Bland prärievargar och korta skoldagar

Veckans Lista!

Veckans Happening: Återinförandet av Veckans lista
Veckans Bästa: Coyotes vinst mot Predators. Fredrik Sjöström!
Veckans Sämsta: Kyla!!!!
Veckans Jobbigaste: Måste nog ha varit Filosofiprovet, Sjukt drygt!
Veckans Citat: "Menar du mig eller nån annan" - Christian Patsouras 9/10-07
Veckans Film: Beck - I Guds Namn
Veckans Låt: Pärlor åt svin - Magnus Uggla
Veckans Bajen: Kommer jag inte att ha kvar. Fotbollssäongen är ju så gott som slut så jag pallar inte leta upp de senaste i typ hockeykrisen eller SvFFs dom mot myntkastarna.

Grattis alla läsare. Jag har nämligen funderat ett tag och nu fattat beslutet om att återinföra den gamla klassiska listan. Satt nämligen och skummade igenom gamla blogginlägg inatt och kom fram till att det va på den tiden som mina bästa inlägg skrevs och jag tror fan det berodde på att jag skrev kontinuerligt en gång i veckan och på så sätt samlade ihop till ett ordentligt inlägg. För jag känner själv att jag inte lyckats fylla mina inlägg riktigt ordentligt den senaste tiden och ofta har det varit korta och ganska meningslösa inlägg. Så nu börjar jag om på den gamla kulan och ska försöka hålla mig till en gång i veckan med inläggen. Det blir väl på söndagar som vanligt men den här första gången blir det på en fredag för att jag bara vill skriva nu.

Anledningen till det är att jag inatt satt uppe och fixade lite med bloggen. Mamma hör ju sällan vadsom händer i mitt liv och tycker att när jag väl berättar om det så är det bara Bajen. Okej det är väl oftast Bajen men ändå. Men jag tänkte i alla fall så att hon kunde få hela årets bloggande i julklapp. Det tror jag hon skulle uppskatta. Så jag satt och redigerade lite och skrev ut alla inlägg sen Januari och jag måste säga att det har hunnit blivit en hel del. Jag tror att det är över hundra a4 och då har jag inte hunnit skriva ut alla än. Så visst har jag fått ner ganska mycket om året som gått. Men det roliga är att jag inte lyckats få ner de två kanske största grejerna jag varit med om i år. Med det menar jag ju den underbara helgen i Göteborg med Snappers och sen den sköna veckan i Alanya. Men det är så det är. Man orkar inte alltid skriva om såna stora grejer för det tar så lång tid. Och jag tycker det är roligare att bara skriva lite spontant om det som kommer upp i huvet mer än att försöka tvinga minnet att plocka fram alla detaljer om vad som hänt under en helg. Det är också lätt att det blir som en dagbok och det är inte lika roligt.

Men det går i alla fall åt en hel del papper och lika mycket bläck för att få ner bloggen till en liten bok eller vad man ska kalla det. Men det är fan värt det för dels blir nog morsan glad över det hela och dels är det ju jättekul att ha kvar så att jag kan läsa det när man blir gammal och grå. Då kan man läsa det hela och minnas alla sjuka påhitt man hade för sig år 2007 med allt va det innebär. Så det är ett litet projekt jag gärna satsar på.

Men det är väl också därför jag vill gå tillbaka till vecko-inläggen. Jag känner att jag får med mer av det jag gör och inte bara koncentrerar mig på en specifik händelse eller så. Det ska nog bli skitbra det här. Jag hoppas det i alla fall men jag får nog lägga lite pengar på nya bläckpatroner till skrivaren. Men det får man ju ta.

Sen är ju alltid frågan vad man ska fylla varje inlägg med. Jag skrev ju senast i tisdags så jag har väl inte så där jättemycket att kladda ner men något ska väl alltid finnas. Jag brukar kunna va rätt bra på att svamla fram någonting så jag ska väl inte göra er besvikna den här gången heller.

Får väl börja med att berätta att i onsdags så slapp man äntligen projektet på eftermiddagen och kunde då åka hem redan vid halv 12. Tänkte först att jag skulle ta en liten tupplur men det blev helt enkelt inte så. Istället kollade jag på Shrek 3 ett tag och tankade det senaste avsnittet av Prison Break. Men jag hann inte ens börja se det för Ludde ringde och ville komma förbi och det kan man ju inte neka honom. Men vi satt ett tag först och kollade lite filmer på Youtube (som vanligt) och sen kollade vi PB även fast Ludde redan sett det. Och jag måste säga att Prison Break slår alla andra serier just nu. Visst man kan tycka att det är lite upprepning men det är fortfarande så bra så det gör inget.

