HSM - De flesta har väl sett High School Musical och trots att jag sett båda filmerna flera gånger kan jag inte sluta tycka om just den här låten. Jag vet egentligen inte varför men den är bara så jävla skön. Det blir inte sämre att jag verkligen kan varenda rad utantill också. Haha och snart kommer trean på bio också. Bangar inte!


All Summer Long - Kid Rock - Hörde den på Bandits i veckan och sen dess har jag lyssnat på den en hel del. Den är bara så otroligt mysig. Man blir bara så taggad på en grillfest varje gång man hör den. Den får en verkligen att hoppas att sommaren inte är slut riktigt än.


Ingen Soldat - Lars Winnerbäck - Egentligen ganska dyster och lågmäld låt men den funkar så otroligt bra när man bloggar, vilket jag gör just nu. Man får precis rätt sinnestämning för att skriva när man lyssnar på den. Annars lyssnar jag inte på den mycket men i sån här lägen är den underbar, vilket många Winnerbäck-låtar är.


Black Betty - Ram Jam - En rockklassiker i sann anda. Den är egentligen ganska ful på nåt sätt men den är också så skön. "Whoao Black Betty bamalam i said whoa black betty"...Haha.


Sen får ni lite fler låtar som jag inte orkar beskriva men som ändå är värda att lyssna på!


Enter Sandman - Metallica

Hell & High Water - Black Stone Cherry

Fejkade Fejs - Thomas Järvheden

Sad But True - Metallica

Smells Like Teen Spirit - Nirvana

Runaway - Bon Jovi

All Systems Go - East Clubbers

Learn To Fly - Tom Petty

The Pretender - Foo Fighters

Hide - Creed

Rise Above This - Seether

I Kissed A Girl - Katy Perry

One Blade - Blademasterz


Ajja nu får det räcka. Nu har ni i alla fall en hel del sköna låtar som ni borde titta (eller lyssna) närmare på. Det kommer i alla fall jag göra ett tag framöver, räkna med det.


Fan vad det här inlägget spårade in på en ny vändning, när började jag skriva listor med musik liksom? Men det är väl skönt det också. Någon gång måste man ju göra det. Men klockan tickar iväg som alltid när man skriver blogg och nu börjar den nästan bli för mycket. Man kanske borde ta sig en nattmacka, drick upp den sista klunken i den fortfarande lika underbara colan, kanske kolla en skvätt på OS och sen sova sina korta timmar innan jobbet. För som farsan säger är det ju viktigt att inte glömma gå och lägga sig innan man går upp. Och det blir nog en bra dag imorn. Först tjäna lite pengar, sen få åka till Söderstadion igen och sen blir det nog nåt trevligt påhitt med Ligan eller så på kvällen. Låter som en lyckad fredag. Jag återkommer med mer om det eller nåt annat roligt någon annan dag. Vi hörs!


PEACE!


PS! FAN, bloggen ligger nere till 03:00 så nu får jag snällt vänta en halvtimme tills jag kan publicera det här. Ajja, livet är inte bättre. Nu väntar nattmackan! DS!


Minnen från Europa - 1 - Budapest

Jaha, då kanske det börjar bli hög tid att skriva ett par rader om något från vår smått otroliga resa genom vår världsdel. Jag har inte riktigt känt mig taggad på att skriva om det här sen jag kom av flera olika anledningar, men idag när jag satt och kollade lite bilder så blev jag fan taggad. Och jag orkar faktiskt inte längre försöka förklara allt för alla som frågar. Så nu får jag börja skriva lite så att ni får alla smaskiga detaljer. Men som ni alla förstår så skulle en enda löpande text om hela äventyret bli alldeles för långt att jag inte ens själv skulle orka läsa det. Så jag skriver det i små olika kapitel. Vad jag skriver om väljer jag när jag börjar. Och bara för att göra det hela intressant så tänker jag inleda med vår kortvariga vistelse i Ungerns huvudstad. Den va varken först, sist, eller kanske mest minnesvärd på vår resa. Men ändå så känner jag att det är det jag vill skriva om. Så håll i hatten, här kommer första delen av mina minnen från Europa!
Vi hade precis vilat upp oss ordentligt ett par dagar i soliga Venedig och efter en liten rolig natt på ett tåg så hade vi precis hamnat i Budapest. Vad som fick oss att åka dit är faktiskt svårt att svara på men jag tror alla av oss kände oss lockade till denna plats. När vi klev av tåget möttes vi som vanligt av en överbefolkad tågstation, som så många gånger förr denna resa, men det kändes ändå på nåt sätt skönt att återigen vara i en myllrande huvudstad. Och när vi klev ut genom den storslagna entrén så möttes vi av bländande solsken, och även om vi fått bada i detta underbara väder sen vi lämnade grådaskiga Österrike så var vi långt ifrån trötta på det.

En ny stad betydde genast att vi behövde lösa problemet med boendet. Hittils på resan hade det gått oväntat smidigt och jag undrar om det nästan inte gick ännu smidigare här. Vi hade knappt nåt plan mark utanför stationen när en lite äldre man kom fram till oss och frågade om vi behövde en sovplats. Det han hade att erbjuda var visserligen inte så värst glamouröst men priset på 100 riksdaler per gubbe och natt intresserade osss faktiskt rätt mycket. Så vi hakade på när han guidade oss upp på en buss för att köra oss ner i Pest-delen av denna intressanta stad. Det första vi la märke till att bussarna precis innan avgång lät precis som introt till låten "Love is gone" och efter det kunde vi inte tänka på en ungersk buss utan att börja nynna på den låten.

Vi hoppade av inte alls långt efter att vi klivit på och stod nu mitt på en ganska stor gata där det fanns butiker överallt omkring oss. Vi visste fortfarande inte exakt var det var för ställe han ville visa oss men jag tror inte jag var den enda som blev lite fundersam när han ledde oss in på en liten sliten bakgård och det visade sig att våra farhågor om ett långt ifrån fint boende skulle stämma. Vi kom in i ett rum med typ tio sängar, det enda som fanns förutom det var två små toaletter med duschar. Inget kändes sådär jättefräscht men vi tänkte över saken med tanke på priset och att det här ändå var ett boende vi bara skulle utnyttja en natt. Och jag tror ingen av oss va särskilt taggade på att rusa runt i en storstad med våra överpackade ryggsäckar för att hitta nåt bättre. Jag tror egentligen Sebbe var den enda som protesterade. Men vi slog i alla fall till och bokade fem sängar för en natt. Men vi tog det säkra före det osäkra och bäddade med våra sovsäckar istället för att använda oss av deras luggslitna täcken.

Vi gjorde oss i ordning lite snabbt för att gå ut och kolla läget runt stan. Tobbe som tydligen fått alldeles för dålig sömn på natttåget insisterade på att vi skulle dra utan honom så han fick sova ikapp några timmar och vi behövde väl inte för mycket övertalning för att låta honom göra det. Så en kort stund senare knatade vi ut i solskenet igen för att utforska omgivningarna. Det första vi behövde göra nu var att växla pengar då detta lilla land inte anslutit sig till Euro. Så vi letade upp en bankomat där vi kunde hämta ut lite Forint och det visade sig att pengarna var långt ifrån lika mycket värda här som Euro. Om jag inte minns helt fel så ska du från kronor lägga på en nolla och sen gångra med tre för att få samma värde i Forint. Till en början med kändes ju detta lite irriterande nu när vi verkligen var vana med Euro men vi lärde oss snabbt hur det skulle gå till.

Nästa punkt på dagordningen va att hitta oss nåt att äta och trots att vi ganska snabbt insåg att det var rätt billigt att få sig en matbit i denna stad så orkade vi inte hitta något bättre än Donken. Så vi gick in dit och jag tror jag beställde ne plusmeny för lite drygt 1000 forint som då betydde lite drygt 30 kronor. Klart överkomligt i mina ögon men jag måste säga att det va underhållande att beställa mat för något som kostade över 1000, oavsett valuta. Med mat i magen rörde vi oss sen till ännu mer centralare delar av Pest och vi hittade bland annat ett stort torg där det verkade finnas en stor galleria. Men ingen av oss var särskilt intresserade av shopping vid det tillfället så istället fortsatte vi röra på oss, nu i riktning ner mot vattnet. På vägen så investerade några av oss i en glass och så småningom nådde vi ner till mäktiga Donaus rinnande vatten. Redan här var utsikten över floden och stadsdelen Buda slående och man märkte verkligen varför Budapest var uppdelat i två delar. Donau skar verkligen sönder staden i två delar med sin bredd och jag måste säga att jag gillade utsikten.

Budapest är ju annars känt för sin stora badhus och vi hade väl en tanke på att besöka ett av dom och enligt Martins tjocka guidebok låg de flesta på Budasidan så vi rörda oss mot en av de stora broarna som ledde oss över till andra sidan. Och direkt när vi nådde till den andra sidan så såg vi en ingång till något som verkade vara nåt slags bad så vi styrde stegen dit men vände nästan direkt i dörren då det istället visade sig vara någon skum grotta där man kunde köpa rinnande källvatten. Det kanske inte riktigt va det för min ungerska är inte vidare klockren men det såg verkligen så ut och då var det inget för oss. Istället såg vi en stor grönskande klippa torna upp framför våra näsor och när vi tittade närmare på någon slags fontän så såg vi att det fanns vägar upp så vi började traska uppför ett par mysiga stentrappor och nåde en plats med en hög staty och nåt slags monument med höga pelare. Efter vår stilla promenad genom stan kände vi att det var dags för en vilopaus för att återhämta oss lite. Dessutom sken ju solen så på samma gång kanske man kunde förbättra brännan ännu mer. Nyfikna som vi alltid är utforskade vi möjligheten att klättra upp på statyn för att på så sätt få en bättre utsikt och dessutom en bättre vinkel mot den gassande solen. Vi lyckades också ta oss upp en bit och även om Martin vände ner ganska snabbt så stannade jag och Flemman kvar och försökte hitta en skön plats att sitta på. Flemman tyckte tydligen det bästa sättet att sola ryggen på var att nästan sexuellt ofreda ett ansikte på statyns öra, något vi andra tyckte såg lite konstigt ut. Men Flemman är som han är och jag tror givetvis hans rygg blev lite brunare av det.

Sebbe blev helt plötsligt sjukt beroende av vatten och insisterade på att gå ner för berget för att hitta en kiosk. Han sa att vi kunde möta upp honom lite senare. Martin hittade en skön plats vid monumentet att steka på och jag följde hans exempel medan Flemman fortsatte jucka mot statyns öra. Men man kan ju inte ta allt för långa vilopauser och trots att det va sjukt skönt bestämde vi oss för att fortsätta upp för att se vad vi kunde hitta på toppen. Jag måste härmed också säga att vägarna upp var aningen branta. Dessutom var det rätt slingriga vägar och allt som oftast genade vi genom skogen. Så benen fick sin träning innan vi nådde toppen och det som tydligen var platsen för stans citadell. Rejält utmattade som vi var blev vi sjukt glada över att det fanns en liten servering där vi kunde handla kallt vatten. Vi garvade lite åt Sebbe som gått hela vägen ner för vatten när han lika gärna kunde följt med oss upp. För det han missade hade i alla fall jag inte velat missa för fem öre. Vi handlade varsin glass och satte oss på bänken för att avnjuta en av de mest magnifika utsikter jag skådat nånsin. Härifrån hade man en perfekt vy över hela stan och jag måste säga att jag förundrades av hur häfig den här stan såg ut så här uppifrån.

Så medan sightseeingbussarna ven förbi bakom oss så satt vi där i solen och bara njöt av tillvaron ett bra tag. Vi undersökte sen möjligheten att ta oss en titt på citadellet men vi hade ingen större lust att betala pengar för det så vi hamnade återigen på bänkarna. Den här gången hittade vi dessutom ett flygblad som marknadsförde en närliggande strippklubb. Vi började genast prata om att det kanske skulle vara värt ett besök. Hur som helst så tog vi med oss det lilla bladet när vi sakta rörde oss ner igen. Vi kände att det var dags att titta till Tobbe och se om han vaknat till liv igen. Och mycket riktigt såg han mycket piggare ut när vi anlände till vårt lilla krypin igen. Vid det här laget så kände vi mest för att dega lite och prata lite planer för kvällen. Det vi definitivt slog fast var att vi skulle hitta ett mysigt ställe och äta en riktigt god middag och när vi sen några timmar senare begav oss ut igen så jagade vi efter ett ställe där vi kunde få oss nåt typiskt ungerskt. Och vi hann inte gå särskilt långt innan vi såg en mysig ungersk resturang så vi tänkte inte mer på det utan satte oss ner vid ett bord på uteserveringen.

För min egen del så beställde jag in nån slags köttbit med paprikakrydda och nån pasta. Eftersom jag visste att paprika va lite typiskt ungerskt så kände jag att det var ett bra val. Givetvis blev det även en stor stark och minns jag inte fel så satt både maten och ölen precis där det skulle. Däremot hyste jag ingen större förtjusning till chilipaprikan som medföljde som gjorde att man höll på att bränna tungan av sig innan man ens hann sätta tänderna i den. Men annars var det en ytterst trevlig middag och humöret var på topp när vi vandrade därifrån. Vår nästa uppift var nu att hitta en pub där vi kunde se den spännande semifinalen mellan Tyskland och Turkiet och vi hittade också en liten trång pub där vi kände att vi lätt skulle kunna avnjuta ett par kalla och en underhållande fotbollsmatch. Och man fasade inte direkt över priserna när man kunde få en stor öl för ungefär 20 kronor. Dessutom kan man ju verkligen inte banga på en öl med namnet "Flying Cat" så rätt ställe hade vi definitivt hamnat på.

Matchen visade sig vara riktigt underhållande trots att elektroniken strulade så att vi missade två mål. Men det är väl sånt som händer och vi hann i alla fall se när Philip Lahm stänkte in segermålet. Men efter matchen kände vi att det var dags att röra oss vidare och lagom salongsberusade som vi var började vi allt mer känna oss taggade på att kolla in den där strippklubben och inte alltför lång tid därefter var vi på väg mot adressen vi sett i flygbladet. Trots att det var ganska kvavt i luften hade vi väldigt kul på vägen dit och när vi nådde vårt mål så tvekade vi inte särskilt länge utan gick nästan genast in genom dörrarna. Vi hann knappt sätta oss ner innan vi såg ett par väldigt lättklädda kvinnor dansa uppe på stenen och såklart så kändes det lite spännande att slå sig ner där ett tag och återigen njuta av utsikten. Bartendern kom fram och berättade att man var tvungen att betala en minimipris på 5000 forint för att stanna där. Man fick sen ta in dricka för dom pengarna. Vi betalade allihop utan större invändningar. Det var mest Flemman som tvekade men hängde på ändå. Men sen varade inte hans vistelse längre. Tydligen kände han sig långt ifrån bekväm därinne med tanke på att han har flickvän och valde att lämna klubben efter högst tio minuter. Man kan tycka vad man vill om hans val men tycker man inte att det känns rätt så ska man inte fortsätta, så är det bara. Så vi lät honom löpa medan vi satt kvar och beställde in en omgång öl.

Minuten senare kom det upp en kvinna i polisuniform som kastade kläderna i takt till den klassiska tyska technolåten "ein, zwei polizei" vilket jag tror främst Martin diggade. Just då kändes det här som ett perfekt ställe att avsluta kvällen på. Det som kändes lite smått obekvämt i början va i så fall att det va ganska tomt på folk och ett tag var det bara vi fyra och de fem stripporna som underhöll oss. Men eftersom vi drack mer och mer öl så slutade vi bry oss om det. Två av stripporna kom dessutom och satte sig vid oss och började mingla lite. Där nånstans rann bägaren över hos Martin som då följde Flemmans exempel att lämna lokalen till våran stora förvåning. Men vi andra satt kvar och pratade lite med dessa lättklädda damer.

Jag vet inte riktigt hur länge vi satt därinne men vi hade det trevligt, det måste jag säga. Men jag tror ändå att Sebbe till slut fick ut mest av vår vistelse därinne när en strippa helt plötsligt drog upp honom på scenen och gav honom en gratis lapdance. Just den här strippan var nog den hetaste därinne och jag tror Sebbe gillade det han fick ordentligt. Varför han fick den vet jag inte men jag skulle gissa för att dom ville att vi skulle konsumera mer därinne. Men vi skyllde på att vi inte hade så mycket pengar med oss och dom kunde ju inte gärna skicka ut deras enda besökare. Men mer än så blev det inte riktigt och vi började tänka på refrängen. Min summering av den upplevelsen är trots allt lite kluven. Att besöka en strippklubb i sig är inget jag ångrar. Jag tycker mest det va en kul grej att göra när man ute på en sån här resa. Men det klart man tycker det är lite sorgligt för helt ärligt, de där stripporna kan ju inte tjänat bra den kvällen på att mer eller mindre utlämna sig helt för ett par främmande personer. Så jag vet inte riktigt hur jag ser på den saken med strippklubbar. Men oavsett så känner jag nästan att det är en grej man ska ha gjort så nu vet jag inte hur det blir i framtiden.

Hur som helst, när vi kom ut igen så visade det sig att det strålande väder vi badat i under hela dagen var spårlöst försvunnet. Istället hällde regnet ner och vi hann knappt komma ut från klubben innan vi alla va dygnsura. Vi hittade även Martin under ett träd och vi började småspringa i riktning mot våran sovplats. Martin stannade kvar ett tag vid bron för att leta upp Flemman och tog hand om min mobil för att kunna nå honom. Där nånstans såg min mobil sitt sista levande ljus för efter den kvällen var den omöjlig att få liv i. Men det är sånt som händer och vi andra skrattade oss igenom regnet hela vägen tillbaka till våra sängar.

Tobbe mådde inte så bra när vi kom tillbaka och spenderade stora delar av natten på en av toaletterna. Vi andra däremot somnade in ganska bra och jag tror nästan alla av oss kända oss nöjda med dagen och kvällen. När sen morgonljuset gassade in genom fönstrerna var vi lite taggade på att ta oss en till tur genom stan innan vi skulle röra oss vidare. Tobbe mådde fortfarande inge vidare och stannade i sängen resten av dagen. Jag tror inte han är sådär jättenöjd med sin vistelse i Budapest med tanke på att han inte alls fick se särskilt mycket. Jag och Martin gick och köpte lite frukost och satte oss nere vid Donau och fyllde på kroppen med lite välbehövlig energi. Vi letade sen upp Flemman och hamnade till slut på ett internetcafé för att uppdatera oss lite om vad som hände i världen. Efter nån dryg timme letade vi också upp ett Subway för att smaska i oss en väldigt god macka men ändå så hade vi inte riktigt energin till att gå runt mer så det slutade med att vi gick tillbaka till rummet för att kolla läget med Tobbe. Sebbe dök upp igen och vi fick syn på ett par videokassetter vid den lilla teven vi hade på rummet. Det visade sig vara Sagan om ringen så från ingenstans började vi kolla på den och faktiskt var det rätt skönt att bara ligga och dega på rummet och garva åt filmen och åt andra roliga grejer vi kom på.

Men eftermiddagen kom och blev hög tid att röra oss tillbaka till stationen för avfärd mot Kroatien. Martin och jag valde att gå hela vägen medan dom andra tog bussen. På vägen storhandlade jag upp mina sista forint i nån liten sparbutik så jag kunde ha på den långa tågresa som väntade oss. Tyvärr så kom vi bort från varandra vid stationen och innan vi letat rätt på hela gruppen så rullade vårt tåg ifrån oss. Såklart väldigt surt då vi visste att nästa direkttåg till Zagreb skulle gå först nästa morgon. Men jag och Martin gav inte upp för det utan försökte leta upp ett närliggande internetcafé för att kolla lite andra förbindelser som gjorde att vi skulle komma iväg tidigare. Det visade sig vara svårare än vid trodde och trots att vi gick runt i en halvtimme så hittade vi inte annat en sjukhus innan vi insåg att det nog var bättre att gå tillbaka ner på stan för att inta ett av dom cafén vi redan varit på.

Vi hittade till slut rätt och såg att vi kunde ta ne massa små tåg för att på så sätt ta oss till Zagreb. Vi tjänade visserligen ingen tid alls på det och vi såg att vi var tvugna att vänta i den lilla sömninga landsortsbyn Gyekenyes under natten. Men när vi berättade för dom andra så beslutade vi oss för att göra det mest för att komma bort från staden. Jag kände det nästan alltid under resan att det var skönt att vara på väg nånstans oavsett hur lång tid det tog. Sagt och gjort så satte vi oss på det första tåget som skulle ta oss till staden Dombovar en bit söderut i Ungern. Därmed slutade våra äventyr i Budapest och då också detta kapitel på resan. Fler äventyr väntade bakom husknuten men det får ni veta mer om nån annan gång. Detta var i alla fall det första men långt ifrån sista kapitlet om mina minnen från Europa. To be continued...

PEACE!

Weekend Writing

Vad hände med sommaren? Efter typ två veckor med galen sommar med svenska mått mätt vaknar man av att regnet öser ner utanför de dimmiga fönstren här på Hagvägen. Måste väl i och för sig säga att det va ganska behövligt för det hann ju bli så sjukt torrt och kvavt nu på slutet, men samtidigt vill man ju inte att sommaren ska ta slut riktigt än. Lite mer värme klarar jag faktiskt av. Det kan väl hålla tills alla små vänner åker tillbaka till sina skolor och så i alla fall.

Ajja helg är det i alla fall (även om jag egentligen inte borde få kalla det efter en ynka arbetsdag den här veckan) och jag sitter inne och lyssnar på Thomas Järvheden. Man måste ju få fråga sig själv var den musiken kom ifrån. Oavsett så är det sjukt sköna låtar, speciellt "Fejkade Fejs". En klar favorit för tillfället. Men det är mycket som händer med min musiksmak just nu. Av någon anledning har jag lyckats snöa mig in på lite mer rockigare musik. Det är väl visserligen inget fel med det men det har ju under större delen av mitt liv varit långt ifrån min typ av musik så jag vet inte riktigt vad som hänt nu. Men ska inte klaga. Det är alltid skönt att digga olika sorters musik så man kan variera sig lite. Det kan ju inte va så underhållande för en sån som Flemman som hela sitt liv varit insnöad på exakt en musikstil och som knappt kan röra sig utanför gränserna, fast sen så är det ju Flemman också.

Jag va på tal om ingenting i Djursholm igår. Eller det började med att jag va ute hos Niffää och pulade lite med deras nya båt, det fanns liksom en del jobb att göra med den för den kom inte direkt i perfekt skick. Men oavsett så pallade vi inte mer efter att vi tvättat hela saken med svamp och högtryckstvätt och dessutom fått släpa ett betongblock med risk för att förstöra ryggen. Men oavsett så tog vi det lungt ett tag i deras husvagn för att planera lite för kvällen. Men vi kom aldrig riktigt fram till nåt vettigt eftersom Ligan långt ifrån kunde vara fullständig denna kväll och andra små individer hade andra planer för kvällen. Men vi kände ju också att vi inte bara kunde sitta inne denna fredagkväll och låta timmarna gå. Så det blev så att jag stack hem och fräschade upp mig och sen drog vi ut på en liten cruise för att kolla läget lite. Givetvis också för att spana in lite "rumpor" kvällen till ära.

Och det va då vi bestämde oss för att ta en liten detour till förbi Djurshol och kolla in lite schysta villor. Och vi hann ju knappt komma in i området innan vi fattade vad det handlade om. Har ni varit där vet ni vad jag talar om. Och jag tror jag har hittat mitt nya drömhus. Det va nåt väldigt modernt hus som låg på toppen av en klippa på udden vid en liten vik och såg bara så otroligt mäktigt ut. Tyvärr kunde vi inte kolla in det på nära håll då stora larmade grindar blockerade vår framfart men det var ändå värt den lilla omvägen för att få drömma sig iväg lite. Problemet vi istället hade var att det va alldeles för få av det kvinnliga könet att kolla på där. Ärligt talat var det lika dött som Rudbecks skolgård en kylig vinterdag. Så vi tog istället beslutet att åka in till stan. En fredagkväll vet man ju att det alltid är liv och rörelse där inne.

Men jag vet inte, känns nästan som vi har gjort det för många gånger nu. Och det är definitivt roligare om man är fler. Men givetvis hittade vi sätt att roa på oss ändå. Jag måste säga att det är sjukt kul att veva ner rutan nära en folksamling oich ropa nåt namn så att dom ska tro att man ropar åt dom så att alla kolla sjukt oförstående på en. Ni kanske kallar oss smått sjuka i huvudet och jag är nog ganska hundra på att vi är det också. Men fan, livet blir vad man gör det till och dessutom har jag bara en sak att säga till er:

Vi vill, vi törs, vi kan - LIGAN!

På tal om det där lilla uttrycket så kommer det från en budbil vi såg i Uppsala när jag för en morgon fick den smått idiotiska idén att gå upp vid sju trots att jag var ledig (läs: sjukskriven) för att hålla Niffää sällskap en dag på jobbet liksom. Trots att jag var så sjukt trött hela dan var det riktigt roligt att bara glida runt mellan olika sjukhus och labb och lyssna på musik och kolla på folk. Vi käkade dessutom en otroligt god lunchbuffé på en chinaresturang i Uppsala, Bra bonde, du kan ju när du vill. Och det är dessutom kul attt nu kan jag Niffääs jobbrutt så nu vet jag när han befinner sig vart och då vet jag exakt när jag kan hetsa honom lite. Annars är det lite drygt att han jobbar alla veckodagar för när det väl är helg är det oftast så att jag jobbar. Dessutom har vi ju Criffää men han är ju som alltid upptagen med sin fotboll. Det är självklart något jag unnar honom, speciellt nu när han tagit ytterliggare ett kliv i karriären men det är lite småsynd att vi inte kan umgås på samma sätt längre. Och Ludde har känts jävligt "inte vid datorn" de senaste veckorna. Kan det precis som i Flemmans fall bero på kärleksfrossa? Man får i alla fall hoppas att han kan slita sig lite snart för jag vill umgås med min kära general igen.

Men Flemman ska vi försöka att inte prata så mycket mer om. När han inte ens längre kan hålla reda på dagarna Bajen spelar så märker man att det gått för långt. Och man kommer inte över ett dygn efter en match och frågar resultat. Det är oansvarigt. Men det är hans liv och nu släpper jag det tills han bönar och ber för att få min uppmärksamhet igen.

Men fan det måste hända nåt ikväll. Jag jobbar visserligen tidigt imorn men jag tar gärna att va trött och kanske till och med bakis på jobbet en dag för att hitta på nåt ikväll. Jag gillar verkligen inte att båda helgdagarna försvinner utan att man får några underhållande inslag i den vardagliga tillvaron. Men det finns potentiella idéer för kvällen som dessvärre krockar lite med varandra men vi får hoppas att det löser sig, för jag är verkligen taggad på att rumla runt lite ikväll. Men men, livet blir som alltid det man gör det till så jag får väl kolla runt lite efter talangfulla planer, det ska nog gå att hitta nåt kul att göra.

Det finns inte mycket att skriva om, för dagarna känns ganska identiska nuförtiden, antingen jobbar man eller så försöker man njuta av sommaren. Och jag skrev så mycket om det i förra inlägget att jag inte pallar dra upp det igen. Men den här dagen har hittils varit så förbannat seg så jag har inget bättre för mig än att blogga så jag måste nog pumpa ut lite fler idéer innan jag publicerar detta.

Tobbe ville mig nåt igår, eller han sa att han ville prata med mig om nåt och att han skulle ringa när jag slutat jobba, men jag fick aldrig nåt samtal. Så jag undrar ju lite vad det kan va som tydligen verkade vara viktigt. Jag är och ahr alltid varit nyfiken och så så jag gillar inte riktigt det där. Men det kanske trots allt inte va nåt märkvärdigt eller så glömde han bara. Eller så ville han vänta med att prata om det, det kommer nog i så fall fram lite senare.

Förövrigt kollade jag mitt kontoutdrag igår och såg att igår hade det dragits 162:- från något som kallades "NB V-meny". Problemet är bara att jag jobbade hela dan igår utan att va i närheten ett köp på 162 svenska riksdaler. Så nu är jag lite fundersam och aningen bekymrad över vad det kan vara för nåt. För samtidigt såg jag att det börjar se dåligt ut på saldosidan och jag får ju inte lön föränn den 25:e. Det ser med andra ord inte lovande ut när man har en del saker man vill uträtta så länge det står sommar i planeringen. Men jag får utforska det där lite närmare och se vad fan det kan vara för nåt. Men det e klart man blir lite förvirrad när det dras såna summor utan att man har någon aning om vad det kan vara för nåt. Men som ni märker får jag nog ta och ligga lågt med utgifterna ett tag. Jag vet att jag aldrig kommer klara det men fan det här håller inte. Det är ju det som är nackdelen med min långa resa, att jag knappt fick nån lön nu i Juli. Det känns inte alltför bra. Men men, det löser sig alltid. Livet är ju så!

"Sommarnatt, när jag svävar fram i mörkret, aha!", skön låt, men då måste det som sagt hända nåt nu, Ge mig en utväg för kvällen, snälla. Får fan hysteriska anfall om jag vet att jag måste sitta inne ikväll och kolla någon gammal sliten VHS eller liknade. Det får inte bli så, helt ärligt.

Ajja nu rinner det utför rejält med idéerna så jag kan lika gärna sluta innan jag somnar av min egen brist på underhållande saker att skriva om. Kanske ska ta ett inlägg och skriva lite om resan eller nåt istället. Jag vet inte, men om jag gör det har jag iaf ett tidsfördriv en timme eller två framåt. Men lite käk skulle inte sitta fel däremellan. Ajja vi hörs allihopa.

PEACE!