Listor is the shit...

Nej det här fungerar inte längre. Bloggen faller mer och mer ihop och snart har den väl försvunnit helt. Eftersom jag aldrig orkar, kan eller har lust att sitta tre timmar och skriva mina monsterinlägg längre så jag tänkte införa en återkommande lista för att styra upp saker och ting. Den kommer inte uppdateras något bestämt datum eller nån speciell dag utan jag uppdaterar när det finns något att fylla den med. Den kanske ändras lite mellan inläggen men grundidén är ändå samma.
5 saker som BRA just nu!

1. Kyle XY - Vilken sjukt underbar serie. Den har fan allt. Den har dramat från OTH, Spänningen från Prison Break och Mystiken från Heroes. Gaaaaalet bra!

2. Black Sanppers lirar match ikväll mot Husbyfemman. Är sjukt taggad eftersom jag inte fått sätta ner foten i Helenelundshallen på tre veckor.

3. Jobbet, jag vet att det kanske låter konstigt, men jag trivs bara bättre och bättre därnere och om en vecka blir det heltid. Jag bangante!

4. Black Stone Cherry! - Bara fem dagar kvar till konserten. Jag börjar känna mig rejält taggad. "...Rolling on the river all the way to New Orleans"

5. Tobbes och mina framtidsplaner. Sparandet har börjat. Världen väntar 2010!
3 saker som man nästan hatar just nu.

1. Arsenal. Kommer visserligen aldrig hata dom, men det är fan inte godkänt att vara så instabila. Man torskar inte mot Stoke och Aston Villa för att sen klämma in en seger mot United däremellan. Nej kom igen nu Arsenal, ryck upp er!

2. Baksmälla på jobbet - Det är aldrig kul, visserligen smällar man får ta men det är ändå tur att det finns mjölkkylar!

3. Griniga kunder som tror att man är nån övermänniska som ska kunna precis allt om exakt hela butiken. Vafan tror ni egentligen?
Specialaren: 3 stereotyper när det gäller kunder - Det finns många olika kunder som handlar på mitt jobb. Men sen finns det många man kan lägga i en viss kategori. Så jag tänkte ge er tre exempel på dessa grupper.

1. En man i 50-årsåldern handlar en färdiggrillad kyckling, Aftonbladet utan billaga och alltid lössnus. Dom säger aldrig heller att dom ska till exempel Grov Lös. För enligt dom finns det bara lössnus så dom säger bara märket så man får anta att det är lössnus dom ska ha. Det finns sällan en enda frukt på deras kvitton, som dom heller aldrig vill spara. Dom är oftast övertrevliga och ska dra små vitsar till allt man säger. När man är klar och ger dom växel svarar dom alltid med frasen "Tack och Bock", plockar ihop sina varor på en halv sekund och är ute från butiken innan man ens hinner se dom gå.

2. Kvinna i 50-årsåldern köper alla annonsvaror som finns, påpekar för mig att det är mängdrabatt på tillexempel Kiwi utan att förstå att jag redan slagit in dessa kiwi 62 gånger den veckan. Hon släpper aldrig blicken från displayen där det står vad hon har köpt och när hon ska betala bläddrar hon igenom 467 kvitton i plånboken tills hon hittar en hopskrynklad femhundring i botten på sedelfacket. Har sedan alltid en uppsjö av enkronor i myntfacket så hon alltid kan få jämna hundringar i växel. Hon överskattar alltid sin förmåga att packa sina varor och får alltid ta minst en påse till från det hon räknade med från början. Hon ska givetvis ha kvitto och innan hon ens plockar upp sin påse ska hon lusläsa varenda rad på kvittot för att hitta några kronor som blivit fel. När hon väl börjar packa dyker det upp någon hon känner och ska prata med denna person så packningen tar tio minuter. Under tiden har 5-6 personer som från början stod efter henne i kön lyckats betala och lämna butiken. Hon lyckas däremot alltid hitta något fel på kvittot och ställer sig bakom en tills att man fixat dom där två kronorna som blev fel på kvisttomaterna. När hon sen äntligen fått bort sina varor på bandet står hon fortfarande kvar och pratar med alla så att man i kassan vet allt om deras barn och arbete.

3. Kille i 15års åldern kommer fram till kassan med en moppehjälm i handen medan hans 10 polare väntar utanför butiken. Han köper utan undantag alltid en powerking och en chokladkaka från eldorado. Han lägger först fram ett pantkvitto á 50 öre som han fick från den förra burken och resten betalar han alltid med mynt. Man märker att han verkligen räknat ut exakt vad han kan få för dom få pengar han ha då han alltid har exakt det det kostar och aldrig mer. När han har betalat tar han sina grejer utan att ens titta sig om efter kvitto. Går sen ut till sina polare och efter en stund kommer någon av dom och upprepar samma procedur. Han lyckas sen hitta en femkrona i jeansfickan och ska givetvis ha en powerking till. Glömmer bort att man lägger på 50 öre för pant och får då lämna tillbaks den. Istället hämtar han två Nötcreme, betalar och går ut till sina kompisar igen. Man hör sen hur han gasar lite för mycket med moppen innan han åker iväg. En vanlig vardagkväll kommer det in ungefär 10 praktexempel på denna typ och det är alltid samma sak!
3 låtar som är värda att lyssna på just nu:

1. Devil's Queen - Black Stone Cherry

2. No Stress (Club Mix) - Laurent Wolf

3. Jerk It Out - Ceasar's Palace
Ett motto att följa just nu: Live the life, live the dream. No fear!
Slutligen, 3 saker som bara måste vara med:

1. Det finns en film i säkert de flesta hyrvideobutikerna som heter "Cool Ideas". Tro mig den verkar vara en skön Collegekomedi när man kollar och läser på omslaget. Bara det att det inte är tjejen från Mamma Mia som är med i den känns ju lovande. Men jag vill lyfta ett varningens finger väldigt högt. För den här filmen är inte bara dålig och värdelös, den är också riktigt usel. Slösa inte 39:- på att hyra den. Slösa inte ens den tiden det tar att tanka den. Det är inte värt det!

2. Ett kilo mjöl. Sök på Youtube så fattar ni. "DÅÅÅÅÅÅÅ FÅÅÅÅÅÅÅÅÅR DUUUUUUU..."

3. FORZA SNAPPERS!!!
PEACE!!!

Kommentarer
Postat av: Kvistrum

1. Är också taggat på matchen...är motståndarna bara hälften så många som dom utger sig för att vara ska de nog kunna gå vägen!

2. Kiwi är en underskattad frukt

3. Håller med om att Cool Ideas borde avgå men tror du ändå inte att Olivia Wilde skymtade förbi under Dancing Queen?

2008-11-16 @ 16:37:06
Postat av: P-A

Jag vill ha flera kundtyper. Skitkul at läsa.

Fjortisar, a-lagare, pensionärer, små barn,

dom som inte har pengar, tiggare, prutare, pruttare, flirtisar, hurtisar m.m

2008-11-17 @ 14:29:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback