Fartfyllt

Hej mina vänner. Vårterminen närmar sig sitt slut och jag har i skrivande stund lite drygt två veckor kvar innan jag får sommarlov. En vårtermin som bjudit på väldigt mycket upplevelser och erfarenheter, men även känslomässiga up and downs. Men nu när jag sitter här och känner suget att kladda ner en slags sammanfattning av våren så är det ändå alla festligheter som ploppar upp i huvudet. Dels för att det självklart är det allra roligaste med att plugga här i Linkan, men också för att en sammanfattning av plugg och känslomässiga nergångar inte riktigt är lika kul att läsa om senare, och kanske inte för er heller. Så håll i den tanken att jag faktiskt emellanåt pluggar hårt och att livet inte alltid är en fest så släpper jag här min topp-10 lista över vårens absoluta höjdpunkter utanför själva studierna. Vi börjar nerifrån...
10 - Nolle-P Reunion: I mitten av januari var det dags för att för en kväll gå tillbaka till hur allt började, när vi som Nollor dundrade in i Linkans studentliv med allt var det innebar. Med en sittning för alla som var med under dessa två veckor förgyllde vi en kväll med ljuva gyckel, mängder med ramsor, hesa röster och givetvis ljummen tuborg. Detta skulle förutom att vara en härlig reunion också vare en naturlig Kickoff för vårterminen. Dock hade ju våran klass kört igång redan veckan innan (mer om det senare) och kanske är det just det som gör att denna kväll inte placerar sig högre upp än på tionde plats. Det kan också vara så att det va ett tag sen nu och att minnena sviker en del. Men det jag minns är i alla fall en riktigt härlig förfest i sann Grupp 2-anda hos Jacob, där vi hittade på nya ramsor att sjunga under kvällen, ramsor som gjorde succe på alla möjliga sätt. Efter sittningen på Folkungaskolan så intogs Flamman, ett ställe det inte går att ha tråkigt på och givetvis blev det dans tills stängning. Det kanske inte riktigt blev vad man hade förväntat sig, men att säga att kvällen var dålig för det, det är en ren lögn.
9 - Suntrip: Jag vet inte hur mycket ni vet om Linkans traditioner men den kanske allra största skulle jag nog vilja utse Kravallerna till. Kravall betyder Krav på overall och är fester titt som tätt på skolan där alla klär upp sig i sina fina overaller i olika färger beroende på vilket program man går. Våra overaller vart oändligt försenade och anlände först i slutet på januari vilket gjorde att vi fick vänta länge innan premiären. Nu några månader senare känns overallen välanvänd och en av de bästa kravallerna på året var Suntrip. Mycket tack vare att det blev en dubbelfest med full fart mest hela tiden. Så denna torsdag nån gång i början på Mars var det då Kravall som inleddes med förfest till Hockey i Cloetta Center där vi såg AIK vinna över LHC. Sen bar det av till Kårallen för stor fest. Tyvärr va jag aningen trött efter den långa förfesten så jag orkade inte riktigt hålla hela kvällen och det är faktiskt min enda plump i protokollet när det gäller att stanna till Stad i Ljus på en kravall.

Som tur va så var ju lördagen denna helg också vigd till fest då det ofta i samband med Kravaller är ytterliggare en fest med någon artist som uppträder vilket brukar vara väldigt roligt. Denna gång var det Daniel Adams-Ray vilket gjorde vårt tagg väldigt spårat. Även om detta inte va den riktiga kravallen den här helgen så var det nästan kravall-stämning av andra anledningar under konserten och vi hoppade och skrek oss rejält svettiga. Nu skulle jag inte påstå att Adams-Ray är min absoluta favorit men att låtarna han gjort skapar ett rejält drag, det är det inget snack om och jag kommer ihåg att jag cyklade hem väldigt nöjd efter den kvällen, och helgen.
8 - Goldfever: Ytterliggare en kravall fast i detta fall är det nog undantaget som bekräftar regeln då overall inte gäller. Istället är det traditionen med 70-tals tema som gäller och det lockade inte mig direkt till en början. Det som istället gjorde mig taggad, och senare också gjorde kvällen väldigt minnesvärd va att Crippa och Niffää kom på besök. Det var också dagen efter vår kanske svåraste tenta i år så att dränka ångesten från den var inga problem.

Trots att förfesten blev ovanligt lugn lyckades vi bli så pass sugna på fest att vi gick och sjöng oavbrutet under den halvtimmes promenaden till Kårallen och väl där sprang vi runt och pratade med, ja nästan alla. Det var också riktigt kul att se alla som verkligen gått in för temat vilket kanske är mitt bästa minne den kvällen, att bara titta på folk. Annars var det en rätt kul grej att vi på förfesten fick dra lappar med olika uttryck man skulle upprepa under kvällen. Jag fick "Fan, jag känner igen dig, har du vart med i en Porrfilm?" Man kanske känner att det inte är den lättaste repliken att dra men efter några bira så gick den varm kan jag säga. OCh jag hade väl nästan väntat mig en örfil eller två men istället blev det en perfekt ingång till många sköna och öförglömliga samtal. Så kan det gå. Nej vädligt kul kväll som slutade med att jag och Niffää mer eller mindre tvingade åt oss en soffplats hos en tjej i vår klass för att vi inte orkade gå hem. Men va gör man inte.. Crippa? Försvunnen...
7 - Valborg: Efter en månad där jag kände mig långt ifrån toppform hade jag nu hittat tillbaka till en motivation för Linkan igen, mycket tack vare en lyckad resa till Berlin på påsklovet. Men på grund av, eller så här i efterhand tack vare, mitt otagg innan så hade jag inte brytt mig om att styra några planer för Valborg. Så jag tänkte att det blir en lugn helg i Linkan eftersom dom flesta letat sig till Uppsala eller Lund. Dock så blev det helt andra bullar när jag insåg att det ändå var många som stannat kvar i Linkan, så helt plötsligt satt vi och drack öl i Trädgårdsföreningen under gassande sol med en biljett fixad till kvällens kravall "Akuten". Däremellan hann vi att hoppa runt på säkert 4 olika förfester och när kvällen summerades på Donken vid halv 4-snåret så skulle jag nog vilja påstå att jag hade varit med om min roligaste Valborg hittills. Jag tror att det va den spontana och avslappnade stämningen som gjorde det. Alla vi som var kvar kände att det fick bli som det blev och jag som alltid älskat just spontanitet njöt hela dagen. Att man dessutom festade i 15 timmar gjorde ju inte saken sämre..
6 - SOF: SOF (StudentOrkesterFestivalen) anordnas vartannat år i Linköping och är en tredagarsfest med studentorkestrar fårn hela världen, ett vädligt stort fetivalområde, med öltält, hoppborg, laserdome, bollhav och andra sjuka saker. Jag tyckte innan att detta var överdrivet haussat (Vi fick köa 26 timmar för biljetter) men om sanningen ska fram så blev det självklart en mycket lyckad helg. Dock skulle jag nog säga att det inte riktigt var festivalens förtjänst i sig, utan det faktum att allt vi gjorde runtomkring vart riktigt mysigt. Torsdagen inleddes på Torsdagskröken i skolan, varav vi sen rörde oss till Irrblosset där vi utanför på gräsmattan drack öl och försökte tagga till. Vid det här laget hade vi fortfarande inte riktigt fattat vad det hela handlade om så det var med en aning försiktighet vi lät alkoholen berusa våra sinnen. Väl på området insåg vi sen allt jobb som låg bakom och att bara sitta och supa in stämningen i ett öltält större än partytältet på Camp Sweden i Östterrike 2008, var riktigt härligt. Musiken? Nja, men det gjorde inte alls något.

På fredagskvällen var tagget betydligt bättre och inleddes med en brännbollsmatch som blev kanske var den minst seriösa jag spelat i mitt liv, mycket tack vare att bollen delades nästan mitt itu efter första slaget. Men det blev starten på en intressant förfest där jag träffade en mängs nya människor som faktiskt pluggar Ekonom som jag inte av någon anledning inte pratat med än. Tyvärr lyckades jag cykla ifrån min jacka så efter någon timme på festivalområdet senare så började jag frysa något otroligt, så jag var tvungen att slänga in handduken hyfsat tidigt. Men fram tills dess, var kvällen riktigt intressant.

Lördagen var ändå helgens höjdpunkt där vi på dagen tittade på den långa Kårtegen genom stan från en gräsplätt utanför Jacob. Det var liksom skönt att sitta där med en öl i handen och låta festen komma till oss. Det va ju inte det roligaste jag sett i mitt liv men tog man det för vad det var så var det definitivt värt det. Eftermiddagen och kvällen fortsatte med grillning och häng utanför Irrblosset och innan vi drog iväg till SOF så hann det braka loss hemma hos Oskar med sång och ramsor med hög volym. Och kanske var det just det att detta kändes som den absoluta höjfpunkten på kvällen, man aldrig riktigt orkade tagga till på festivalområdet sen, och det blev en ganska tidig kväll igen. 

Många har i efterhand talat om att SOF var ett fiasko, att det var sjukt överskattat och ett slöseri på pengar. Jag väljer istället att se det som att helgen var väldigt annorlunda, oftast ytterst mysig och trevlig runtomkring och något jag definitivt kommer minnas och prata om länge. 
5 - ELINpiaden: ELIN är ju som jag nog säkert berättat ekonomernas förening och ELINpiaden är ekonomernas stora sommarfest där det på fredagen slås på stort med norra Europas största togafest på Kårallen. På lördagen är det de Elinpiska spelen med tävlingar hela dagen i närheten av skolan för att på lördagskvällen avslutas med en finsittning för alla de tävlande lagen. Jag kände att det var dags att verkligen gå in för det hela och köpte tillsammans med Karlstad, Sofia och Frida ett lagpaket där det förutom deltagande i tävlingen och finsittningen också ingick en togasittning innan togafesten på fredagen.

Togasittningen var kort men väldigt intensiv, och var en så kallad fulsittning där fokus ligger på att allt är lite mer spårat. I vanliga fall brukar detta innebära matkrig med har tyvärr förbjudits av för mig oklar anledning. Nu gjorde inte det så mycket då vi istället fick höra absolut icke rumsrena gyckel, vi sjöng och slog i bordet och hann knappt med att äta. Det styrdes mellanfest och sedan fullt ös på kårallen, och det är verkligen kul att se närmare tusen personer springa runt och dansa i lakan. Det är speciellt, väldigt speciellt. Dessutom hade det smällts upp en stor hoppborg inne i matsalen på skolan, och jag kan ju säga till er, att det är omöjligt att i ett lakan och väldigt berusad hoppa hoppborg, men det är fan så roligt också.

Tävlingen på lördagen blev också en form av episkt och då framförallt för alla teman på alla lagen, Det va allt ifrån Flamingos till Ninjas och tyska sexslavar. Vårat lag gick åt ett lite annat håll och klädde oss som kritor. Det är svårt att förklara här hur det såg ut så mitt förslag är att snoka runt på Facebook efter bilder.

Tävlingen bestod i en trekamp med Sumo-capture-the-flag, Bungry-run och en upplåsbar hinderbana och gick käpprätt åt skogen för våran del. Nu handlade det ju självklart inte om att vinna, utan om att dricka öl och vin och mest hoppa runt som ett barn igen. Väldigt väldigt roligt. Ett bra minne är när vi stormar in i våra kritdräkter på Donken och får spontana applåder från familjerna därinne.

Finsittningen på kvällen var en värdig avslutning på helgen med stand up, gyckel och fantastisk god mat och som avrundandes med dans i kostymer tills Stad i Ljus ljöd i lokalen. Det va 48 timmar som ligger varmt i hjärtat och som förmodligen kommer ligga kvar där väldigt länge.
4 - Vårruset: En helt vanlig lördag direkt efter jullovet, blev till en annorlunda fest som hölls hemma hos oss i The Tannefors Mansion. Vi som bor här plus Makkie (Även kallat The Tannerfors Crew) styrde ihop en seriöst anordnad fest för alla i Grupp 2 som den ultimata kickoffen för vårterminen. Och istället för att bara stå för musik och plats för folk att dricka så gick vi hela vägen och skapade en helkväll, med uppdrag, filmer, quiz, fulvinståg och mycket annat. Vi gjorde för en kväll om vårt hem till en dunkande nattklubb och jag tror att de flesta i vår klass hade sjukt kul. Det pratas i alla fall mycket om att vi måste göra detta till en tradition och det finns ingenting i mig som vill något annorlunda. Det va riktigt kul att få va med och skapa hela festen och dessutom få se det väldigt lyckat. Tyvärr är filmen vi spelade in som ett intro till festen aningen för vågad för att släppas officiellt men tittar ni förbi i Linkan nån gång ska vi nog kunna ordna en visning. För den är bra, väldigt bra. Precis som hela kvällen. 
3 - Overallsinvigningen: När man får overallerna i denna stad säger traditionen att den behövs invigas. Det går till så att man smutsar ner det så till den milda grad att den inte går att få helt återställd, för att sedan tvättas en gång, och sen aldrig mer. De fläckar man får efter det ska sitta där som ett minne.

Vår invigning hölls först i Mars då snön låg kvar alldeles för länge, men det gjorde också att det var lerigare och grisigare ute i skogarna än jag tror någon förväntade sig. Att kasta sig runt i leran kanske inte låter som det mest glamourösa men till det hjälpte fulvinet till att släppa lös de små galna ungarna i oss. Vi gick på en runda där vi skulle utföra olika uppdrag, (Alla handlade om att på något sätt ta sig fram på marken), och vid varje station fick vi flera glas fulvin att berusa oss till. Till en början så fanns det nog dom som höll tillbaka en del, men efter ungefär halva rundan hade allas hämningar släppt och den ena lerhögen efter den andra bildades. Det badades i kärr och hölls brottningsmatcher lite överallt. På facebook finns ett minne förevigat på film där vi sitter mitt i skogen framför Players och sjunger "When you say nothing at all" varken i takt eller ens nästan vackert, men det säger allt om hur ingen brydde sig om hur mycket man skämde ut sig, eller hur man såg ut, och det gör dagen till en av de bästa på hela året. Mitt annars kanske tydligaste minne är mitt ärr vid ögonbrynen efter att jag halkat i leran och slagit i en sten. Kvällen slutade omtumlad men väldigt lycklig på Akuten. Jag klarade mig från stygn men fick en hel del kommentarer i skolan dagen efter. Men det vare värt. Det är svårt att ha roligare. 
2 - UK: UK är en utekravall (därav namnet UK=UteKravallen) och hålls utanför Kårallen på skolan. Detta är för mig den abslout roligaste kravallen det här året och det mycket tack vare att det kändes som att alla var där. På skolan intogs det öl under dagen för att sedan förflytta oss till den så kallade Märkesbacken där det anordnades stillettrace, en staffett där alla deltagande (tjejer som killar) skulle springa i högklackat. Väldigt annorlunda och väldigt kul. Efter lite parkhäng och några givande förfester var det dags för Bloc Party Colonia, en stor kvartersfest i närheten av skolan. Det blev den riktiga språngbrädan in på UK där the Sounds uppträdde till ett fantastiskt drag, det serverade Buckets (Åhh, nostalgi) och det snackades med alla. Jag kan egentligen inte riktigt förklara varför jag hade så kul, men jag tror att de flesta som var med gick in för att släppa loss så att det helt enkelt inte gick att ha annat än "a real good time". Nej, kul va ordet. 
1 - spÅRE: Att Åre-resan ens platsar på denna lista är aningen tveksamt, då den spelar i en helt egen division. Dessa fyra dagar kan jag nästan lova kommer vara höjdpunkten på hela min studietid och fortfarande kan vi på varje förfest sitta och prata minnen från denna resa och nästan glömma bort att ha roligt. Åre var bäst på alla möjliga vis. Underbar skidåkning, klockren afterski, de mest spårade förfester jag varit med om och ett tagg utan dess like. Jag har ändå varit på många så kallade "fylle-resor" till allt från Näshagen till Koh Phangan, så jag vet vad det handlar om. Åre sticker inte ut på det sättet att själva festerna på kvällarna var så speciella, utan att inställningen och den totala bristen på att bry sig om att göra bort sig, gjorde nästan varenda minut minnesvärd. Ankeborgs-förfester, fulvinståg i en hiss, egen Afterski för att vi bränt så mycket i baren, alla danser, och det faktum att man faktiskt kan säga att det som hände i Åre, faktiskt borde stanna i Åre, gör detta till min självklara etta på denna lista. Åre var resmålet, spÅRE var ordet.
Tack för mig, nu väntar Göteborg med Snappers, det blir nog ganska lugnt. Eller?

PEACE!