The Best Trip Ever

HELSINGBORG 25/7 - 30/7 2006
Ja så va det dags att skriva lite om denna underbara resa ner till sveriges baksida(:P).
Allt började egentligen med att min käre "bror" Christian träffade Josefine Svensson för nästan exakt ett år sen på en fotbollscup i danmark. Och ett antal månader senare så bestämde sig denna josefine att åka upp till Sthlm för att träffa crille och som en riktig bror så följde jag såklart med som moraliskt stöd. Efter en trevlig dag i Eriksdalshallen där jag även fick träffa på Sandra så åkte dom tillbaka till HBG. Men i början på lovet så var det dags igen. Jossan kom upp till Sthlm, denna gången med sin mor och mormor och tillbringade en natt i kungliga väsby. Samtidigt så snackades det lite om att jag och crille skulle komma ner till HBG och hälsa på nån gång under sommaren och vi pratade lite om sista veckan i juli då HBG-festivalen ägde rum. Crille och jag började snacka mer och mer om det och resan närmade sig.
Men efter 2 veckor i soliga grekland så kände jag mig rätt tveksam. Jag visste inte om jag skulle få ihop pengar och va lite rädd för att det skulle bli "torrt" för mig där nere. Oj Oj Oj vad fel man kan ha ibland.
Efter att ha tänkt efter och fixat pengar tack vare min snälla släkt så bokade jag och crille flygresa ner till HELSINGBORG! Det blev starten till det som skulle bli den bästa resan nånsin.
Klockan ringde vid kvart över 6 och det var bara att stiga upp. Väskan va ju redan packad så på med kläderna och in med lite frulle sen hasa mig iväg bort mot crille. Hans far va ju snäll och skjutsade oss till arlanda så det va ju smidigt. incheckning och lite lökande innan gaten öppnades. In i planet som förövrigt va bland det minsta jag har sett.. ett propellerplan med runt 60 platser e inget att skryta med direkt. men det räckte för att ta oss ner till Ängelholm där vi blev upphämtade och körda till Påarp City och till familien Svensson villa. Efter lite upp-packning och en dålig film så vare dag att stifta bekantskap med Biffen själv. En tur upp till skolan och ett par omgångar "pricken" var allt som behövdes för att fatta att Biffen verkligen va BIFF. Sen kom jossan hem från sitt jobb och efter en liten lugn stund på rummet så stormades rummet av sandra, milla och julia..fråga mig inte varför men det bestämdes att vi skulle till nån strand på kvällen och mysa lite. Så efter en riktigt god middag bestående av Tacos så bar det av till denna strand då. Där satt vi sen ett bra tag. En riktigt rolig start på vår resa eftersom man fick träffa en massa nytt folk och alla va skithärliga och så. Verkligen inga problem att snacka med folk och man kände sig direkt som en i gänget. Det blev en liten brasa när mörkret kom och efter en mycket lyckad kväll bar det av tillbaks till Påarp. Det blev sängdags rätt tidigt för man kan ju inte sova bort hela dagarna nu när man måste passa på dom ynka dagarna man har.

Så vid 11 tiden så anländer Jenny som erbjudit sig att guida oss genom HBG medan Jossan jobbar. Vi tog tåget in och vandrade upp genom stan. Efter en titt på kullagatan, Dunkers och hamnen så blev det en glass på Haufes. Oturligt för Jennys del så hann hon knappt börja på sin "Kalle Knäck" innan hela toppen började rinna av. Men efter lite kämpandes så fcik vi i oss glassen och började knata bort längs stranden. Vi gick börbi Gröningen(som just nu borde kallas Gulingen) och bort till Fria Bad där vi lade oss ner och solade och prata lite om allt möjligt. Efter ett tag så kom jossan också och det blev ett par trevliga timmar på stranden. En åkte vi hem igen men vi hann knappt ta av oss skorna föränn det blev dags att cykla till Sandra och lite badning i hennes pool. Vi stannade där en tag och den stunden innehöll både en god sockerkaka och en vilsen nyckelpiga. Vi cyklade sedan tillbaka och började planera för kvällen. Det blev en grillkväll hemma på tomten. En riktigt mysig kväll som kantades av brinnande tandpetare och lite kortspel. Kvällen avslutades med filmen "The Terminal" som förövrigt e rätt bra:P. Klockan blev rätt mycket så det blev sängen.

På torsdagen va det dags att lämna landet och söka lyckan västerut i Danmark. Men det började med en lite för lång sovmorgon och lite förseningar här och där gjorde att vi kom iväg sent. Men det spelade ju inte så stor roll för vi hade ju grymt skojj ändå. Jag, Crille, Jenny, Jossan, Mackan & Biffen e ju inget att leka med och kul hade vi. En riktigt härlig eftermiddag. Jag och biffen var ju såklart bäst som åkte i princip allting men en stor eloge till jossan som vågade sig på enterprise. Det va bra jobbat. Hennes käre pojkvän var inte riktigt lika modig men vad spelar det för roll så länge man har kul. Klockan tickade på och vi började röra oss tillbaka mot tåget. Självklart var det försenat men Klampenborgs station e ju alltid trevligt. Till slut kom det iaf och det blev en rätt lugn resa tillbaks till Sverige. Vi sa hejdå till Jenny och Mackan och bestämde oss för att hyra en film till kvällen. Jossan envisades såklart att vi skulle hyra en skräckis men trots att hon fick som hon ville så tittade hon knappt på halva. Men men..det gjorde ju inte så mycket. Även om filmen va rätt kass så va det rätt mysigt där på natten med massa godis och så.

Aa nu efter 3 riktigt härliga dagar så trodde man att man hade upplevt allt men absolut inte. Det viktigaste va ju kvar. HBG-festivalen!!!. Och det vart rätt livat det också. Vi drog in till stan och gick upp till söder för att lämna tillbaka filmen från gårdagen. Där hittade vi ett stånd där man kunde köpa tröjjor med eget tryck på..såklart så var vi tvungna att övertala biffen at köpa en där det stog just Biffen på. Sen drog vi via kärnan och grytan till Olympiapizzerian där vi medan vi väntade på Mackan åt lite pizza. Riktigt gott om jag ska va ärlig. Ajja mackan kom så småningom och vi drog ner på tivolit. Jossan behövde reda ut en grejj så vi gick och fixade det så att allt blev gött igen. Men nu vare dags att pröva sig på Booster. En riktig höjdare både bildligt och bokstavligt talat. Men det var ju såklart bara jag och biffen som vågade så vi gick och ställde oss i kön medans dom andra drog och käkade nånstans. Till slut var det vår ur  och jag måste bara säga att den karusellen eller vad man ska säga e så skön så det finns inte ord för det. Den ser 1 ggr värre än vad den e för den e otroligt rolig asså. Men allt roligt har ett slut och vi letade upp resten av gänget och började röra oss tillbaka till Påarp.
 
Dags för sista kvällen och såklart HBG-festivalen på planeringen. Vi träffades upp vid stationen men självklart så ska tåget vara så överbelastat det bara går så det blev till att vänta en timme tills nästa tåg. Men vi surade inte ihop för det utan väntade snällt. Det va ju ändå Påarp City så det gick rätt bra. Så småningom kom vi iaf in till stan. och jag, Crille & Biffen bestämde oss för att dra upp mot söder och fixa lite "självtryckta" T-shirtar. Jag gjorde ne enkel Hammarby-tröjja mest för att visa HBG var jag står. Crille ville ju självklart visa sin kärlek till jossan så han tryckte upp: CHRISTIAN HJÄRTA JOSEFINE i silver på en röd tröjja. Skitfin. Och den riktig bror som han e så köpte Biffen en med: JOSEFINE HJÄRTA CHRISTIAN så han kunde ge den till sin syster. Men problemet var att det skulle ta en timme och vi ville hålla det hemligt för dom andra tills det va klart. Men det löste i genom att glida in på Laserdome och köra några rundor. Såklart så kan varken crille eller Biffen slå mig på ärligt sätt utan gick ihop för att gemensamt få mig att framstå som sämst, vilket jag iofs va men ändå. Ajja vi hämtade ut tröjjorna som verkligen va jättefina och begav oss ner mot stan igen. Vi träffade på gänget igen vid rådhuset och knatade bort mot dunkers. Där satt vi och lyssnade lite på musik och så. Men efter ett tag blev det dags för lite tivoli igen. Jag försökte få med mig folk till Booster men såklart så blev ju alla bangare helt plötsligt men jag fick iaf med med Sandra så vi drog dit. Nu va det ju meningen att alla skulle titta på men nej nej..dom stack tillbaka till Dunkers. Ajja Sandra, jag, Biffen & Adam åkte iaf och den va lika skön den här gången. Tycker det va riktigt strongt av Sandra att inte banga ur som alla andra..hon var ju trots allt den enda tjejen av oss som åkte den. Tillbaka till Dunkers och lite BWO. Crille och jag bestämde oss för att få oss nåt att dricka så vi gick till nåt stånd men efter en kvarts köende så får vi veta att det bara fanns ramlösa kvar. Ja Ha..det va bara att ställa sig i en annan kö. Vi fick iaf det vi skulle så vi gick tillbaka. Sen blev det tivolit igen. Några åk i Fireball eller va den hette och en hamburgare gjorde susen men sen så vare dags att avsluta kvällen. Vi trängde oss genom folkmassan bort till knutan, sa hejdå till massa folk och tog tåget ut till Påarp igen. Där satt jag, Mia och Sandra ett tag och tittade på bilderna medan crille och jossan umgicks dom sista timmarna. Vi sa sen hejdå till Mia och Sandra och sen tog jag och biffen en promenad runt påarp en sista gång. Vid halv 6 blev det färd till knutan igen. Denna gången för hemfärd till sthlm. Men taskiga förbindelser gjorde att vi fick åka till Lund och byta tåg. Men en timme i lund va inte helt fel. Sen väntande en lång tågresa hem men tillslut var vi framme och vi åkte sedan vidare ut till väsby.
Asså den här resan har verkligen varit den bästa jag nånsin varit på och trots att jag knappt vart hemma ett dygn så längtar jag redan tillbaks till alla underbara människor man träffat. Jag hoppas verkligen vi ses snart igen för det har vart så otroligt roligt och jag har njutit varenda sekund. Jag saknar redan er alla och jag kommer göra allt för att få träffa er igen. Ni vet vilka ni är och ni vet att om ni nångång funderar på att åka till sthlm så e ni alltid välkomna hem till mig här i väsby.
Love you All <3