Vi tänkte sen tanka den sista Beck-filmen men eftersom det skulle ta ett tag så tänkte vi ladda upp med någon annan film. Eftersom att ingen av oss sett Saw 3 så blev det den som herr Zetterman stoppade in i DVD:n. Men tragiskt nog så funkade den inte så samma Zetterman fick byta ut den mot ett gäng avsnitt av HippHipp. Men det gjorde ju inte den eftermiddagen mindre rolig. Jag har sett de där avsnitten ett par gånger men det är fortfarande lika klassiskt. Men mitt i det hela så kom jag på att det va onsdag och det betyder ju som alltid pannkakor hos min kära mormor. Så jag fick dra med mig Ludde, gå bort till torget, säga hejdå till Ludde och ta trapporna upp till mormor.

Pannkakorna satt precis där dom skulle som vanligt och sen drog jag hem där jag egentligen inte gjorde så mycket på hela kvällen. Jag snackade lite med folk och bråkade lite med Jenny. Jag vet inte riktigt varör men hon verkade skitsur på mig och allt jag sa tog hon som att jag anklagade henne så det blev lite tjafs. Tråkigt måste jag säga men jag vet inte vad jag ska göra längre. Känns som att jag inte kan prata alls med henne längre. Mendet löser väl sig nån gång hoppas jag.

Men jag fick i alla fall ner Beck och trots att klockan sakta tickade fram mot midnatt så bestämde jag mig för att tiita på den och det mycket tack vare att Tobbe sms:at mig under kvällen och sa att Beck aldrig varit bättre. Då kunde jag ju inte bara vänta. Och mycket riktigt hade Tobbe rätt för filmen var riktigt bra. De senaste Beck har i och för sig också varit bra men den här kändes nivån vassare. Men det känns tyvärr lite vemodigt att de va den sista Beck. Men samtidigt vet man ju aldrig. Det kommer säkert nya om några år igen. Det brukar ju va så i alla fall. Och jag bangar inte. Beck är fortfarande Beck och filmerna är bra.

Tyvärr blev det alldeles för sent så mycket sömn blev det inte den natten. Som tur va hade vi z-dag igår så jag behövde inte genomlida allt för mycket. Det enda va att vi hade projekttid på morgonen så man fick hasa sig ur sängen halvt medvetslös och ut i den fruktansvärda kylan som infunnit sig under natten.

Väl i skolan blev det väl ungefär tio minuters genomgång av vår lilla projekplan och Krister verkade inte ha något att klaga på. Sen satt vi ett tag vid datorerna bara för sakens skull innan vi bestämde oss för att åka hem igen. Det blev en sväng förbi Norrviken innan jag på allvar rörde mig hemåt mot sängen igen. För jag bestämde mig att oavsett hur pigg jag kände mig så skulle jag krypa ner under täcket så fort jag kommit innanför dörren. Och när jag kommit så långt så kände jag mig rätt frussen så det va inget direkt motstånd att slänga sig på kudden. Och inte tog det långt tid innan jag somnade heller. Sen blev det en sömn fram till långt in på eftermiddagen.

Och resten av kvällen blev det film för hela slanten. Jag kollade slutet på Shrek 3, ett par avsnitt av Heroes och PB-avsnittet igen av någon anledning. Och jag passade också på att se Möss och Människor. Jag va ju tvungen eftersom jag ska redovisa den på engelskan nån gång men när jag väl började kolla på den så tyckte jag den va riktigt bra så det va inget jobbigt att kolla klart den. I och för sig ringde Crille mitt i allt och ville att vi skulle göra nåt så jag gled över men han kom lite senare på att han va tvungen att göra nåt skit till företagsekonomin så jag fick snällt röra mig hemåt igen. Men det gjorde mig inte så mycket eftersom jag ville se klart filmen.

