En dag på bygget...

Jag fick ju en del ganska oväntad uppskattning för mina förklaringar om olika stereotyper när det gäller kunderna på jobbet i ett inlägg för någon vecka sen så när jag satt på jobbet igår försökte jag spana ut fler av dom. Givetvis hittade jag många fler typexempel. Vissa av dom är egentligen ganska svåra att förklara men jag ska ändå försöka ge er några exempel till och se om ni kan föreställa er det. För faktum är att jag har jobbat därnere tillräckligt länge för att upptäcka mönster hos många kunder. Och det är rätt skönt för då kan man liksom ligga steget före. Man liksom vet vilka som ska ha ciggaretter (man vet ibland till och med vilket märke, trots att man aldrig sett kunden ifråga förut). Vid ett annat tillfälle har man redan handen halvvägs nere i kassalådan på jakt efter en trisslott fast den gällande kunden fortfarande inte hunnit packa upp sin röda kundkorg. Men jag antar att det är lite av en arbetsskada så varför inte göra en lite kul grej av det hela? Hur som helst så får ni nu serverat lite fler av dessa mönster.
Kvinna, 32 år och mamma till två barn:

Hon har säkert precis varit och hämtat ungarna från dagis och tar en avstickare till Hemköp för att fylla på skafferiet. Man märker direkt när kvinnan med hennes två barn kommer in i butiken då hon redan framme vid kundvagnarna får be Isabella, 5 år, att "vänta på mamma" medan Oskar, 6 år, springer i full fart mot de små vagnarna med en flagga på så att morsan kan hålla i den. Han märker inte att han nästan välter stället med våra reklamblad och mamman får flera gånger be honom att se sig för.

När de sen tagit sin tid på sig inne i butiken och kommer fram till kassan får kvinnan återigen hindra sina ungar så dom inte springer iväg med den lilla kundvagnen förbi kassalinjen. Så egentligen handlar denna typ av kunder egentligen om deras mer eller mindre olydiga barn. För när hon sen ska packa upp varorna på bandet envisas ungarna att dom ska plocka upp dem. Så medan Oskar och Isabella med nöd och näppe lyckas få upp ett mjölkpaket i taget så letar kvinnan upp sitt bonuskort som hon givetvis hittar under alla livsnödvändiga kort som bibliotekskortet, medlemskort på Lindex och friskis&svettis-kortet. När hon väl hittat det och dragit det har ungarna givetvis tröttnat på att lassa upp varor och istället intagit sin plats på den lilla avsatsen där man packar ner dom. Kvinnan får då fortsätta att packa upp medan hon gång på gång får påpeka för ungarna att låta bli andra kunders varor och att dom ska akta fingrarna så dom inte fastnar vid bandet.

Hon lägger upp de antalet påsar som hon behöver och ber ungarna att fokusera på att packa ner varor. När alla varor sen är inscannade och hon påstår att det va bra så sätter hon in sitt kreditkort i kortläsaren. Jag trycker upp rutan så att hon kan godkänna sitt belopp. Då slår det henne att hon skulle köpa snus till sin man också så att vi får göra om hela kortläsningsproceduren. Hon kommer givetvis inte direkt på vilket snus hon skulle ha så hon tittar länge mot Snuskylen innan hon tveksamt frågar om jag har Grov lös. Jag plockar fram en dosa och då lägger hon till att hon själv vill ha en Catch mini lakrits så att jag får sträcka handen mot kylen igen. Under tiden har ungarna ryckt åt sig sina små godispåsar och slåss om vilken som är deras. Kvinner försöker nu att förklara att dom inte ska få nåt godis föränn dom kommer hem, något som ungarna verkligen tar till sig...eller inte! Men hon är i vilket fall klar med sina inköp och innan hon tar och packar klart nere vid bandet packar hon om alla påsar då det givetvis inte packat på hennes sätt. Men när det äntligen är klart ropar hon till sig ungarna som nu ränner runt borta vid panten och dom lämnar butiken. Ett lugn atmosfär sänker sig över butiken och man känner sig genast lite mer avslappnad. I dörren möter dom sedan en par minst lika högljudda ungar på väg in tätt följt av sin mor som försöker hålla dom nära henne. Och så håller det på!

Tidpunkt: Vardagar 17:30-19:00, Lördagar 14:00-16:00
Irritationsfaktor 1-5 (där fem är olidligt): 3+1, då ungarna står för trean och den sista lägger jag till för att man får göra allt två gånger!
Typiska varor i kundkorgen: Frukt, Lösgodis, Mejeriprodukter.
Kvinna, 37 år med utländskt påbrå:

Jag skriver inte detta för att på något sätt framstå som rasistisk ifall någon av er får för er det. Jag skriver det för att det är ett faktum och troligtvis den mest klockrena typen då man i 90% av fallen alltid får uppleva samma sak.

Är man ute på golvet så hinner man knappt se denna kvinna komma in i butiken tätt följd av hennes vännina innan hon kommer fram till en och frågar var den nedsänkta kyckligen ligger någonstans. När man visat dom vart det är hör man i högtalarna att det är dags att springa till kassan och en liten stund senare dyker dom upp i kön. Väl framme ser man att deras kundkorg inte innehåller något annat än just denna kyckling. Det är ingen slump att det är den då det på framsidan av reklambladet flaggas att det är ett riktigt bra pris. Detta är något denna kvinna givetvis har uppmärksammat. Vid första tanken känner man att det är smart ändå, att passa på att handla medan det är så billigt. Men hennes intilligensnivå eller möjligtvis läskunnighet sträcker sig inte längre än till just den stora röda prislappen. För under det står det att priset endast gäller ett erbjudande per hushåll, men självklart lassar dom upp fyra fem påsar med Kyckling.

Om jag inte är snabbtänkt och förstår att dom bara är ute efter rabatterna slår jag in alla fem påsar som vanligt (vadå, det kan ju faktiskt va så att dom bara ska ha en stor middag med kyckling på menyn) och ger dom priset. Eftersom kvinnan räknat ut exakt vad de fem påsarna (med extrapriset inräknat) skulle kosta märker hon direkt att det blivit fel nånstans och påpekar extrapriset för mig tydligt flera gånger. "15 kronor?, 15 kronor!" Jag försöker då förklara för henne att det gäller bara ett erbjudande per hushåll. Hon tar då upp ett reklamblad och visar mig annonsen. Jag visar henne då den lilla svarta texten som berättar samma sak jag nyss sa till henne. Hon försöker då en annan variant och menar på att dom är ju trots allt två stycken. Trots att jag genomskådar henne men ändå går med på det så är det fortfarande tre kycklingpåsar som måste gå in på vanligt pris. Hon försöker då spela helt oförstående som att hon intre förstår ett ord av vad jag säger och fortsätter att påpeka att de kostar 15 kronor. Jag säger då bestämt till henne att hon får två påsar (egentligen en) för extrapriset men resten måste hon betala fullt pris på. Då är hon inte alls lika sugen på kyckling länge och vill lämna tillbaka dom. Hon betalar för dom två hon faktiskt ville ha och trots att hon har full koll på vad det kostade tar hon kvittot för att försöka hitta ytterliggare något fel nånstans. Lite lätt besviken går hon sedan ut ur butiken tätt följt av hennes väninna.

Tidpunkt: Kan komma när som helst, vilka dagar som helst.
Irritationsfaktor: 5: Det är verkligen sjukt irriterande att dom verkligen försöker göra allt och trots att jag vet att jag har rätt och bevisar det för dom så stor dom kvar och tjafsar. Dessutom förlorar vi bara pengar på en kund som aldrig köper annat än annonsvaror.
Typiska varor i kundkorgen: Annonsvaror, mängdrabbatter, bonuskortserbjudaden, varor med kort datum. Kan sedan va allt från schampo till ingefära!
Kvinna, 71 med rullator:

Jag måste börja med att säga att denna typ av kunder oftast är dom allra mest trevliga och lätta att ha att göra med. Så nu var det sagt.

Denna kvinna kommer in och tar god tid på sig att få ihop dom varorna hon ska ha. Det finns inget som heter impuls här inte utan och prickar tydligt av vara efter vara på den lilla lista hon srkivit med skrivstil hemma vid köksbordet. När hon kommer fram till kassan hälsar hon oftast med ett glatt och upplyftande "Goddag" och börjar sakta plocka upp sina varor från den lilla korgen som sitter på hennes rullator. Samtidigt pladdrar hon på om vilket väder vi har och tänker högt om hon verkligen hinner med 535:an upp till Runby Backar. När hon är klar börjar hon gå framåt men jag får hejda henne så att hon inte glömmer varorna hon har på den lilla skivan där under rullatorn. Hon ber artigt om ursäkt och plockar även upp dessa varor. Hon visar sen upp sin medhavda påse så att jag verkligen ska se att den är tom. Jag ger henne sedan beloppet och hon börjar leta i sin plånbok.

Hon lägger först upp sitt bonuskort utan att ens ha en tanke på att hon kan dra det själv. Jag hjälper henne givetvis med det och upprepar sedan beloppet. Då öppnar hon sedelfacket och hittar en nästan oanvänd femhundring, direkt hämtad från Nordea nere på centralvägen. Det spelar egentligen aldrig någon roll vad beloppet handlar på, för hon betalar alltid med femhundringar. Hon ger mig sen tillräckligt med mynt från det lilla dragkedjebeprydda myntfacket så att hon kan få jämna hundringar tillbaka. Jag ger henne dessa men kan samtidigt inte låta bli att undra var dessa sen tar vägen då hon vid nästa tillfälle betalar med nya femhundingar. Och var får hon mynten ifrån om hon alltid får endast hundringar i växel?

När allt är klart plockar hon upp en noga skrapad trisslott med 25 kronor vinst på som hon vill byta ut mot en ny lott. Hon vill gärna att jag ska ge henne någon med en storvinst på. Eftersom hon är så trevlig mot mig undviker jag att ta den översta lotten och tar någonstans i mitten trots att sannolikheten för vinst inte ökar för det. Jag ger henne lotten, och givetvis kvittot (utan att fråga om hon vill ha det, då det är självfallet) och ett lycka till. Hon önskar mig en trevlig dag och börjar packa ner sina varor.

Medan jag tar betalt för ytterliggare ett tiotal kunder står hon där och tar den tiden hon behöver och verkar inte ha bråttom någonstans. Jag undrar om hon verkligen hinner med den där bussen hon skulle ta. När hon sen är klar hör man samma glada stämma önska mig en trevlig dag. Jag önskar henne desamma och kan inte låta bli att känna mig nöjd över mitt enkla arbete. Och det är det som gör att jag verkligen gillar dessa äldre kvinnor. Det är verkligen kul att hjälpa dom, och då blir mitt jobb så mycket roligare.

Tidpunkt: Varje dag 08:00-12:00
Irritationsfaktor: 1, och det är mest för att hennes tempo ibland blockerar för andra kunder, som oftast känner sig lite mer stressade och som ibland smittar av sig på mig i kassan.
Typiska varor i kundvagnen: Mellanmjölk, Haricot verts, grönsaker, och saker jag aldrig ens vetat om fanns i butiken.
Som ni märker blev det tre kvinnor jag tog upp som exempel. Men det finns så mycket mer man kan berätta om kvinnliga kunder. Visserligen finns det många stereotyper bland de manliga också, men dom är långtifrån lika intressanta och roliga att studera.
Sen avslutar jag väl som vanligt med en liten lista.

1. Black Stone Cherry i fredags va grymt bra. Jag vet att jag inte har så jättemycket att jämföra med men jag diggade det som fan. Bästa låten för kvällen: Shooting Star!

2. Helgens BSC-låt: Givetvis(!) Shooting Star.

3. Match ikväll igen. Uppladdningen har börjat. Känner taggningen i kroppen. Lite därför jag skrivit detta inlägg, så jag har något att göra.

4. Den nya varianten av skogsturken igår vid OK/Q8 var riktigt roligt. Hur orkar man ens lacka så mycket över en sån liten sak?

5. Förövrigt riktigt kul att träffa Niffää och Criffää igår. Och det är alltid kul att bara glida runt med dom sådär. Speciellt nu när det är halt ute så Niffää får sladda runt i varje korsning. Det bästa är att han är så grym på det så man inte alls behöver känna sig orolig.

6. På tal om sladd. En Volvo 240 fick ordentlig sladd vid korsningen vid KOM igår när jag skulle till Linus. Jag skojar inte när jag säger att nästan snurrade hela 240 grader, så bilen fick skäl för sitt namn.

7. Jag träffade Generalen en liten stund idag. Han väckte mig och bad mig komma till Express. Då tvekar man inte så det var bara att hasa sig upp och avnjuta en pizza till frukost. Riktigt mysigt att prata lite med Generalen igen, även om han var tvungen att sticka ganska snabbt. Det måste bli oftare Z!!

8. Börjat leta efter nya serier. Tänkte ge Californication, Fringe och Dexter chansen nu. Om jag inte fastnar för någon av dom kör jag på Entourage. Kommer inte ihåg så mycket av det så får nog kolla om från början. Men det ska nog lösa sig.

9. Farsan du skrämde mig faktiskt lite där när du inte visade livstecken på typ tre dagar. Egentligen vet jag ju att du klarar dig alltid men ärligt talat, även en son kan bli orolig för sin gamla far. När jag fick ditt sms där igår natt var det som när du hör mig låsa upp dörren på natten efter en utekväll. Du vet vad jag menar!

10. Jag fick ett plektrum från basisten i BSC i fredags också. Och oavsett hur mycket Flemman stoltserar med sina två plektrum från sångaren så måste jag säga att Jon Lawhons plektrum va mycket snyggare. Fast jag hade nog helst catchat en trumpinne från John Fred Yong. Galet skön trummis och hans solo var bara sjukt ballt. Jag vill också kunna spela trummor så bra.

11. 10 punkter får fan räcka för den här gången. Nu blev det i och för sig elva men ändå!
PEACE!

31 things in my mind!

1. Jag är sjukt trött. Funderar allvarligt på att sova en stund nu men fan jag måste få ordning på dygnsrytmen igen. På måndag börjar allvaret och då funkar det inte att somna typ fem på morgonen. Så jag vet inte vad jag ska göra

2. Jag är officiellt korad till ny ledare över Brödraskapet nu. På måndag sköter jag de första beställningarna på egen hand. Nu ska det bli ännu bättre ordning därnere.

3. Klarade tidningsreturerna galant utan hjälp idag. Förstår verkligen inte svårigheterna med det. Men sen är jag ju rätt smart också!

4. Fyfasiken vad jag är taggad på att resa. Drömde inatt (eller ja, snarare imorse) att jag va i Rio de Janeiro. Det va en sjukt härlig dröm. Kan inte vänta på att få uppleva det på riktigt!

5. Att jobba två timmar är sjukt meningslöst. Förutom att jag nu känner mig död för att jag va tvungen att gå upp för att gå till jobbet (Kan ju vara rätt svårt att gå till jobbet innan man gått upp liksom) så var det nästan drygt att gå hem innan man ens hunnit blivit varm i kläderna. Men ska väl inte klaga. Tjänade ju in typ 140 spänn lite enkelt sådär så.

6. 1300 spänn?!?!?! Jävla dryg mobilräkning. Tur att jag får ganska saftig lön ändå så jag inte blir alltför fattig nu framåt jul. Men fan måste ju spara lite också till 2010/2011

7. Jag håller på att förhör Flemman på lite BSC-låtar. Jag översätter en textrad eller en vers och ser om han verkligen kan låtarna. Det är ju liksom ett måste inför imorn. Men det skrämmer mig att han inte ens kan lista ut refrängen till Blind Man. Inte bra frysen!

8. Fan va tråkigt det är och kolla landskamper i fotboll när de inte gäller nåt. Och nu är vi inte ens inofficiellt världsmästare längre. Pinsamt!

9. Dagens BSC-låt: Long Sleeves! Fan va jag taggar till imorn!!!!

10. Vet att det är pinsamt bara i sig, men såg Forrest Gump för första gången inatt. Nu förstår jag i alla fall vad alla pratar om. Genialisk film, helt seriöst.

11. Vill ha en ny serie att kolla på. Behöver seriösa tips (och med seriösa menar jag att man kan utesluta skräp som Grey's Anatomy och Smallville)

12. Ostbågar är verkligen tio gånger godare dagen efter. Hur kan det va så?

13. Asså den här dagen känns bara så konstig. Jag jobbade ju ändå på förmiddagen så man kan ju inte säga att jag är ledig. Men jag jobbade ändå bara två timmar så dagen har ju ändå varit händelselös. Förrvirring!

14. Kanske blir det en skidresa trots allt i vår. Känner verkligen att det är på tiden. Var ju ett bra tag sen sist och minnena därifrån är ju så klassiska!

15. Dagens BSC-låt 2: Lonley Train

16. Jag vill åka på Sensation Black, White i Amsterdam nästa år är också lockande. Fast nej, inte tänka så. 2010/2011 är det som gäller. 2009 SKA va mellanår!

17. Kvällens film blir nog i alla fall Taken. Kommentarerna på powerbits vittnar om att den ska va bra och Crille tjatade ju som fan igår så det ser jag lite fram emot faktiskt.

18. Linus Pettersson lirar mot Firstcream på söndag. Fan va jag saknat min anfallspartner!

19. Måsen, du får ta och komma hem nu och dra igång lite saker igen. Det har varit alltför dött sen du stack asså!

20. Fan har jag fått ihop 20 saker? Trodde jag skulle få kämpa för att få ihop 10. Men det är ju skönt det i alla fall. Så håller jag mig vaken.

21. För fan min mage värker verkligen av för lite sömn. Inte helt okej!

22. Va i helvete (ursäkt uttrycket) va det för avsnitt på One Tree Hill den här veckan. Helskumt (fast i och för sig skitbra)!

23. Dagens motto: No promises, No regrets!

24. Dagens BSC-låt 3: The Bitter End

25. Dagens icke-BSC-låt: Falling - ZapFlap

26. Kom ju på igår att jag inte behöver lägga så mycket pengar på en resa i sommar. Har ju en tillgodo som päronen ska bjuda mig på. Portugal nästa äle?

27. Igår kväll när Flemman och Tobbe var här väcktes minnena från Eurotrip till liv igen. Fan vad jag saknar den tiden, och fan vad jag längtar till den ännu större resan, förlåt att jag upprepar mig, men det e gaaaalet.

28. Och jag vart ju inte mindre taggad av alla sköna landskap från Forrest Gump. När han snackade om soluppgångarna i den amerikanska öknen fick jag rysningar...

29. Dags att runda av kanske?

30. Okej, men nästa punkt på dagordningen: Ta ett stort glas Bravo Tropisk juice och en tallrik filmjölk med Cornflakes. Och ja, jag äter frukost när vanliga människor sover middag. Men sån är jag.

31. PEACE!

Lite av varje...

15 städer jag måste se innan jag dör:

1. New York, USA
2. Tokyo, Japan
3. Rio de Janeiro, Brasilien
4. Sydney, Australien
5. Las Vegas, USA
6. Moskva, Ryssland
7. Kapstaden, Sydafrika
8. Kairo, Egypten
9. New Delhi, Indien
10. Los Angeles, USA
11. San Fransisco, USA
12. Wellington, Nya Zeeland
13. Hong Kong
14. Katmandu, Nepal
15. Barcelona, Spanien


3 filmer jag ser fram emot att se:

1. Harry Potter och Halvblodsprinsen
2. Pirates 4
3. Änglar och Demoner.
5 oslagbara serier:

1. One Tree Hill
2. Prison Break
3. Kyle XY
4. Heroes
5. 24
5 matcher jag vill se:

Real Madrid - Barcelona
Celtic - Rangers
Arsenal - Tottenham
Inter - Milan
Panathinaikos - Olympiakos
5 värvningar jag vill se till Hammarby:

1. Patrik Gerrbrand
2. Rasmus Bengtsson
3. Kennedy Bakircioglu
4. Alexander Östlund
5. Björn Runström
5 saker att se fram emot 2009:

1. Jag fyller 20 år!
2. Insane på Gröna Lund.
3. Brommapojkarna borta!
4. Portugal med päronen?
5. Mycket pengar att spara undan för World Tour 2010/2011
3 saker jag ska göra nu:

1. Sluta skriva detta meningslösa blogginlägg.
2. Äta Lingongrova med Ost.
3. Sova.
3 Saker på planeringen imorn:

1. One Tree Hill
2. Prison Break
3. Jobb 14-22
3 obligatoriska slutord:

1. Ha det bra
2. God natt
3. PEACE!

Sömnbrist...

4 tecken på att det börjar bli dags att gå och lägga sig:

1. Kolla på klockan, det är fan inte normalt att va uppe när klockan tickar iväg mot 05:00 och då hjälper det inte att jag är helt ledig från allt imorn.

2. Jag har kollat 7 avsnitt av Kyle XY efter midnatt, det är fan inte hälsosamt för fem öre...

3. Jag har ätit typ 8 mackor sen jag kom hem från HLD, då ska vi ändå inte glömma bort att middagens serverades innan jag ens hunnit få av mig fotbollsstrumporna. Så jag är ju inte hungrig. Äter mest för att jag är rastlös och för att inte ligga alldeles för länge i soffan. Men om jag nu inte har något egentligen väsentligt att göra, då borde jag väl verkligen sova.

4. Att jag ens skriver den här listan är ett stort tecken på att jag börjar bli mentalt skruvad och verkligen behöver lite sömn.
4 anledningar till att jag fortfarande håller mig vaken:

1. Klockan är ändå bara fem och jag är ledig imorn, då kan jag lika gärna ta vara på tiden. Och dessutom, sova kan man väl göra när man är gammal?

2. Jag har ett avsnitt kvar på säsongen av Kyle XY. Tror du jag bara kan vänta med det till imorgon?

3. Jag måste äta något, inte för att jag är hungrig. Men fan jag bara måste.

4. Jag är mentalt skruvad! Men jag gillar det. Allt för att vara lite annorlunda. Right?
PEACE!

Det blev en seger till slut!

Jag är bloggtaggad som fan nu. Det här med listorna är ett bra sätt att hitta tillbaka till skriveriet! Så nu efter kvällens match så ger jag er lite färska listor...


3 saker att glädjas över denna match:

1. Att vi faktiskt lyckades vinna den här matchen till slut. Vi gör inge strålande insats men faktum är att vi flera gånger lång under och en bit in i den andra halvleken låg vi under med 5-3. Ändå reser vi oss och producerar fyra mål framåt. Det är alltid starkt och det blev till slut en jävligt skön seger!

2. Tobias Erikssons kanon till 2-2. Han får snacka bort det hur mycket man vill men dunkar man in en frispark från egen planhalva är det ett drömmål. Riktigt jävla vackert!

3. Niklas Kihlman fick sätta spiken i kistan på ett friläge där han iskallt väntar ut målvakten för att sedan kyligt placera in den under armen på densamma. Kul att du äntligen producerar. Men som jag alltid säger, det hänger på håret!
3 saker som inte alls var bra idag:

1. Vi släpper in fem mål mot ett ganska mediokert lag. Det får verkligen inte hända. Så dåliga är vi verkligen inte och det va hela lagets fel att det händer. Uppryckning tack!

2. Vår första minut i den andra halvleken är bedrövlig. Med bara några sekunders mellanrum får Husbyfemman två frilägen och kan vända matchen till deras fördel. Dags att vakna kanske?

3. Vi får inte bli för bekväma. Det är livsfarligt med underskattning. Och det är väl ganska allvarligt när hela laget halvt sitter och deppar i omklädningsrummet efter en seger. Nej kom igen nu Snappers, vi behöver inte göra det onödigt svårt för oss. Vi kommer möta riktigt bra lag i vår så då får vi kriga när det verkligen behövs!
För övrigt vill jag säga:

1. Jag är så oerhört ledig imorn. Så nu blir det till att kolla Kyle XY hela natten lång.

2. Jag älskar min nya mobil. Äntligen slipper jag den där gamla skiten som alltid bara strulade. Underbart!

3. "Pappa kom hem, för jag längtar efter dig" - Jag börjar sakna dig som fan nu. Jag vill visserligen inte att du tänker på det men jag måste ändå få säga det. Och jag ska försöka bli bättre på att gå upp i tid så vi kan skypa innan det blir för sent hos dig.

4. Välkomna tillbaka till Allsvenskan BP! Nu hoppas jag verkligen att dom skippar bojkotten (som verkligen inte längre leder någonstans) och att vi sluter upp på Södermalmstorg för en ny galet skön marsch till Stadion!

5. Sverige är inofficiellt världsmästare i Fotboll. Man får glädjas över det lilla!

6. Skönt reportage om Groningens svenskar i SVT-sporten. Petter Andersson, du är kung!

7. Kennedy kom hem! Du behöver inte lida i Ajax längre!

8. "HLD är vår hemmaborg, det är där vi regerar, VI ÄR BLACK SNAPPERS, och guldet ska hem till oss"
PEACE!

Listor is the shit...

Nej det här fungerar inte längre. Bloggen faller mer och mer ihop och snart har den väl försvunnit helt. Eftersom jag aldrig orkar, kan eller har lust att sitta tre timmar och skriva mina monsterinlägg längre så jag tänkte införa en återkommande lista för att styra upp saker och ting. Den kommer inte uppdateras något bestämt datum eller nån speciell dag utan jag uppdaterar när det finns något att fylla den med. Den kanske ändras lite mellan inläggen men grundidén är ändå samma.
5 saker som BRA just nu!

1. Kyle XY - Vilken sjukt underbar serie. Den har fan allt. Den har dramat från OTH, Spänningen från Prison Break och Mystiken från Heroes. Gaaaaalet bra!

2. Black Sanppers lirar match ikväll mot Husbyfemman. Är sjukt taggad eftersom jag inte fått sätta ner foten i Helenelundshallen på tre veckor.

3. Jobbet, jag vet att det kanske låter konstigt, men jag trivs bara bättre och bättre därnere och om en vecka blir det heltid. Jag bangante!

4. Black Stone Cherry! - Bara fem dagar kvar till konserten. Jag börjar känna mig rejält taggad. "...Rolling on the river all the way to New Orleans"

5. Tobbes och mina framtidsplaner. Sparandet har börjat. Världen väntar 2010!
3 saker som man nästan hatar just nu.

1. Arsenal. Kommer visserligen aldrig hata dom, men det är fan inte godkänt att vara så instabila. Man torskar inte mot Stoke och Aston Villa för att sen klämma in en seger mot United däremellan. Nej kom igen nu Arsenal, ryck upp er!

2. Baksmälla på jobbet - Det är aldrig kul, visserligen smällar man får ta men det är ändå tur att det finns mjölkkylar!

3. Griniga kunder som tror att man är nån övermänniska som ska kunna precis allt om exakt hela butiken. Vafan tror ni egentligen?
Specialaren: 3 stereotyper när det gäller kunder - Det finns många olika kunder som handlar på mitt jobb. Men sen finns det många man kan lägga i en viss kategori. Så jag tänkte ge er tre exempel på dessa grupper.

1. En man i 50-årsåldern handlar en färdiggrillad kyckling, Aftonbladet utan billaga och alltid lössnus. Dom säger aldrig heller att dom ska till exempel Grov Lös. För enligt dom finns det bara lössnus så dom säger bara märket så man får anta att det är lössnus dom ska ha. Det finns sällan en enda frukt på deras kvitton, som dom heller aldrig vill spara. Dom är oftast övertrevliga och ska dra små vitsar till allt man säger. När man är klar och ger dom växel svarar dom alltid med frasen "Tack och Bock", plockar ihop sina varor på en halv sekund och är ute från butiken innan man ens hinner se dom gå.

2. Kvinna i 50-årsåldern köper alla annonsvaror som finns, påpekar för mig att det är mängdrabatt på tillexempel Kiwi utan att förstå att jag redan slagit in dessa kiwi 62 gånger den veckan. Hon släpper aldrig blicken från displayen där det står vad hon har köpt och när hon ska betala bläddrar hon igenom 467 kvitton i plånboken tills hon hittar en hopskrynklad femhundring i botten på sedelfacket. Har sedan alltid en uppsjö av enkronor i myntfacket så hon alltid kan få jämna hundringar i växel. Hon överskattar alltid sin förmåga att packa sina varor och får alltid ta minst en påse till från det hon räknade med från början. Hon ska givetvis ha kvitto och innan hon ens plockar upp sin påse ska hon lusläsa varenda rad på kvittot för att hitta några kronor som blivit fel. När hon väl börjar packa dyker det upp någon hon känner och ska prata med denna person så packningen tar tio minuter. Under tiden har 5-6 personer som från början stod efter henne i kön lyckats betala och lämna butiken. Hon lyckas däremot alltid hitta något fel på kvittot och ställer sig bakom en tills att man fixat dom där två kronorna som blev fel på kvisttomaterna. När hon sen äntligen fått bort sina varor på bandet står hon fortfarande kvar och pratar med alla så att man i kassan vet allt om deras barn och arbete.

3. Kille i 15års åldern kommer fram till kassan med en moppehjälm i handen medan hans 10 polare väntar utanför butiken. Han köper utan undantag alltid en powerking och en chokladkaka från eldorado. Han lägger först fram ett pantkvitto á 50 öre som han fick från den förra burken och resten betalar han alltid med mynt. Man märker att han verkligen räknat ut exakt vad han kan få för dom få pengar han ha då han alltid har exakt det det kostar och aldrig mer. När han har betalat tar han sina grejer utan att ens titta sig om efter kvitto. Går sen ut till sina polare och efter en stund kommer någon av dom och upprepar samma procedur. Han lyckas sen hitta en femkrona i jeansfickan och ska givetvis ha en powerking till. Glömmer bort att man lägger på 50 öre för pant och får då lämna tillbaks den. Istället hämtar han två Nötcreme, betalar och går ut till sina kompisar igen. Man hör sen hur han gasar lite för mycket med moppen innan han åker iväg. En vanlig vardagkväll kommer det in ungefär 10 praktexempel på denna typ och det är alltid samma sak!
3 låtar som är värda att lyssna på just nu:

1. Devil's Queen - Black Stone Cherry

2. No Stress (Club Mix) - Laurent Wolf

3. Jerk It Out - Ceasar's Palace
Ett motto att följa just nu: Live the life, live the dream. No fear!
Slutligen, 3 saker som bara måste vara med:

1. Det finns en film i säkert de flesta hyrvideobutikerna som heter "Cool Ideas". Tro mig den verkar vara en skön Collegekomedi när man kollar och läser på omslaget. Bara det att det inte är tjejen från Mamma Mia som är med i den känns ju lovande. Men jag vill lyfta ett varningens finger väldigt högt. För den här filmen är inte bara dålig och värdelös, den är också riktigt usel. Slösa inte 39:- på att hyra den. Slösa inte ens den tiden det tar att tanka den. Det är inte värt det!

2. Ett kilo mjöl. Sök på Youtube så fattar ni. "DÅÅÅÅÅÅÅ FÅÅÅÅÅÅÅÅÅR DUUUUUUU..."

3. FORZA SNAPPERS!!!
PEACE!!!