Jag förstår inte riktigt varför men Tobbe och Martin ville öka sitt eget intresse för NHL-hockeyn och hade då lottat fram varsitt lag att följa under säsongen. Jag som inte ville va utanför ville också ha ett lag så jag lottade fram Phoenix Coyotes. Det va väl inte det laget jag visste mest om men då har jag ju nåt att ta reda på tänkte jag. Och det första va att kolla hur högt upp rankade detta Arizona-lag va och det visade sig inte vara nånting bättre än en sistaplats. Ja men det va ju roligt. Men eftersom jag är Bajare kan jag ju inte bara ge upp för det så jag började sätta mig in i laget direkt. Kände väl inte igen många spelare men några svenskar hade laget så det va ju skönt. Och sen visade det sig att dom skulle spela natten till idag och att den skulle visas på Canal+. Och eftersom jag hade sovmorgon till två idag så kunde jag ju lika gärna stanna uppe och kolla på matchen.

Men den började två så jag hade några timmar att slå ihjäl. Och det va då jag började med projektet med bloggen. Det tog ju längre tid än vad jag hade trott så under första perioden fick jag strökolla samtidigt som jag printade papper efter papper med mitt liv. Men de sista två perioderna såg jag i sin helhet och jag måste säga att mitt stolta Phoenix lirade riktigt bra. Nashville borta är ingen lätt match. Enligt oddsen va det 4.20 på att Phoenix skulle vinna (jag spelade på dom för att göra matchen lite roligare) så det va en ganska stor skräll att vi ledde med 3-1 efter två perioder. Och svensken Sjöström va väl rinkens bästa spelare och hade dessutom gjort ett mål. Och i tredje höll man sin ledning och varje gång som Nashville gjorde mål så kontrade man med ett mål framåt. Så segern va aldrig hotad. Sjöström gjorde ett till mål också som dessutom va riktigt snyggt. Han drev från egen planhalva i boxplay, trampade förbi två försvararde och lyfte med sin backhand upp pucken i nättaket. Underbart!

Så seger för Coyotes och färska pengar in på Unibetkontot. Så ska en trevlig hockeytorsdag avslutas. Men tur att jag hade sovmorgon idag för jag somnade väl vid halv 5 eller nåt sånt. Och min skoldag idag va ju nästan för onödig. Jag åkte dit till min filosofilektion som visade sig vara en kvart lång ungefär. Jag pallade inte åka hem direkt så jag ringde runt men tydligen så har precis all åkt hem från skolan typ. Ja Flemman va ju kvar men han ska ju självklart gymma. Varför trodde jag nåt annat?

Nej Tobbe fick bli min räddning när jag sms:ade och frågade om han ville komma till centrum och äta Kebab och inte bangade han på det. Men jag fick vänta i centrum i ungefär 50 minuter vilket inte alls va så roligt. Men jag fick tiden att gå när jag utforskade deras bibliotek som faktiskt va större än vad jag trodde. Så det va ganska lungt.

Maten va god och vi fick efter det sällskap av Stockeld som dök upp framåt halv fyra. Han behövde hämta några böcker i skolan så vi åkte dit  och fixade det och vände sen hemåt igen. Martin berättade att han var ensam hemma under kvällen och ville inte va ensam så jag tänker hålla honom sällskap och ska väl börja röra mig snart. Och nu tycker jag att jag gått igenom ganska detaljerat de senaste dagarnas händelser. Så jag får väl ta och sluta här och ta en sväng in i duschen. Tåget går om en halvtimme så jag måste npg hetsa lite. Men vi hörs om en vecka!

Och jag måste bara säga att nu är det snart bara 16 dagar till Eurotrip. UNDERBART!

PEACE!

Kommentarer
Postat av: T

Man får håriga ben av kebab

2007-10-12 @ 19:42:14
Postat av: P-A

Du glömde: I fredags tvättade pappa alla mina skitiga kläder. Han är suverän !!!!!!!!

2007-10-12 @ 21:24:02
Postat av: Flemmy

Kul me veckans lista, det här känns mer Jerre asså :) Ja har faktiskt också tänkt på det där me att skriva ut inläggen, typ ett inlägg per sida (om det får plats, tveksamt) och kolla hur det skulle funka som bok. Fick inspiration när ja läste boken "Konsten att förlora" av Mats Hård, som är basically hans blogg utgiven i bokform. Asrolig bok som ja verkligen rekommenderar.

2007-10-14 @ 01:31:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback